Region Marche-autem z Polski ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam ,

zastanawiamy sie nad wyjazdem samochodem do Włoch ( z Wrocławia do Ascoli Piceno , region Marche ).
Chodziłoby mi o informacje ,np.: cena winietek, opłaty za autostradę, cena za olej napedowy do disla ,jeśli jeździcie do Polski , to jaką trasą i czy zatrzymujecie sie na noclego po drodze - w ogóle wszystkie wiadomości na temat jazdy do Italii będa przez nas mile widziane.

Pozdrawiam wszystkich
Ania
Hej:)
Ja mieszkam w Anconie, jest to niedaleko Ascoli Piceno, a wlasciwie Ancona jest po drodze do Ascoli.
Do Polski, do Wroclawia jezdze praktycznie zawsze samochodem i zajmuje to jakies 14 godzin. Nie zatrzymujemy sie nigdy na nocleg, tylko kilka razy zatrzymujemy sie zeby cos zjesc.
Jedziemy prze Austrie i Niemcy, bo caly czas jest autostrada az do Wroclawia:)) A jak chcesz jechac prze Czechy to nie polecam za bardzo bo nie sa ciekawe drogi. No ale to zalezy od Ciebie jak chcesz jechac.
Za podroz w 2 strony samochodem Audi A3 disel placimy ponad 250euro (w tym jest paliwo i oplata za autostade we Wloszech i w Austrii no i winietka na Austrie OBOWIAZKOWA). Winietka jest minimum na 10 dni, tak mi sie wydaje i kosztuje jakies 8 euro. Nie ma jednodniowych. Kupuje sie je na stacjach gdzie jest napisane, ze sa dostepne. Lepiej kup bo raz moj chlopak zapomnial i akurat zatrzymala go policja do kontroli i zaplacil mandat 100 euro.

ok jak chcesz cos wiedziec wiecej to pytaj.
Buona sera Lulli,

nasz cel podrózy to właściwie Colli del Tronto , mała miejscowość pomiędzy San Benedetto del Tronto a Ascoli Piceno więc pomyslałam , że napiszę A.P.jako punkt orientacyjny ,
W Colli mieszka moja rodzinka ; ostatnim razem jechalismy do nich busem ( przez Czechy i Austrię )z Polski ale niestety z Katowic i musielismy tam dojechać z wielkimi torbami za to podwieźli nas pod same wujkowe drzwi .
Skontaktowałam się z przewoźnikiem i okazało sie , że rozszerzyli ofertę i zahaczaja o Wrocław więc nie byłoby problemu z dojazdem do Colli ale ......raz , że wtedy bylibysmy uzależnieni ,,mobilnie,, od ciotki ( bo ona nas obwoziła -bylismy oczywiście w Ascoli, Loreto, Offida,Asyżu i ze trzy razy w San Benedetto , na Anconę niestety nie mielismy już czasu - szkoda ) a dwa , że bus tam i z powrotem kosztowałby nas 1320 PLN a 250 EUR wychodzi trochę mniej w przeliczeniu !No i sie zastanawiamy - ale na razie do końca nie wiemy czy pojedziemy :-(
Dzięki Ci baaardzo za informacje i na pewno jeszcze o cos zapytam , np.: Lulli , pochodzisz z Wrocławia ? my mieszkamy w Sródmieściu , przy Nowowiejskiej. Jak to sie stało , że znalazłas się w Anconie ?

Pozdrawiam
Ania

Ps.1
Podam Ci mój mail : [email] pisz tam , bardzo proszę

Ps.2
Niemcy i Austria- byłaby to zupełnie nowa trasa ........czy dobrze myslę : Monachium ,Innsbruck ,Brennero ,Modena ,Ancona?
Buona sera Lulli,

nasz cel podrózy to właściwie Colli del Tronto , mała miejscowość pomiędzy San Benedetto del Tronto a Ascoli Piceno więc pomyslałam , że napiszę A.P.jako punkt orientacyjny ,
W Colli mieszka moja rodzinka ; ostatnim razem jechalismy do nich busem ( przez Czechy i Austrię )z Polski ale niestety z Katowic i musielismy tam dojechać z wielkimi torbami za to podwieźli nas pod same wujkowe drzwi .
Skontaktowałam się z przewoźnikiem i okazało sie , że rozszerzyli ofertę i zahaczaja o Wrocław więc nie byłoby problemu z dojazdem do Colli ale ......raz , że wtedy bylibysmy uzależnieni ,,mobilnie,, od ciotki ( bo ona nas obwoziła -bylismy oczywiście w Ascoli, Loreto, Offida,Asyżu i ze trzy razy w San Benedetto , na Anconę niestety nie mielismy już czasu - szkoda ) a dwa , że bus tam i z powrotem kosztowałby nas 1320 PLN a 250 EUR wychodzi trochę mniej w przeliczeniu !No i sie zastanawiamy - ale na razie do końca nie wiemy czy pojedziemy :-(
Dzięki Ci baaardzo za informacje i na pewno jeszcze o cos zapytam , np.: Lulli , pochodzisz z Wrocławia ? my mieszkamy w Sródmieściu , przy Nowowiejskiej. Jak to sie stało , że znalazłas się w Anconie ?

Pozdrawiam
Ania

Ps.1
Podam Ci mój mail : [email] pisz tam , bardzo proszę

Ps.2
Niemcy i Austria- byłaby to zupełnie nowa trasa ......czy dobrze myslę : Monachium ,Innsbruck ,Brennero ,Modena ,Ancona?
Hej! a nie prosciej poleciec do Rzymu z Wroclawia (poki jeszcze sa loty), pozniej wsiasc w pociag czy autobus (5h do Maceraty z Rzymu) i dojechac do Marche? nie zmeczy sie czlowiek, a marche jest dosc dobrze skomunikowane kolejowo i autobusowo.pozdrawiam, Ebbo
Cześć radco kryminalny Mock !

jasne , że szybciej , prościej, wygodniej -tą opcję bralismy pod uwagę - ale znów bylibysmy uzależnieni ,,mobilnie,, od rodzinki !
No hej!
Przecież pisałem, że marche ma dobre polaczenia wewnetrze trenitalii i rowlolegle linii autobusowych. wygodni;-) autkiem;-) moze taniej bedzie wynajac w anconie? i uniezaleznic sie od ciotki.
PUNKT za radce kryminalnego!!
tak czy tak bawcie sie dobrze, polecam wypad w gory - chociazby Monte dei Sibillini. bajka...
Cześć Ebbo ,

punkt za radcę przyjęty :-) , lubię kryminały z ,,Breslau,, w tytule .
W ogóle podobją mi się książki z tzw ,,mrocznej serii,, .
Poszukałam wczoraj Monte dei Sibillini - popatrzyłam na zdjęcia , naprawdę bajka.
A co jeszcze poleciłbyś do obejrzenia i zwiedzenia ?

ANIA
hej:))

Jesli nie to sa loty low cost z Krakowa do Rimini za Skyeurope. Ja wlasnie w niedziele sie wybieram. Z Ancony mam jakas godzinke drogi na lotnisko, no a pozniej jeszcze z Krakowa do Wroclawia pociagiem. No ale to zawsze krocej niz autobusem:)))

Jak cos to moj adres to [email]

Ja jestem z Wroclawia wlasciwie to z Pracz Odrzanskich, a na Nowowiejskiej mam ciotke:))) ale przypadek co.
A w Anconie studiuje ekonomie.
Temat przeniesiony do archwium.