Dobry zlotnik w Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie ponownie,
pytanko: czy znacie/macie dobrego zlotnika w Rzymie?
Chce zmniejszyc obraczke slubna (niestety ma ona wzor stad strach o niepowodzenie w obrobce). Czy moze zna ktos dobrego i rzetelnego zlotnika?

Ostatnio rozmawialam z jednym ale pozostawil wiele do zyczenia - nie podal przyblizonej ceny obrobki i nawet peta z ust nie wyciagnal jak rozmawial ze mna lol.

Dziekuje z gory za odpowiedz
Anna
nie wiem jak dokonuje się zabiegów w IT ...ale osobiście wolałabym zrobić to w PL.
Miałam przyjemność kontaktować się z IT lekarzami w sprawach np grypowych i nie wzbudzili u mnie zaufania .
Druga rzeczą jest poziom języka..nie wiem na jakim poziomie znasz język czy na tyle aby zrozumieć terminy medyczne i zalecenia lekarza ....a przy okazji pobytu w PL można zmniejszyć obrączkę ..:)
tez jestem zdania zeby zrobic to w kraju ..u nas jest duzo taniej tego typu usluga..raz skorzystalam..i juz nie skorzystam...wszystkie zlote rzeczy..nawet znajomym 'reperuje' w kraju u polskich zlotnikow.
w Polsce zloto jest 14 karatowe, a we Wloszech 18. nie wiem czy przy naprawach lub przerobkach nie miesza sie jedno z drugim co mogloby wplynac ja jakos i wartosc wyrobu...
Naprawiałam kiedyś złote kolczyki w kraju i wierz mi, że do lutowania używa się złoto 9 lub 12 karat.
Dziekuje za odpowiedzi.
Faktycznie lepiej bedzie jak pierscionek wezme do PL.
PS. Pierscionek byl zakupiony ponad 20lat temu w Madrycie wiec nie mam pojecia co i jak z tym zlotem ;)
Mam nadzieje, ze w tydzien zlotnik da rade go zmniejszyc :)

Pozdrawiam
Anna
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia