miesiąc więzienia grozi za brak nowego dowodu

Temat przeniesiony do archwium.
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9481936&rfbawp=1197482831.466&ticaid=14fc4&_ticrsn=3
nie mam, nie mam..!
Trzy miliony 85 tysięcy Polaków nie wymieniło jeszcze papierowych dowodów osobistych na nowe
ja wlasnie specjalnie po to bylam 3 tygodnie temu w Polsce i teraz tylko czekac na odbior i znowu specjanie po niego leciec ....
O kurcze!!! Trzy miliony 85 tys. O_0

Dla tych, co maja jeszcze te papierowe i nie zamierzają do końca roku wymienić nie ma czego zazdrościć. Proponuję stworzyć komitet kolejkowy i listę z potencjalnymi nieszczęśnikami oczekującymi na miejsce w więzieniu. :DDDDDD
bzdura, nie ma takiego prawa
ciekawe gdzie wszystkich pomieszcza i co im to da???!!
Jak to co da? 3.085.000 x 30,00 zł= 92.550.000,00 zł.
O dowiedzeniu się, gdzie nas urzędnicy głęboko mają, nie wspomnę.
Mam ciotkę, która po szesnastu latach wróciła ze Stanów. Zawsze była strasznym dziwakiem a teraz, kiedy dobiega siedemdziesiątki odwala jej całkowicie. Jej najbardziej charakterystyczną cechą jest przerażające wprost skąpstwo, które po powrocie do kraju objawiło sie tym, ze złożyła wniosek o dowód osobisty i.....uciekła sprzed kasy.:DDD

"A na co mi dowód? W Stanach nie miałam. W razie czego wniosek złożyłam, nie?"
to znaczy, że wniosku nie złożyła...najpierw uiszczasz opłatę 30 zł. w kasie urzędu i dopiero wraz z dowodem wpłaty, wypełnionym formularzem, 2 zdjęciami i starym dowodem osobistym masz prawo złożyć wniosek o wydanie nowego dowodu
Genio, nie myl praktyczności ze skąpstwem.
Ja np. mam tel. kom. na "doładowanie". I tak doładowywałam co miesiąc, ale nigdy nawet połowy nie wygadałam, bo nie jestem gaduła :DDD Mam tel. w sieci (nie wymienie nazwy), co to za kazde 2 minuty odebranej rozmowy telefon doladowuje jedną minute. Moja córka też ma taką samą sieć. Wiesz co zrobiłam jak nadszedł nastepny termin "doładowania"? Zadzwonilam do córki (ona jest okropną gadułą), wyjaśniłam o co biega i odłożyłyśmy wlączone telefony. Dzięki tej operacji zyskala ok. pół godziny rozmów. Jak to nazwiesz? Skąpstwem?
Po co komu dowód? Na podstawie każdego dokumentu ze zdjęciem można stwierdzić tożsamość.
DDD Swietne i suuuuuper pomysłowe.
Moja ciotunia jednakowóż nie jest raczej w stanie wgłębić się w analizy przydatności dowodu. Ta kobita wolała dać nogę, niż zapłacić parę złotych.:)
Pod względem dowodów osobistych wyprzedzamy Włochy. Oni nadal maja papierowe i ważne tylko na terytorium It. (trzeba wstawić jakieś elementy wloskie, bo temat bedzie skasowany:DDD)
Wiesz, według mnie dowody osobiste w ogóle są zbędnym dokumentem. Co prawda na szczęście nie zawierają już tylu informacji, co dawniej, kiedy każdy krawężnik mógł wiedzieć, ile masz dzieci i gdzie mieszkałaś w ciągu życia, ale wystarczyłby paszport. Amerykanom wystarcza, to i nam nie jest konieczny.
to gdzie ta lista do wiezienia za brak plastiku?Nie chrapie,nie znoszę chrapania,jem duzo,nie lubie przeciagów i samotnosci.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia