koncert - Andrea Bocelli

Temat przeniesiony do archwium.
...jest 29 sierpnia w Warszawie. ktoś się wybiera? :)
kurcze dlaczego wtedy??? akurat będę w Italii ;(
Nie masz czego żałować. Ja na szczęście wyjeżdzam na całe wakacje z kraju i wracam po pierwszym tygodniu września kiedy będzie już po wszystkim. Serdecznie współczuję wszystkim, którzy będą musieli wysłuchiwać 'ochów' i 'ahów' pod adresem tego pseudośpiewaka. Stary, ślepy kret, a wyje jak wilk do księzyca. Nie wiem czym tu sie zachwycać.
no tak, teraz to dałeś popis swojego poziomu inteligencji.
Przynajmniej nie zachwycam się byle chłamem dla mas. Przyjedzie taki pajac, zaśpiewa jakieś badziewie, albo i nie, bo pewnie będzie jechał z playbacku a wszyscy wzdychają z zachwytu nad jakąś marną popkulturą. Żałosne...
jeju... założyłam temat ot tak, z ciekawości czy ktoś jedzie. chcesz krytykować to rób to konstruktywnie, podaj jakieś argumenty popierające Twoją tezę, bo jak na razie to inteligencją nie błyszczysz. czytajac Twój poprzedni post zdziwiłam sie, co ma wzrok do śpiewania. jak przeczytałam że wyje, to zaczełam zastanawiac się czy Ty w ogóle Go słyszałeś. ale jak pojechałeś z popkulturą to naprawdę zwątpiłam... koncert Madonny jest trochę później. nazwanie Bocelliego chłamem to doprawdy przesada. moim zdaniem to jeden z najlepszych artystów na tym świecie...
popieram cie alexanra!
nikt nie każe Ci sie zachwycac jego spiewem, muzyka tym co robi, ale mowienie o kims "slepy jak kret" jest nie na miejscu- gratuluje podejścia do takich rzeczy.
ręce opadają
A ma sokoli wzrok? Jest ślepy i na tym robi karierę. Bo nie widzę nic innego, na czym mógłby zrobić. Ani dobrego głosu, ani ładnej twarzy. A tutaj -na forum- wyskakuje jakaś dziewczynka z koncertem i nie wiadomo czym się podnieca.
faktycznie- jest niewidomy,
wg Ciebie nie ma glosu - inni moze wlasnie lubia taka muzyke, nic Ci do tego, nie musisz popierac, ani tym bardziej negowac tego i wyjezdzac z wiazanka obelg pod jego adresem. jedni lubia taka muzyke inni nie- kwestia gustu.
zreszta rozmowa nie ma sesnu, bo poziomu brak
faktycznie- jest niewidomy,
wg Ciebie nie ma glosu - inni moze wlasnie lubia taka muzyke, nic Ci do tego, nie musisz popierac, ani tym bardziej negowac tego i wyjezdzac z wiazanka obelg pod jego adresem. jedni lubia taka muzyke inni nie- kwestia gustu.
zreszta rozmowa nie ma sesnu, bo poziomu brak
Odezwała się fanka. Nie mogę negować tego marnego piosenkarza? Niby dlaczego? Jego "muzyka" to dopiero brak poziomu i Ja otwarcie się temu sprzeciwiam - promowaniu takiego beztalencia.
nie jestem jego fanka nie bylam i nie będe.
Nie musisz uwielbiać jego muzyki, ale przynajmniej zachowaj jakiś poziom i respekt dla innych ludzi.
Zresztą konwersacja nie ma sensu.
Nie jesteś fanką, to co go tak zaciekle bronisz? W stosunku do kogo mam zachować respekt? Do jakiegoś badziewnego śpiewaka, który robi karierę na tym, że jest upośledzony, wciska jakieś gówno ludziom a oni to łykają i to na dodatek z zachwytem? A może do tej żałosnej założycielki tematu, która pewnie ma 15 lat, za grosz słuchu i podnieca sie jakimś starym włochem tylko dlatego, że jest włochem, albo ma jakąś potrzebę opiekuńczą w nasilonej formie i podnieca sie tym, że jest ślepy?
na temat twojej wypowiedzi juz lepiej nic nie wspomne.

I nie stersuj sie tak ..
chyba masz jakies problemy z soba, że tak do ludzi podchodzisz.
mozliwe, ze Wloch ma niezwykle sprawnego menadżera...Bo jak dotad to najwiekszym spiewakiem wloskim byl Pavarotti i po nim duuuuuuuuuuuuuuugo nikt..i szybko nie nastapi..Michal Wisniewski te mial cale tabuny fanek 15 letnich..ale panny juz dorosly ..i gusta im sie zmienily...Nie mam nic do Bocelliego..ale to co pisze janek..warte zastanowienia ..inna sprawa ,ze on pisze jak wiekszosc ludzikow pisze na Pudelku ,a to juz co innego,inna para kaloszy..tu tez nie sa SALONY...ale tym razem to jestem za jankiem...Kazdy ma prawo do wypowiedzi i wiadro zimnej wody sie przyda :D..no nie Janek?
>>moim zdaniem to jeden z najlepszych artystów na tym świecie...
:D
1)madelisious - dziękuję za obiektywną obronę kultury
2)janek123, mam wrażenie że widzisz tylko to co chcesz widzieć. uczepiłeś się tego że jest niewidomy i gadasz w kólko o jednym nie dajac żadnych argumentów przemawiajacych za tym, że jest to kiepski artysta. stwierdzenie, ze jest ślepy i brzydki i nic w Nim nie ma niezwykłego mnie nie przekonuje. już wcześniej było powiedziane - jest niewidomy, fakt. ale co to ma do śpiewania to ja nie wiem... moim zdaniem jest bardzo przystojny, a jak był młodszy, to był jeszcze ładniejszy, ale to też nic do śpiewania nie ma. a te pseudointeligentne docinki do mnie możesz sobie darować, bo w ogóle mnie to nie rusza. to forum włoskie, On jest Włochem, artystą, moim zdaniem bardzo dobrym, temat mogłam założyć. i tak na koniec, to że ktoś jest niewidomy jeszcze nie oznacza, ze jest upośledzony.
3)Sette di Nove - Pavarottiego bardzo lubię, cenię i szanuję. bardzo, bardzo dobry głos. ale jego artykulacja, kolorystyka i współbrzmienie są dosć monotematyczne. co nie znaczy że złe. wręcz przeciwnie. z technicznego punktu widzenia pewnie Pavarotti jest lepszy niż Bocelli, ale to jeszcze w mojej opinii nie oznacza, ze jest lepszym artystą. "Tylko w muzyce odnajduję coś absolutnie pięknego, nieopisywalnego, niewyrażalnego werbalnie, co porusza najdelikatniejsze i najczulsze struny duszy człowieka."
"Muzyka zaczyna się tam, gdzie słowo jest bezsilne – nie potrafi oddać wyrazu; muzyka jest tworzona dla niewyrażalnego."
i w tym aspekcje, który akurat dla mnie, jest o niebo ważniejszy, Bocelli wyprzedza Pavarottiego w przedbiegach. i jeśli mogę kierować się swoją subiektywną opinią, a sądzę, że mogę to najlepszą artystką na tym świecie jest Gianna Nannini, jeszcze przed mistrzem Bocellim.
4)mulino... pojechałam... jaaa... proszę, podziel sie ze mną swoimi doskonałymi doznaniami słuchowymi i powiedz, co jest złego w Bocellim, chętnie się nawrócę. Sette di Nove, Twojej opinii też chętnie wysłucham, tylko błagam, darujcie sobie to, że jest niewidomy i dlatego źle śpiewa.
5)navetta, dziękuję :)
Jaka ty jesteś głupia. Ręce opadają. On ładny, ty chyba jesteś ślepa bardziej niż ten kretyn. Poza tym, on nie jest artystą, zapisz to sobie w tym swoim małym móżdżku! Nie chce mi się czytać twoich wypocin, napisz coś jak zmądrzejesz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa