piosenka z filmu

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 53
poprzednia |
Jeszcze raz sie zwracam z pytaniem czy nie wie ktoś czegoś więcej o piosence lecącej we włoskiej komedii "DILLO CON PAROLE MIE"("powiedz to moimi słowami"lub"ginger and cinnamon")który był emitowany na HBO. Udalo mi się właśnie znaleźć napisy do tego filmu, do ang wersji...i jest tam tłumaczenie tego, co śpiewają bohaterowie:
to szło z tego co pamiętam po włosku, ale może ktoś dzięki temu skojarzy...bardzo mi zależy :)

Oto tłumaczenie ang(pewnie jedno z wielu...):
With me, you can...
{146536}{146591}...smoke your pipe when you want.
{146592}{146697}Because I like you much more...
{146697}{146834}...so romantic!
{146835}{146929}Blue smoke!
{146929}{147019}Oh, a cloud inside you.
{147020}{147116}And a man who smells like smoke...
{147117}{147218}...is a real man, oh yes!
{147219}{147325}I will love you,|as long as you want!
{147325}{147415}Because that is what you are!
{147499}{147564}- A man is a man.|- When he smells like smoke.
{147597}{147660}- A man is a man.|- When he smells like smoke...
{147704}{147787}A kiss is ten times better from you!

Zaraz spróbuje znaleźć coś więcej o tym filmie...tak w ogóle to polecam :)
komedia romantyczna
(Ginger And Cinnamon)
Włochy, 2003, 103 min.

Reżyseria: Daniele Luchetti
Obsada: Stefania Montorsi, Martina Merlino
Emisja:

30-letnia Stefania po zerwaniu ze swoim chłopakiem chce wyjechać na wymarzone wakacje.

I tak, razem ze swoją 14-letnią bratanicą udaje się na bajeczną grecką wyspę. O ile ciotka chce oderwać się od przykrych wspomnień, o tyle Maghy, zrzuciwszy swój harcerski uniform, myśli tylko o tym, jak stracić dziewictwo.

Komedia o seksie, miłości i wakacyjnych szaleństwach. Mnóstwo zabawnych nieporozumień między różniącymi się wiekiem i doświadczeniem bohaterkami, a w przerwach dowcipne pogaduszki o życiu seksualnym. Poza tym słońce, morze i piękno Cyklad.

Tutaj podam link, jest pare zdjęć(+to co wyżej)...

http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyfra/base/base.pl?000007&powiedz%20to%20moimi%20s%B3owami
Kurcze, tak się zawzięłam, że są efekty, oto tekst z jednego z włoskich blogów:

Con me
tu puoi
fumare la tua pipa quando vuoi
perché mi piaci molto di piů
e sei cosě romantico

Fumo blu, fumo blu
una nuvola e dentro tu
e poi, e poi se un uomo sa di fumo
ma sě, ma sě č veramente un uomo
e ti amerň finché vorrai proprio perché sei cosě

Ta ra ta ta ta ta - ta ra ra ta ta

Un uomo (č un uomo)
quando sa (di fumo)
ra ta ta
Un uomo (č un uomo)
quando sa (di fumo)
e un bacio vale dieci dato da te

Lo so non sei un divo ne un artista ne l�eroe del west
ma quando fumi c�č in te un che di irresistibile

Fumo blu, fumo blu
una nuvola e dentro tu
e poi e poi se un uomo sa di fumo
ma sě ma sě č veramente un uomo
e io t�amerň finché vorrai
proprio perché sei cosě

Un uomo (č un uomo)
quando sa (di fumo)
ra ta ta
Un uomo (č un uomo)
quando sa (di fumo)
e un bacio vale dieci dato da te

Ta ra ta ta ta ta - ta ra ra ta taaaaaaaaa ! :D
zauroczona wloskim a jaki jets tytul tej piosenki i kto ja wykonuje???
O piosence nic nie wiem, ale muzyka do filmu: Gianfranco Salvatore, Danilo Cherni - może to Ci ułatwi poszukiwania.
A tutaj możesz obejrzec trailer:
http://www.zapster.it/l.asp?l=/special/special.asp?id=46
hmm, ja nadal przeglądam strony...ciągle na jakimś blogu znajduje tekst, już zapytalam o tytul i wykonawce na jednym:P ale póki co jeszcze próbuje sama sie dowiedzieć...znalazłam taką strone:

http://www.angolotesti.it/M/testi_canzoni_mina_1491/testo_canzone_ta_ra_ta_ta_80000.html

więc teraz szukam w kazie MINA-TA RA TA TA
...tyle, że z miernym skutkiem... :]
No i jeszcze z 10 razy trafiłam na to samo:

