autem do włoch

Temat przeniesiony do archwium.
cześć!!
czy ktoś z was pokonywał samochodem osobowym drogę przez Jędrzychowice przez niemcy lub przez Jakuszyce przez Czechy do Perugi?
chodzi mi o koszty autostrad oraz którędy szybciej można dojechać.
ela
ja jechalam przez zwardon i bratysławe
ja przez Cieszyn, Bratyslawe. Koszty ok. 150 euro. Auto na gaz. W Slowacji i w Austri problem z gazem przy autostradzie.
W sumie zalezy skad wyruszasz w Polsce.
Ja zawsze wybieram trase przez Niemcy. Od Zgorzelca do samej Perugii jedziesz caly czas autostrada. W Niemczech autostrady sa bezplatne, na Austrie musisz wykupic winiete (cena zalezy od okresu waznosci, mozna to sprawdzic w necie), a potem 8 euro za europabrucke. Dokladnej kalkukacji nie jestem w stanie przedstawic, ale ta trasa jest na pewno szybsza i wygodniejsza.
Pozdrawiam i szerokiej drogi zycze!
jezeli chodzi o koszty to pomocny jest opis trasy ze strony
www.viamichelin.it
mozesz wybrac trase i podaje koszt całkiem zblizony do rzeczywistosci
Tym bardziej, ze w "Parametrach" sama mozesz sobie wpisac aktualna cene benzyny/oleju/gazu. :)
hej ja pokonuje zawsze trase z łodzi do bresci koszt w obie strony wynosi nas ok 1200zł to zalezy od samochodu jakim bedziesz jechac i ile spala na trasie. Ponadto droga przez niemcy jest napewno szybsza ale tylko na samym terenie niemiec bo w niemczech na autostradzie nie ma ograniczenia predkosci ale z kolei fatalnie sie jedzie przez polske bo drogi sa tragiczne a natomiast przez austrie koneczne sa te vinety,ale w 1200zł to juz tak max powinnas sie zmiescic
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia