CYFRA + czy Cyfrowy Polsat??

Temat przeniesiony do archwium.
Witam kochani moze moze pytanie Was zdziwi ale zastanawiam sie co wybrac: Cyfre + czy Cyfrowy POLSAT?? chodzi mi o to by było jak najwiecej programow anglo- i włoskojezycznych bo chcialabym sie oswajac z jezykiem:) moze wiecie ile by tak konkretny pakiet kosztował? z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdraiwam;*
ani C+ ani CP !! Platofrmę 'n' polecam:) - maja rowniez TVN Lingua jeśli zalezy ci na nauce j. ang.
pozdrawiam!
Dowiedziałam się w zeszłym tygodniu, że niedługo większość kanałów włoskich (ale nie tylko) będzie kodowana. W tej chwili częściowo jest kodowany program RAI2 (obraz znika po 10 minutach oglądania). Niemieckie stacje też będą kodowane, już od zaraz (podobno). Wybór platformy nie ma więc wielkiego znaczenia, jeśli o to chodzi.
Ja mam CYFRE+, pakiet podstawowy za 36 złotych (w tym odpłatność za dekoder 10 zł). Programów włoskich jest mnóstwo: kilka x RAI, Cinque Stelle, ogromna ilość lokalnych (TV Napoli, TV Sardegna, TV Sicilia, Mediolanum, Calabria, jest nawet kanał transmitujący obrady senatu (?), są też sportowe - ale nie pamiętam dokładnie, chyba SportItalia ...?).Poza tym moltisimo kanałów typu "telezakupy". Różnorodność ogromna, ale powiem Ci, że nie ma co oglądać...niekończące się "game shows" wszelkiego autoramentu i poziomu. Najbardziej podoba mi się RAI 2, ale kodowanie praktycznie uniemożliwia odbiór.
Jeśli chodzi o programy w angielskiej wersjii językowej, to BARDZO polecam BBC Prime, ale tego w abonamencie podstawowym Cyfry+ nie ma, trzeba spoooro zapłacić.
ja kupilam w tm miesiacu cyfrowy polsat jest promocja wzielam pakiet podstaowy 10 zl za miesiac na 17 miesiecy
a ja mam pytanko, mieszkam we Wloszech, czy wedlug was nie ma problemu z przewiezieniem dekodera Cyfry + do Wloch?Chcialam poprosic rodzicow aby kupili dekoder i pakiet podstawowy, aby odbierac TV polska tutaj, ale boje sie, ze nie mozna. Dodam, ze rodzice leca samolotem, wiec kontrola bagazy mozliwa.
Prosze o odpowiedz.Dzieki!
bez zastanowienia zainwestuj w cyfrę (polecam pakiet platynowy trochę drogo ale będziesz mieć zatrzęsienie programow zwlaszcza wloskojęzycznych-RAI1RAI2,RAI Edu czy coś w tym stylu,Sicilia channel,Milano TV ,All Music etc itd itp-mniej lub bardziej szmirowate i ang rowniez-BBC News,BBC Prime,CNBC,CNN i inne-pamiętaj rownież ze w cyfrze jest możliwośc wyłączenia polskiego lektora-kanały canal+,HBO,HBO2) polshit wybacz polsat to chłam do potęgi.
mozna wziasc tez pakiet za 89 zl jest to samo z wloskich progr. co w Platynowym.Nie ma 7.Kto musi ci w kraju oplacac abonament
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CafeItalia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia