Buona sera Lulli,
nasz cel podrózy to właściwie Colli del Tronto , mała miejscowość pomiędzy San Benedetto del Tronto a Ascoli Piceno więc pomyslałam , że napiszę A.P.jako punkt orientacyjny ,
W Colli mieszka moja rodzinka ; ostatnim razem jechalismy do nich busem ( przez Czechy i Austrię )z Polski ale niestety z Katowic i musielismy tam dojechać z wielkimi torbami za to podwieźli nas pod same wujkowe drzwi .
Skontaktowałam się z przewoźnikiem i okazało sie , że rozszerzyli ofertę i zahaczaja o Wrocław więc nie byłoby problemu z dojazdem do Colli ale ......raz , że wtedy bylibysmy uzależnieni ,,mobilnie,, od ciotki ( bo ona nas obwoziła -bylismy oczywiście w Ascoli, Loreto, Offida,Asyżu i ze trzy razy w San Benedetto , na Anconę niestety nie mielismy już czasu - szkoda ) a dwa , że bus tam i z powrotem kosztowałby nas 1320 PLN a 250 EUR wychodzi trochę mniej w przeliczeniu !No i sie zastanawiamy - ale na razie do końca nie wiemy czy pojedziemy :-(
Dzięki Ci baaardzo za informacje i na pewno jeszcze o cos zapytam , np.: Lulli , pochodzisz z Wrocławia ? my mieszkamy w Sródmieściu , przy Nowowiejskiej. Jak to sie stało , że znalazłas się w Anconie ?
Pozdrawiam
Ania
Ps.1
Podam Ci mój mail : [email] pisz tam , bardzo proszę
Ps.2
Niemcy i Austria- byłaby to zupełnie nowa trasa ........czy dobrze myslę : Monachium ,Innsbruck ,Brennero ,Modena ,Ancona?