MINA - "TA RA TA TA"( z albumu "SE TELEFONANDO") Widze w Kazie, że babka ma bogatą muzyczną przeszłość(czyt.dużo piosenek)

No to szukamyyy, naprawde warto :) Jak będę już miała tą mp3 to dam znać zainteresowanym, chętnie prześle :) A presto!
hehe, jest 23 i mam co chciałam !:)))

KTO CHCE? podawać maile...jestem jeszcze chwile...a jak nie teraz to jutro..i w każdy inny dzień. Dysponuję też innymi mp3 Miny:
- Parole, parole(cover francuskiej wersji :) )
- Se telefonando
- Amore mio
- E l'uomo per me...
i pewnie wkrótce innymi...
ja bardzo prosze o piosenke

[email]
poszła :) sprawdź zaraz czy wszystko ok (gdyby sie nie załączyła mp3 to wyśle jeszcze raz, czasem się tak dzieje)
Chcieć to móc! Gratulacje za wytrwałość :) I ja bardzo proszę o piosenkę! I jeszcze gdybym mogła prosić o "Parole, parole..." Dziękuję i pozdrawiam! [email]
doszla, dziekuje ci bardzo, piosenka jest naprawde sliczna, wcale sie nie dziwie, ze tak namietnie jej szukalas:)
:)
Łoooooo... jak szybciusio :) "Parole, parole" - bardzo fajne wykonanie, a "Fumo blu".. aż mam ochotę oglądnąć ten film :) Dzięki bardzo :*
ja bym bardzo prosiła o mp3 moj adres [email] . z gory wielkie dziekk :)):)
Ok, nie ma sprawy. Dopiero teraz jestem na chwile...eh te porządki :))) już wysyłam...
Ciao zauroczona:) Też oglądałem ten film. Piosenka ta jak dobrze pamiętam była śpiewana w autobusie na 2 głosy. Jeśli będziesz miała chwilkę to proszę Cię o przesłanie na moją skrzynkę: [email]
Pozdrawiam!
Spoko, już wysyłam :)
Hm, nie chce się wysłać :> nie wiem czemu...pojawia się komunikat"wiadomość nie została wysłana", próbowałam ponownie, ale na nic...sprawdź czy u Ciebie wszystko w porządku ze skrzynką :>
Masz rację, mam problemy z połączeniem, a "mój" admin jest na urlopie. Mam nadzieję, że za tydzień będziesz nadal zauroczona "językiem miłości":) Z utęsknieniem czekam na pierwszą nutę wysłaną z Twojej skrzynki... Saluto! Chris
Heh, czemu jak czemu(mam na myśli inne hobby) ale temu językowi jestem naprawde WIERNA :) I zauroczona nie od teraz...to już w pewnym sensie zauroczenie ze stażem ;) Oczywiście, spróbuje za tydzień :) Do usłyszenia
ja tez poprosze
[email]
dzieki z gory
pozdrowionka:)
O, ale Ci się udąło, bo właśnie wróciłam z przejażdżki rowerowej :) mp3 wysłana :)
ja tez chetnie poprosze z tego co czytam wydaja sie te piosenki naprawde swietne o to moj email===> [email] z góry dzieki
ja rowniez bardzo bardzo prosze oto moj email [email]
dzieki sliczne z gorki i milego wieczorka zycze :-)
Coś dziwnego mi przyszło w zwrotnym mailu...nie bardzo rozumiem. Wysłałam Wam obu 3 piosenki(jednym mailem). Dajcie znać czy coś doszło...
Jezeli nie jest to problem,ja tez bym prosila o te [email] dziekuje z gory!
hanai oszustko, Ty nie w zakopcu??:) hehe, pozdro
Żaden problem :) chyba, że techniczny...zaraz się okaże...
Poszło ... :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 53
poprzednia |

»

Pomoc językowa