Witam mam pytanie, czy można mieć słownik do włoskiego na egzaminie CELI lub CILS ? i jeszcze jedna prosba czy ma ktoś jakieś próbne testy z tych egzaminów ? jesli tak proszę wysłać na [email]
wotaj nie wiem czy mozna miec slownik na egzaminie, natomiast wiem skad mozwsz sobie sciagnac testy z egzaminow z ubieglych lat-na stronie internetowj uniwersytetu dla obcokrajowcow w Perugi....
www.cvcl.it tam tez dowiesz sie wszystkiego o tych egzaminach...
[konto usunięte]
03 cze 2006
dziękuję za odpowiedz. Wiem że na maturze można mieć słownik, wiec myślę ze na tym egzaminie też... W sumie praca ze słownikiem to też pewna umiejętność...
porcellino
03 cze 2006
Jaki egzamin zdajesz? Cils czy Celi? Ktory poziom? Wiesz, jestem {prawie} pewna na 100, ze nie mozna miec slownika...
In bocca al lupo!!
[konto usunięte]
03 cze 2006
zdawalam kiedys CILS 3 i nikt nie mial slownika...
[konto usunięte]
03 cze 2006
ucz sie zamiast kombinowac ze slownikiem. sluszalam ze teraz zawyzyli poziomy
[konto usunięte]
04 cze 2006
kto Ci powiedzial, ze na maturze mozna miec slownik??? moze w ogole pojsc na egzamin ze swoim nauczycielem... co Ty na to? wiesz, zeby latwiej bylo...
od czego sa egzaminy??? heh
[konto usunięte]
04 cze 2006
Po co to oburzenie. Calma...
Może na maturze można używać słownik języka włoskiego, a nie dwustronny, ja takiego jednostronnego używałam na maturze z niemieckiego. Może o to jej chodziło...
[konto usunięte]
07 cze 2006
OCZYWIŚCIE , ŻE MOŻNA MNIEĆ SŁOWNIK NA MATURZE PONIEWAŻ ZDAWAŁEM JĄ I WIEM - BYŁ TO SŁOWNIK DWUSTRONNY...
POZDRAWIAM
[konto usunięte]
10 cze 2006
adamo_24 ale istotne jest pare pytań. 1) Jaka matura? Stara/nowa 2) W którym roku?