„U was bijÄ…

Temat przeniesiony do archwium.
ZadzwoniÅ‚ znowu przyjaciel z zagranicy, tym razem z WÅ‚och i powiedziaÅ‚ „u was bijÄ… pedałów” odpowiedziaÅ‚em, że nie pedałów tylko homoseksualistów, i nie bijÄ… tylko aresztujÄ… policjanci i nie u nas tylko u was. WÅ‚osi to temperamentny naród do tego peÅ‚en optymistycznej wiary w swojÄ… sÅ‚onecznÄ… ojczyznÄ™. Aresztowanie dwóch caÅ‚ujÄ…cych siÄ™ homoseksualistów w Wenecji to dla nich zaledwie „dziaÅ‚anie prewencyjne” żeby turyÅ›ci nie zakłócali „romantyzmu wÅ‚oskich miast i plaż”.

Ale sytuacja w Polsce jest o wiele gorsza, podobno 100,000 homoseksualistów i homoseksualistek wyemigrowaÅ‚o z Polski, pod wpÅ‚ywem przeÅ›ladowaÅ„ policji, administracji i dziaÅ‚aÅ„ zorganizowanych „szwadronów gwaÅ‚tów”. Na czym te „szwadrony gwaÅ‚tów” na „polskiej prowincji” polegajÄ…, to wÅ‚oski przyjaciel dokÅ‚adnie mi wytÅ‚umaczyÅ‚, bo czytaÅ‚ „Corriere della Sera”.

A wiÄ™c „wataha jurnych katolickich samców”, poluje na „kochajÄ…ce inaczej dziewczyny” osacza je a nastÄ™pnie dokonuje po kolej gwaÅ‚tu. Niby to ma im pokazać prawdziwego chÅ‚opa !! Mój wÅ‚oski przyjaciel ma bardzo wybujaÅ‚e ego i sam siÄ™ pewnie widziaÅ‚ oczyma wyobraźni w takim szwadronie erotycznym, nawracajÄ…cym kobiety na heteroseksualnÄ… orientacje. Znam zarazem jego dziewczynÄ™ i wiem jak go traktuje, na pewno coÅ› ubarwiÅ‚ i stworzyÅ‚. Tak na marginesie wyszÅ‚o WÅ‚ochom w testach dureksa, że podawali statycznie, że uprawiajÄ… sex trzy razy częściej niż WÅ‚oszki. Ciekawe z kim ???

Może bym nie pisaÅ‚ już dalej tego postu, i zajÄ…Å‚ siÄ™ mojÄ… dziewczynÄ…, która ma już dość „cholernego salonu24”, ale kilka tygodni temu byÅ‚ u mnie znajomy z Turcji, który ku mojemu zdumieniu oÅ›wiadczyÅ‚ „u was przeÅ›ladujÄ… homoseksualistów” i zaczÄ…Å‚ mi opowiadać, że organizacje grupujÄ…ce kochajÄ…cych inaczej dziaÅ‚ajÄ… u nas kompletnej konspiracji, przeÅ›ladowane na każdym kroku. ChciaÅ‚em go wziąć do dyskoteki dla homoseksualistów, ale baÅ‚ siÄ™ kiedy mu powiedziaÅ‚em, że wchodzi sam beze mnie, bo nie lubiÄ™ jak faceci mnie podrywajÄ… i próbujÄ… obmacywać.

Po telefonach z Włoch, Hiszpanii i wizycie z Turcji, czekam na następny telefon lub wizytę z jakiegoś kraju, aby dowiedzieć się czegoś nowego o swoim kraju. Wszak czytam Salon24, Dziennik, Rzeczpospolitą, GW, słucham TOK FM, oglądam TVN24 i nic nie wiem, dopiero z zagranicy przychodzą takie ciekawe wieści.
http://rafal.sikora.salon24.pl/25824,index.html
Jak inne nacje mogą mieć odmienną opinię, skoro Polacy sami wygadują idiotyzmy na temat sytuacji w kraju?
Gienio, wiesz coś więcej o tych szwadronach? No bo ja też usłyszałem to od znajomego Włocha że coś takiego w Polsce istnieje
Wykorzystam ten wątek, by zaapelować do wszystkich: przekażcie swoim znajomym za granicą dobrą nowinę, już nie biją!! Owszem, jeszcze do niedawna, przed wyborami parlamentarnymi sytuacja homoseksualistów była wprost tragiczna, byli wprost masakrowani a gazety nie nadążały z publikowaniem nekrologów zlinczowanych gejów.

Teraz jednak wszystko się zmieniło. wraz z nastaniem rządów "prawdziwego Europejczyka", jakby za dotknięciem czarodziejskiej różdżki w prasie nie uświadczycie ani jednej wiadomości o homofobicznych ekscesach. Po prostu bandyci ulegli sile polityki miłości.

