poszukuję piosenki !!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie !!! Bardzo proszę o Pomoc !!! Już od bardzo długiego czasu poszukuję piosenki włoskiej z cudowną melodią, Śpiewa ją jakaś para i jest więcej szeptana niz spiewana))) coś w tym stylu jak Je'Tame francuskie. Błagam pomóżcie !!!! Lipcowy Poranek
Sadze, ze moze ci chodzic o "Non me lo so spiegare" Laura Pausini i Tiziano Ferro (
)

ale moge sie mylic :)
Niestety(((( to nie ta piosenka, tamta ma jeszcze ładniejszą melodię i pamietam, że "ona" szepcze tiamo, tiamo..... słyszałam ją kilka razy w radiu w złotych przebojach, ale nie mogłam nigdy utrafić na zapowiedź kto śpiewa, a teraz juz jej nie puszczaja ((((((((((
Mysle, ze to jest Umberto Tozzi i jeden z jego sukcesow
" Ti Amo " ;)
chociaz nie wiem...bo jezeli mowisz, ze spiewa ja jakas para...
to wydaje mi sie, ze to nie ten wykonawca...
to moze cos z albano i rominy power?? oni tez spiewaja to slynne ti amo ale nie szepcza tam ;)

Słuchaj ale to jest nowa piosenka czy stara? ;) potrzebujemy wiecej info:)
moze to?

TOZZI Ti amo
nieeeeee(((((((( to nie jest ti amo !!! jest to stary utwór, był puszczany w przebojach zawsze młodych hm,,, ma bardzo zbliżoną "tematykę" jak I'tame. Okresliłabym tą piosenke jako "łóżkowa" nie znam włoskiego (( ale nie śpiewaja tylko szepczą sobie słowa miłości a w tle jest piekna bardzo romantyczna i melodyczna melodia, która wpada w ucho . Ja ją słyszę tylko nie potrafie zanucic ((( błagam!!!!! może jednak ktos skojarzy o jakiej piosence mówie ??
Dziekuję gorąco za odpowiedzi !!!! Pozdrawiam Hania
a pamiętasz choć dwa słowa z tej piosenki??
hm,,,,,,,, na pewno ona powtarza cicho tutti tutti,,,, a tak wogóle, to jest to na pewno rozmowa między nimi tylko szeptana i namietna i niestety nic mi już nie przychodzi do głowy (((( jest to raczej stara piosenka, słyszałam ją w przebojach lat 7[tel]!!!! żałuje, że nie mogę jej "złapać" w radiu ((( ech,,,,,
Chyba: Marcella Bella - Mi... Ti... amo
A nie jest to przypadkiem mężczyzna z dwoma kobietami?
jejuuuu((( to żadna z piosenek, które proponowaliscie ((( hm,,,, ta piosenka zawiera nie tyle szepty, co westchcnienia i nie jest śpiewana !!! Oni wzdychaja do siebie na poczatku piosenki a potem jest juz tylko sama melodia troszke podobna do melodii z Love Story !!!!Błagam,,,,,,,,,,, moze komus sie skojarzy o jaką piosenke, a własciwie melodie mi chodzi ??? Najgorsze jest to, ze ja mam w "uszach" a jak próbuje zanucić, to nie potrafie ((((((((( Dzieki za pomoc *
Troche poszperalam we wloskich wersjach/imitacjach/parodiach tego gatunku - moze to ta:

(Nicole & Andrea "La prima volta")

Pasuje do twojego opisu, ale pewnosci nie mam, bo w tym czasie powstalo duzo utworow tego typu. Swoja droga to odwazny ten utwor, jak na lata 70:)
ja z innej beczki.Polecam piosenke toto cutugno,link:
Wow, wow, wow!!! Che canzone! DDD
Bravo Trevi !To musi być tooo , opis pasuje jak ulał.
...ancora, ancora…amore, amore … tutta mia, tutta mia... ti amo, ti amo...ohhh....ahhh...basta.
La prima volta, vero?
“Chissà se questo "orgasmo con sottofondo" i due interpreti l'hanno solo simulato..?”;)
Huuurrraaa!!!! Wielkie dzieki !!!! To ta piosenka !!!!:))))))))) A już straciłam nadzieję, że ja zdobędę :))))) Wielka buźka ***
Cala przyjemnosc po mojej stronie :D

Elain: zgadzam sie w pelni, prawie, ze sie zarumienilam, sluchajac tej piosenki:):):)
wow... ale piosenka ;)

Ja az sciszylam glosniki :D:D:P

"tutta mia, tutta, tutta mia" wow ;)
Trevi,
davvero? Ohh-oh-oh no, perché? ;)

Zabawne, ale ja też tak miałam niedawno z innym nastrojowym kawałkiem – brzmiało mi znajomo, ale nie mogłam ustalić tytułu ani wykonawców, aż w końcu mnie oświeciło.
Two beautiful singers with beautiful voices - Ville Valo & Natalia Avelon.
Bellissima melodia! So sexy clip..., ma le parole così così...ble, ble
E tutto questo per ”Summer wine”

Jak się okazało, piosenka jest o panience lekkich obyczajów, która oskubała naiwnego kowboja.

Tak bywa z poszukiwaniami(nie tylko piosenek), a kiedy już się znajduje … :):):)
moze mi tez pomozecie...otoz ogladalam ostatnio bajke po wlosku, i przez chwile w tle lecial fragment piosenki, ktory bardzo mi sie spodobal.... wiem napewno, ze spiewala ja kobieta i bylo cos takiego:
.....presta storia è stata un bel sogno per me....
.....mi manchi sai, per me sarai.....

mam nadzieje, ze dobrze zapamietalam chociaz tyle, ale moze ktos wie co to za piosenka.....pozdrawiam
MI MANCHI

Ho deciso vado via
Questa storia è stata un bel sogno per me
Qui lascerò il mio cuore

No ha senso restare qui
se il tuo sguardo non sarà più per me
se hai già scelto lei per te

Difficile sarà per me non piangere
pensando agli occhi tuoi

Lontano sei nei giorni miei
adesso che ho bisogno di averti
Basta un momento per respirare [per respirare]
Mi manchi sai
Per me sarai
la luce che accenderà le mie notti
quando sola sarò nel buio [sarò nel buio]
Sola nel buio

Goccia a goccia ti perderò
e nel mare dei sogni tu scivolerai
Mi tufferò a cercarti

Difficile sarà per me non piangere
pensando agli occhi tuoi

Lontano sei nei giorni miei
adesso che ho bisogno di averti
Basta un momento per respirare [per respirare]
Mi manchi sai
Per me sarai
la luce che accenderà le mie notti
quando sola sarò nel buio [sarò nel buio]
Sola nel buio

To ta?
tak, dziekuje bardzo!!!!!
hej mam mala prosbe czy moglby mi ktos wyslac ta piosenke na emaila LA PRIMA VOLTA - Andrea & Nicole moj emil : [email] dzieki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa - tłumaczenia