Z Neapolu....

Temat przeniesiony do archwium.
Hej Penie sie ubawicie moim pytaniem...hi hi hi Kolejna naiwna polka :}
Wiec moje pytanie brzmi Czy wiecie jak sa postrzegane osoby z Neapolu w polnocnych wloszech czy osoby z polnocy maja jakies uprzedzenie itd Nie chodzi mi o kontakty damsko meskie
Moj facet jest z północy i właściwie to nie ma on żadnych uprzedzeń do ludzi z południa. Śmieje się tylko czasami,że tam trochę dzicz jest, ale to takie żarty ;)
Już to widzę jak Włosi prawdę powiedzą w tej sprawie
>>>Nie chodzi mi o kontakty damsko meskie
mam sasiadke Ukrainke,mieszka z Neapolitanczykiem..on jest jak dziecko,otwarty ufny,przyjacielski..tylko ma klopoty ze znalezieniem pracy,,dziewczyna prosi wszystkich i pomoc aby znalezc mu prace bo nie chce za nic wracac do Neapolu,gdzie mieszkala z nim siedem lat i ma juz po czubek nosa Neapolu..no cos trzeba zrobic!:D
To prawda...:}
Ostatnio sie spotkalam z lekkim uprzedzeniem wrecz niechecia do osoby z Neapolu i [rzez ta osobe mi sie oberwalo
Zapytam wprost czy tacy ludzie kojarza sie z mafia?
mysle ze tak..bo to logiczne..posluz sie wyobraznia..osmornica..macki..ich wyslannicy musza byc wszedzie ,sa rozsylani majac do wykonania jakies zadania,ostatnio w lokalnej prasie bylo sporo o powiazaniach z... Kanada
Ale przeciez jesli np prawnik ktos tego pokroju pochodzi z Neapolu to co od razu musi sie z czyms takim kojarzyc. Nie myslisz ze to jest lekka przesada...
wole by uznano mnie za przasadna niz naiwna..niestety tamte powiazania przechodza z ojca na syna.A reali wskazuja na to ze..http://www.wloski.ang.pl/Szok_po_wypracowaniach_uczniow_mafia_nas_broni_29924.html nawet dzieci wysysaja to z mlekiem matki
Czyli raczjej wystrzegac sie takich osob...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka

Zostaw uwagę