Idźcie i głoście dobrą nowinę...bili, bili, ale przestali.
Inf, "Corriere della sera" nie jest zbyt miarodajnym pismem:

http://prawica.net/node/7836
wlosi to niech lepiej pisza co sie u nich z gejami dzieje a nie w polsce !!!
ja pracowalam z gejami i oni opowiadali jakie problemi im stwarzaja i lekarze i otoczenie a na policje to nie maja co liczyc jak jednego z nich napadla grupa wyrostkow po 17 lat i zglosil to na policje bo dokladnie wiedzila kto to byl to go wysmiali!!! i powiedzieli ze nie przyjmuja zgloszenia ....wiec o czym to swiadczy ??? wedlug mnie rownie dobrze mogli wybrac jakikolwiek inny kraj do tego artykulu bo wszedzie jest samo(wedlug mnie) jezeli chodzi o srodowiska gejowskie !!!
gienio wiem o tym. Wysłałem z ciekawości do tej redakcji kilka ciekawych filmików o wyczynach Włochów i o odpowiedzi.D
Czy istnieją jakieś "szwadrony" to nie wiem, ale wiem na pewno, że homoseksualiści są w Polsce prześladowani. Nie raz słyszałam już na ulicy, na widok trzymających się za ręce homoseksualistów, teksty w stylu: "powinno się ich przerobić na mydło" czy "to nie są ludzie". Nie będę cytowała tych bardziej wulgarnych. Z naszym społeczeństwem coś jest chyba nie tak pod tym względem. Osobiście wcale mi Ci ludzie nie przeszkadzają, to w końcu ich sprawa, więc nie rozumiem dlaczego spora część społeczeństwa odczuwa do nich taką niechęć.
http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=685&NrSection=1&NrArticle=86924&IdTag=38

Inf.jak to z kim,a te wszystkie prostytutki,zalegające ulice nocą,a ta masa night clubów w których są te co umilają towarzystwo ale i są te które uważają że to nie z mydła i się nie zmydli a konto w banku się powiększy,przecież ktoś tym dziewczynom daje zarabiać.
Chyba faktycznie nie jesteśmy krajem bardzo przychylnym w stosunku do homoseksualistów,tak jak napisał autunno-często słyszy się głupie docinki pod ich adresem,ale nie jesteśmy jakimś zacofanym krajem o co posądza nas redaktor Corriere della sera,dodam tutaj że ta gazeta często i gęsto o naszym kraju pisze rzeczy o których my nie mamy zielonego pojęcia-odkrywamy swój kraj na nowo.szkoda tylko ża nie jest tak wnikliwa aby poznać swój własny kraj i jego wady,których ma masę.
>>>>wiem na pewno, że homoseksualiści są w Polsce prześladowani. Nie raz słyszałam już na ulicy, na widok trzymających się za ręce homoseksualistów, teksty w stylu: "powinno się ich przerobić na mydło" czy "to nie są ludzie". Nie będę cytowała tych bardziej wulgarnych.
Ciekawe jak np. takie babcie i dziadkowie w mocherowych beretach oraz inni nieuświadomieni mają nauczyć się tolerancji jeżeli w katolickim radiu słyszą non stop "pedaraści", "trzeba ich leczyć" itd. Gdy włączysz telewizor, to samo słyszysz z ust polityków. Skoro mają przyzwolenie na agresję to korzystają.
>>>Skoro majÄ… przyzwolenie na agresjÄ™ to korzystajÄ….
Taak, Mohery wrogiem narodu!!! I rozpychają się łokciami w autobusach i awantury robią, jasny gwint!
A po czym ich rozpoznajesz w autobusie?
Babcie w moherze rozpoznajÄ™ po moherze .
Ty na te babcie lepiej uważaj, niektóre to prawdziwe cwaniary mogą być. Ściągnie taka moher na chwilę, ty się nie zorientujesz, podejdziesz i....no, tu właśnie nie bardzo wiem, co one właściwie robią te babcie?
geniu nie czytałeś tego:
http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=19788&t=19788
Hehe, no zgadza się, to taki stereotyp. Wiesz Inf, ja nie dziwię się specjalnie młodzieży (choćby na tym forum), która przyjmuje go tak bezkrytycznie. Młody człowiek, siła rzeczy jest bardziej podatny na oddziaływanie stereotypów i manipulacji, po prostu nie jest jeszcze w stanie zawsze wyrobić sobie własny pogląd na podstawie własnych przemyśleń. Gorzej, jeśli takimi stereotypami szafują dorośli, to albo głupcy albo manipulatorzy.
Czyli uważasz, że wyzywanie kogoś w miejscu publicznym nie jest w pewnym sensie prześladowaniem? Ja uważam, że jest. Nie można porównać wyzwisk w stosunku do polijantów z tymi w stosunku do homoseksualistów. Policjant to zawód, który się wybiera. I to właśnie ten zawód jest obrażany, a nie konkretna osoba. Homoseksualizm to nie zawód, jakbyś nie zauważył.
Żeby wyzywanie kogoś w miejscu publicznym można było nazwać prześladowaniem, musiało by ono mieć charakter masowy(a tak nie jest)albo, w innym przypadku musiałoby dotyczyć jakiejś osoby, na którą ktoś się uwziął, jednak w tym przypadku nie możemy mówić o prześladowaniach homoseksualistów, lecz najwyżej o prześladowaniu homoseksualisty.
Różnica niby niewielka, tylko, ze w żaden sposób nie można mówić o prześladowaniu jakiejś grupy społecznej.

Obecnie homoseksualiści w Polsce są nie tylko nie dyskryminowani, ale w pewnym sensie nietykalni. Jakikolwiek krytyczny głos na ich temat, to automatyczne posądzenie o homofobię.

Argument, jakoby wyzywanie policjantów to co innego, bo to wynika z ich zawodu jest.....trudno nawet znaleść odpowiednie określenie na podobne kuriozum.
Autunno, jeżeli uznać internet za miejsce publiczne(powiedzmy ta strona), to według ciebie, na którą grupę społeczną spadło tutaj więcej obelg, na homoseksualistów, czy na "moherowe babcie"?
Dobra, skończmy temat :) Nie ma sensu się o to kłócić.
Wesołych Świąt Genio ;)
Nawzajem Autunno.:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka