LINIE RYANAIR

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, czy ktoś korzystał z tych lini lecąc z Polski do Włoch?
Zastanawiam się nad zarezerwowaniem biletu jeśli ktoś ma jakies doświadczenia z tymi liniami to proszę o informację i opnię.
Intersuje mnie także, do ilu dni należy zrobić przelew za lot,bo niestety nie mogłam wyczytać na stronce przewoźnika.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
czesc, ja latam od lat rynanerem na trasie Krakow- Mediolan i ogolenie jestem zadowolona. Oczywiscie nie nalezy sie spodziewac nie wiadomo czego to tanie linie. Lecac z Krakowa sa bardzo restrykcyjni jesli chodzi o bagaz podreczny ..jedna i wylacznie jedna torba max 10kg..musi wejsc do luku i innej mozliwosci nie ma.jak nie wchodzi w atrape luku przy odprawie to nie puszcza.
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jak odwolaja lot z powodow atmosferycznych to zwracaja koszty biletu...albo mozna zabookowac w innym terminie. mi zwrocili peniade w 3o dni. oczywiscie trzeba pisac maile faksy ale sa slowni. Jak rozwala walizke na ktoryms z lotnisk nawet bez dodatkowego ubezpieczenia bagazu.. ryna przysyla nowa ladniutko i to ekspresem ..ja dostalam w 3 dni.

Z tego co sie orientuje nie ma mozliwosci placenia przelewem za bilet to nie wizzair.. w ryanie tylko i wylacznie platnosc kartami kredytowymi..wiec od razu przy rezerwacji.
Trzeba tez dodac, ze z ryanem jedyna mozliwosc odprawy to odprawa online..platan 5euro albo 5 funtow za ososbe za lot. automatycnzie te kwoty doliczane sa do ceny biletu . odprawy online mozna dokonac juz na 15 dni przed wylotem juz mozna to zrobic. trzeba sie zalogowac na strone ryana wpisac dane rezerwacji, plus wszystkie dane z dokumentu i drukuje sie karte pokladowa. Posiadajac bagaz do nadania..trzeba odprawic bagaz...natomista podrozujac tylko zbagazem podrecznym przechodzi sie od razu do GATA/bramy..przechodzac najpierw oczywiscie odprawe ososbista/bezpieczenistwa.
Dziękuje bardzo za informacje, a jeszcze nie bardzo orientuje się czym różni się zapłata poprzez kartę kredytową, a poprzez przelew? Idzie się do jakiegoś specjalnego punktu ? I w ciągu ilu dni należy zrobić zapłatę za rezerwacje?
jesli robisz rezerwacje on-line to w odpowiednie okiena wpisujesz dane karty kredytowej, jesli robisz to telefonicznie, to dajesz numer karty tenu, z kim rozmawiasz. Zeby zaplacic przelewem; albo idziesz do banku, albo robisz przelew on-line, jesli twoj bank daje ci taka mozliwosc.
dziękuje za wyjasnienie :)
Ryanair chce dorzucić 10 miejsc stojących do 15 rzędów miejsc siedzących. Miejsca te miałyby znajdować się po środku samolotu, a pasażerowie byliby przypięci specjalnymi szelkami do sufitu kokpitu. Myśli się też o przystosowanych „pionowych fotelach”, które służyłyby do oparcia się o nie. „Fotele” te mają być zainstalowane w samolotach krótkodystansowych. Bilet miałby kosztować od 4 do 8 funtów. Rzecznik prasowy linii zapewnił, że trwają już rozmowy z Boeingiem na temat przebudowania pokładów według pomysłu O'Leary'ego. Nowe miejsca mają być testowane w przyszłym roku.

Problemem mogą jednak okazać się kwestie prawne i bezpieczeństwa. - Prawo powietrzne nakazuje, aby w czasie startu i lądowania pasażerowie mieli zapięte pasy, a więc muszą być na siedzeniach. Nie wiem, jak pan O'Leary chciałby ominąć ten problem - mówi rzecznik prasowy angielskiego regulatora lotów.

Ryanair ma jednak pewien pomysł. Chce, aby przy „pionowych fotelach” były pasy, którymi pasażerowie mogliby się przypiąć. A jeśli sprawdzi się pomysł z szelkami, nie będzie problemu, gdyż pasażerowie stojący pośrodku samolotu będą przypięci cały lot.

Oprócz miejsc stojących (tudzież wiszących) Ryanair chce wprowadzić opłatę za korzystanie z toalet na pokładzie samolotu. Nie wiadomo jeszcze, czy cena za korzystanie z ubikacji byłaby ujednolicona, czy też za różne potrzeby płaciłoby się inną kwotę. Miałoby to zachęcić pasażerów do skorzystania z łazienki na lotnisku, co obniżyłoby koszty poniesione przez przewoźnika.

Linia lotnicza słynie z zaskakujących pomysłów na szukanie oszczędności. Jej szef Michael O'Leary proponował już wcześniej pobieranie dodatkowych opłat od ludzi otyłych. Teraz pojawił się temat miejsc stojąco – wiszących, ale już słyszy się o podróżach na… skrzydle samolotu. Poza tym Ryanair wozi pasażerów w spartańskich warunkach, ale ceny jego biletów należą do najniższych.
Źródło: http://www.naszswiat.net/wiadomosci/544-miejsca-stojce-w-ryanair-wkrotce-rezerwacje-miejsc-na-skrzydle-a-do-tego-opata-za-siku.html
Ryan robi sie niepowazny
Czy to prawda, ze ryanair przestaje latac z Bolonii do Katowic od listopada? Na stronce takiej informacji nie podali jeszcze, ale slyszalam od ludzi, ktorzy pytali w biurze podrozy..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CafeItalia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie