Zamachy w Bombaju

Temat przeniesiony do archwium.
Okazuje się, że jedną z najliczniejszych grup cudzoziemców w Bombaju są teraz Włosi. Ale to Szwecja zadeklarowała się że wyśle samolot medyczny, który przywiezie do Europy wszystkich Europejczyków. I tak mnie to zastanawia, czy włoskiemu rządowi nie jest wstyd tak dziadować i żerować na innych? W sumie Włochów jest tam najwięcej ze wszystkich Europejczyków, a wolą żeby ich obywatele przylecieli na koszt szwedzkiego podatnika. Po prostu wstyd i żebractwo. Jak się muszą czuć ci Włosi - po raz kolejny przekonali się że dla państwa włoskiego liczą się tylko pieniądze, a ich życie jest warte tyle co worek śmieci. Jakie to musi być upokorzenie dla wszystkich ludzi, którzy mają włoskie obywatelstwo. Zdali sobie sprawę, że w razie nieszczęścia muszą żebrać o pomoc ze strony innych krajów, liczyć na litość i dobroduszność obcych, zupełnie jak bezpaństwowcy albo jak watahy bezdomnych psów wałęsające się po Neapolu.
Ale sie czepiasz i przesadzasz.
Najwiecej jest tam Francuzow:)) A i bardzo duzo Polakow tam jest. Veni, vidi, vici i nawet w jednym z tych hoteli spalam. I poplakalam sobie dzis rano jak to zobaczylam w TV co sie stalo.
Jestem pewna ze Polska, Francja czy Niemcy tez specjalnego samolotu nie wysla, wiec co sie tak o Wlochy pienisz. Nie rozumie.
ee ona jest znana z tego, ze sie pieni o wszystko co wloskie :D to jest jej konik powiedzialbym ;) kto jeszcze traktuje powaznie to co ona pisze ? mnie raczej bawi ta jej chora obsesja :D

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie