jak dojść z Termini w Rzymie do Ambasady Polski?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, czy ktoś z was może wie jak z dworca Termini w Rzymie dojechać do Ambasady Polski?
Hej! Z Termini musisz sie dostac najpierw na Piazza Barberini a pozniej autobusem 52. Na Termini wsiadasz do Metra A kierunek Battistini i wysiadasz na drugim przystanku. Jest to wlasnie "Barberini". Wchodzisz do gory po dluuuuuugich schodach w kierunku Via Veneto (to jest ta ulica co idzie "pod gorke") i idziesz na przystanek autobusu 52. Autobus ten nie jezdzi czesto i na dodatek jedzie dosc dlugo wiec radze cierpliwosci. Trzeba wysiasc prawie ne koncu. Nie jestem w stanie ci powiedziec ile przystankow. Ale jesli troche "kumasz" wloskiego lub angielskiego wystarczy ze powiesz kierowcy Via Rubens i Ambasciata Polacca to on ci powie kiedy wysiasc. Jesli bedziesz mial szczescie to moze makaron cie zrozumie !!!! :-) Powodzenia !!!
Bardzo, bardzo Ci dziękuję. Gdyby nie Ty to nie wiem jak bym sobie dała rade. utro czeka mnie "wycieczka" do Rzymu, do ambasady. Mam nazieję że dojadę bez problemu. Saluti!
mysio pysio ja tez musze jechac do ambasady zalatwiac dokumenty do slubu .mam pytanko ,dzis sie tam nie moglam dodzwonic... trzeba tam byc osobiscie ?? nie mozna poczta?? ile trzeba czekac na te formalnosci?? jak cos wiesz to daj cynk.
dzieki wielkie
Ja osobiscie zalatwialam wszystko i nulla osta dostalam od reki (czekalam kolo 20 minut). Mozna te sprawy zalatwic tez listownie ale trzeba wtedy czekac.
dzieki wielkie... a ile sie placi?? wiesz moze.. trzeba sie umawiac wczesniej??
ja zaplacilam 90 euro o ile mnie pamiec nie myli ( to bylo 2 lata temu). nie trzeba sie umawiac ale trzeba przyjsc ze wszystkimi potrzebnymi dokumentami.
dziekuje za szybkie info. ja mam juz ten dokument z polski tylko mam go zawiesc do ambasady .jutro mam nadzieje ze sie dodzwonie to mi powiedza co mi jeszcze potrzeba...
dzieki serdeczne
jeżeli chcesz żeby dokumenty wystawili ci od razu to faktycznie czekasz może 30 minut, ale płacisz 90 euro - jeżeli nic sie nie zmieniło, jeżeli wolisz zaoszczędzić i możesz poczekać na dokumenty to w ciągu 2 tygoni wysyłają ci je na wskazany adres i płacisz tylko 30 euro - jeżeli nic sie nie zmieniło.
życzę powodzenia w załatwianiu spraw biurokratycznych.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia