Grzyby marynowane - i funghi sott'aceto? Coś pokręciłam czy nie ma ich we Włoszech?
I jeszcze buraki ćwikłowe czy można je tam kupić? Tylko świeże, takie na barszcz czerwony.
Pozdrawiam
z burakami jest bardzo ciezko,niestety:((
w sklepach znajdziesz juz te ugotowane ,hermetycznie zamkniete w woreczku
a o te swieze trzeba pytac na rynku
ochhh,barszczyk:))))
czaranik
11 paź 2007
Taki z krokiecikami albo z uszkami no nie? ;-)
Dzięki.
Jeszcze jedno jak będzie "domowe przetwory" "domowe jedzenie"?
A jak myślicie może Włochom smakować nasz sernik?
ksalus
11 paź 2007
no tak tylko, ze te "marynowane" we Wloszech sa zawsze z oliwa...a to juz zupelnie nie to samo..
kasia-z-milano
11 paź 2007
skoro sott'aceto to bez oliwy:) fidati
mozliwe,ze domowym sposobem ktos jej dodaje,ale grzyby wyprodukowane przemyslowo-nie.
funghi sott'aceto
Occorrente: Aceto bianco - Sale - Pepe nero in grani - Alloro - Aromi pre-feriti -
milli
11 paź 2007
grzybki we Wloszech nie sa marynowane tylko "sott'aceto" czyli w occie. Marynata jest roztworem octowym z ziolami a nie czystym octem. Niestety czuc roznice na niekorzysc. Nasze lepsze. (W tym roku jak w sierpniu wparowalam do sklepu to zrobilam sobie zapas c.a. 30 sloiczkow roznych grzybow marynowanych bo juz kilka lat nie jadlam a we Wloszech nie ma).
Sernik Wlosi uwielbiaja !
iwonka1960
11 paź 2007
Potwierdzam sernik i to w różnych wersjach robi furorę.Ogólnie nasze ciasta.Może ja mam takich nietypowych włoskich znajomych,ale uwielbiają naszą kuchnię.Nie mogłam ich tylko przekonać do ogórków kiszonych i kiszonej kapusty.Konserwowe jak zrobiłam 2 lata temu to wcinali aż aż.