Erazmus-Universita Degli Studi Di Firenze

Temat przeniesiony do archwium.
Planuje ktoś z Was wyjazd na wymianę studencką do Włoch?
tak, ja wybieram sie do Pizy z programu Erasmus.. a Ty gdzie jedziesz?
Ja do Florencji....ale właśnie się zastanawiam.Baaaaardzo baaaardzo bym chciała...ale nie wiem...troszke to pewnie dziwnie zabrzmi....czy warto.Mam praktykę asystencką w drugiej połowie września.Musiałabym ją przełorzyć na następny rok.A w przyszłym roku akademickim mam juz praktyke śródroczną.Nie wiem jak uda mi się to wszystko pogodzić.Poza tym nie wiem czy uda mi się znalezc podobne przedmioty,a na stonie uniwerku we Florencji zupełnie nic nie ma-chyba że ja poprostu nie potrafie nic znalezc :/
I mam dylemat... :/ Zupełnie nie wiem co robić :(
A Tobie jak idą przygotowania?
nie zastanawiaj sie nawet- JEDZ!!! wszystko da sie pokonac- ulozyc i przelozyc- praktyki studenckie nie powinny byc przeszkoda. sama jestem erasmusem- obecnie w pizie...owszem, poczatki sa ciezkie- nawet bardzo ale uwazam, ze warto!
a jesli jeszcze znasz jezyk wloski to juz niczego sie nie obawiaj! nie wiem czy kiedykolwiek bylas we florencji ale jesli nie, zakochasz sie w niej od razu i n a zaboj:) ...bo jest piekna...ma klimat, urok i niepowtarzalna magie...jedz babo!:) jesli masz taka mozliwosc....pozdrawiam:)
a ja sie zaraz pochlastam bo marze o Erazmusie w Padwie i nie wiem co robic, bo moja szkola jeszcze nie uaktywnila tej wymiany i jestem w kropce. Slyszalam, ze trzeba zdac egzamin z jezyka.. i tak sobie mysle, ze gdybym chciala nawet robic ten nastepny (3-ci) rok w Padwie jako Erazmus.. to juz chyba jest po ptakach.. !!!! bo egzaminy sa w okreslonym czsie i duze wczesnie..., a sama sobie nie dam rady, slyszalam, ze studenci zaoczni ( tak jak ja) moga jechac... ale co z tego jak moja szkola dopiero w przyszlym roku cos uaktywni :( eehhh.... wiecie co? moze sie odechciec wszystkiego :(
poverina! glowa do gory! skoro jestes na trzecim roku, a wymiane maja uaktywnic za rok, to pojedziesz bedac na czwartym roku, np na drugi semestr. albo nawet na piatym roku! do tego czasu mozesz szlifowac wloski:) i sie nie chlastaj:)
Jesteś na Erasmusie w Pizie?! Mam do Ciebie zatem wielką prośbę, czy mogłabyś mi powiedzieć coś na temat studiowania na tym właśnie uniwerku, bardzo jestem ciekawa bo wybieram się w pażdzierniku właśnie do Pizy.. proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat, najlepiej na e-mail.. pozdrowienia.. [email]
Tulipany!!!Dziekuje!!!Dodałaś mi siły!!!Będe walczyć do końca.Dzisiaj czeka mnie rozmowa z profesorką "od praktyk" :/ Oby wszystko się udało!!!!Nigdy nie byłam we Florencji...niestety...ale wiem że masz racje.
Byłam w kilku miejsach we Włoszech...zakochałam się od pierwszego wejzenia...dlaczego teraz miałoby być inaczej :-)Jeszcze raz dziękuje:*
p.s.chciałabym Cię o coś zapytać,to mój adres e-mail : [email] ,napisz coś,cokolwiek,tak żebym miała Twój adres to napisze o co chodzi.Dziękuje z góry
Pozdrawiam wszystkich Erazmusów..... i niedoszłych Erazmusów;-)
hej;) ja tez sie wybiram na wynie do florecji ;) dostałąm esrazmusa i jade juz na 2 roku studów;) Mi na uczelni nawet kazali jechac bo mowia ze naprawde warto;) moze sie tam zobaczymy;) narazie musze poszuakcv mieszkania;) podrawiam;)
Kasia
hej , wlasnie w pazdzierniku jade na erasmusa do pizy, jakbys miala chwilke czasu napisz do mnie na adres [email] poki co jestem na etapie szukania mieszkania...a z tym ciezko moze masz tam jakies kontakty z landlordami? kazda informacja jest dla mnie na wage zlota...pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Inne