szukam pracy we Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
Mam 28 lat i chciałabym pracować w Rzymie.Jestem absolwentka wydziału rehabilitacji.Mam 4 letnie doświadczenie w pracy klinicznej. szukam pracy w zawodzie ( klinika,szpital) ,chetnie zaopiekuję sie niepełnosprawnym dzieckiem .Znam angielski i włoski (sredniozaawansowany).poradzcie jak szukać pracy w Rzymie przez internet , a może ktoś zna jakieś ciekawe oferty...??pozdrawiam
http://europa.eu.int/eures/main.jsp?catId=482&level=2&acro=job&lang=pl&parentId=52
Witam z Wloch.
Rzym jest specyficznym miejscem we Wloszech, no bo stolica, no bo duzy osrodek miejski... Jednym jest jednak znac go z widokowek, drugim znac go od kuchni. Osobiscie, i mowie to bardzo szczerze, odradzam pani wyjazd do tego miasta i prosze nie pytac mnie dlaczego, gdyz nie da sie przekazac wlasnego doswiadczenia w paru zdaniach. To tyle na wstepie. Przedewszystkim Rzym odrzucilbym w pierwszym podejsciu do problemu wyjazdu za chlebem. Osobiscie radze pani Polnocne Wlochy od Perugi w gore. Znajdzie tam pani duzo lepsze warunki materialne i dobre warunki do rozwoju na przyszlosc. Wiem doskonale, ze nie istnieje jakas jedyna miara na te wszystkie zjawiska zwiazane z wyjazdem za praca, dlatego ogranicze sie tylko to tego spostrzezenia. Osobiscie nie radzilbym pani nigdzie wyjezdzac, no chyba ze na wakacje. Polecam juz zreszta wymieniona na tym forum wiadomosc o liscie dyskusyjnej we Wloszech: http://groups.yahoo.com/group/polacy_we_wloszech. No, moze pracy tam pani nie znajdzie ale cos ciekawego zawsze mozna sie dowiedziec. Pozdrawiam K.
witaj. a czy rzymie mozna znalesc jakas prace np.opiekunki lub sprzataczki?moze znasz jakis adres mailoy z ogloszeniami. lub jak zalatic prace przy zbiorach? moglbys mi pomoc. prosze o kontakt mo [gg]
Podpisuje sie pod slowami Krim: lepiej szukac pracy poczawszy od Bolonii i Genui na polnoc. Pozdrawiam!
wwitaj. ale jak tam znalesc prace? mam jechac w ciemno? kupic blilet i pojechac? boje sie. nie mam zadnych tam znajomych . co mam zrobic? co radzisz? moze ty moglbys mi zalatoc prace? pozdrawiam.
ja jade w ciemno, ale nie dziwnie Ci się Marzenko, bo samej też by mi się to nie uśmiechało. Pracy nie mam, ale jade z kumpelą i chlopakiem do Bolonii, jak chcesz, to daj znać, to rozglądne się(ale dopiero pod koniec czerwca). Trzymaj sie:))
gaga bardzo bym ci byla wdzieczna jezeli bys mi znalazla jakakoliek prace uczciwa, mozze byc na czarno. rozejrzyj sie prosze. moj mail [email] . bede czekac na informacje. pozdrawiam.
jasne, że sie rozjrze, najpierw sama będę musiała przejść ciężki okres poszukiwać, także niczego nie obiecuje. Jak możesz, to daj mi swój numer na kom; bo z Italii chyba tak łatwiej będzie nam się komunikować. Pozdrawiam
witaj. gaga kiedy dokladnie wyjezdzasz? podam ci moj numer tel. najlepiej wyslij sms 691 789 356.gdzie bedziesz nocowac? zatrzymujesz sie u jakis znajomych? pozdrawiam
wylatuje 19 czerwca, mieszkanka jeszcze nie mamy,ale mój chlopak ma to załatwić. Sama strasznie sie boje, bo nie wiem jak to bedzie,ale obiecuje dac znac jak ma sie sytuacja z pracą...w każdym razie,nie moge niczego obiecać, poza tym, że sie rozejrze, pozdrawiam, mój [email]
29, nie 19,sorry za pomyłke:)). moje [gg] ,odezwij sie,mam namiary na pośredniczke(jesli miejsce nie ma dla Ciebie znaczenia, to może skorzystasz)
odezwe sie do ciebie na dniach na gg. jestes bardzo pomocna i zyczliwa osoba.dziekuje za wszystko co robisz.
gaga kiedy bedziesz na gg nie moge cie zastac.
dziś chyba mnie nie zastaniesz, bo zdałam ezgamin i musze to uczcić:)))), ale jutro pewnie wieczorkiem będę.
Temat przeniesiony do archwium.