Tytuły

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao , Mam do Was male pytanko . Czy ktoś zna moze tytuly piosenek ( glownie hiszpańskich) które są b. popularne we wloskich dyskotekach i zazwyczaj sa do nich rózne uklady taneczne , które wszyscy znają .... kojarzy ktos cos takiego ? z góry dzieki za pomoc ... Saluti :)
No właśnie!!! kurcze...ja też zaobserwowałam coś takiego! niestety nie pamiętałam po powrocie z wakacji co to były za piosenki, bo jak już miałam dostęp do internetu to minęły jakieś 2 lata...(byłam w Rimini w 2002r.)
Pamiętałam tylko jedną piosenkę, w której często powtarzało się "booomba" "ah si,ah si" hehe...no kiedyś buszując z koleżanką w necie, wpisałyśmy w wyszukiwarke "bomba" i znalazło mi KING AFRICA - LA BOMBA, i ku mojej wielkiej uciesze-to było to o co mi chodziło :)))
Tylko pytanie czy do tego również tańczyli ?
Trudno mi jest powiedzieć..na pewno warto posluchać, a jeśli się ją pamięta z pobytu we Włoszech to ma się wieeelką radochę i miłe wspomnienia :) pozdrawiam...też jestem ciekawa wypowiedzi innych forumowiczów, czekam razem z Toba :)
:) hehhe no to czekamy razem .... dzisiaj sciagnelam ten utwór i w prawdzie nie słyszałam tej piosenki na sycylii , ale slyszalam inna podobną tego samego zespolu , wiec wspomnienia zaczeły wracac ..... niestety pamietam tylko urywki .. przypomina mi sie jeszcze taka piosenka ze zdaniem : "...a donde lo haces las mujeres - alli alli ! y como lo haces los hombres - asi asi" ! HEHEHEH boski układ taneczny :) pozdrawiam i czekam na dalsze wypowiedzi :)
Jejku z tym "asi" było dużo...może to tooo? nie masz tego, tak? kurcze...może pogrzebiemy w wyszukiwarce? tzn np można wpisać w wp i coś poznajduje...spróbuje:)
=( jejuuuu szukam i szukam i nic nie moge znaleźć ... gdyby Tobie sie udało to pisz na : [email]

pozdrawiam
hejka dziewczyny!!! ja bylam we wloszech w te wakacje! wrocilam 2 tygodnie temu, bylam w rimini i tez szukam piosenek ktore puszczali w szkole salsy na plazy..znalazlam mix jednej w kazie tytul ma taki:Salsa Merengue Mix, no la bomba tez, i puszczali jeszcze hey baby z dirty dancing,gassoline,i tarkana-kiss kiss...ale ja bym chciala jeszcze inne znalezc..jak na cos wpadniecie to dajcie znac bo w mirabilandii fajne w automatach do tanczenia piosenki byly!
Pamiętam to:) Jejku, ja pragnę mieć tą piosenkę:( Jeśli ją masz to wyślij na e-maila [email]

A odnosząc się do tematu, to ja znalazłam trzy piosenki z układzikami:) Są to:
King Africa - Buena Onda
Orchestra Italiana - Cocorito
Latin Power MC - Cuchi Cuchi
Nie ma za co;)

A jeśli ktoś ma więcej tych pioseneczek to słać do mnie i sie nawet nie zastanawiać!
Wczoraj znalazłam tą piosenkę:) Ma tytuł "Mueva la colita", a co do wykonawcy mam sprzeczne informację, ale myślę że tytuł Wam wystarczy;) Miłego słuchania!
By the way, macie może teksty tych piosenek?
hey dziewczyny, jestem w posiadaniu paru kawałków do których kiedys tańczyłam we wloszech układy taneczne ; oto niektóre z nich :
1. xi bom bom bom
2. torrero
3. asi es que me gusta a mi
4. callate
5. la bomba
6. latinos
7. cocorito
8. mueve la colita
9. arrasando
10. ave maria
11. buleria

podaje tylko tytuły bo za duzo pisania ; sama kiedys z trudem je zdobywałam ( po pewnych wakacjach we włoszech), wtedy jeszcze nie znałam tego forum dlatego było trudno:( ; a teraz mogę sie z wami podzielic ; jesli ktos jest zainteresowany jakims kawałkiem , podaje kontakt na maila : [email]
tanti baci:)
Ja poproszę :)
nr 1,2,3,4,6,9,10 i 11
mój mail [email]
PS: Piszę tutaj bo nie mogę się dostać do mojej poczty.
hej a może ktoś kojarzy taką piosenke w tytule pojawiało się słowo muchacho ....... jak ktos zna tytuł to prosze niech poda bo wszędzie szukam tej piosenki i niemoge znaleźć ........
mam pytanie: co oznaczają słowa mueva la colita???
Z tym pytaniem to raczej na forum hiszpanskie... :)

Dee
ruszaj ogonkiem ;]
oj sorry... racja to na hiszpańskie forum... :*
raczej ruszaj tylkiem!!!!!!!!!!!!
lub ruszaj posladkami ale napewno nie ogonkiem AMIGOS
czesc! ja tez bylma w italii i tez szukalam tej piosenki z arii... a sii i moj dobry przyjaciel z wloch przeslal mi ją:) tytul:mueva la colita zespol:los locosrna mzoe ktos z Was ma uklad taneczny do tego:) ja podczas swojego pobytu we wloszech tlyko refren sie nauczylam tanczyc:) moze za rok ;)Pozdrowienia Ciao
Błagam o teksty tych piosenek.
Temat przeniesiony do archwium.