WYJAZD DO POLSKI

Temat przeniesiony do archwium.
WITAM, POTRZEBUJE WYJECHAC W PIATEK DO POLSKI PILNE KTO MOGLBY MNIE ZABRAC KIERUNEK KUDOWA ZDROJ PROSZE O KONTAKT LUCYNA 348[tel], POZDRAWIAM I DZIEKUJE.
Nie myslalas o samolocie?Przeciez bilety nie sa takie drogie.A i podroz nie jest taka meczaca co samochodem.Dwie godzinki i jestes w Polsce;)Pozdrawiam!!!
W sumie zalezy skad we Wloszech ...bo moze dwie godzinki ...ale dostanie sie na lotnisko, godzine wczesniej ...a potem w Polsce dostanie sie do Kudowej ...moze wyjsc na to samo, co samochodem ;-)

ps. ...ale nie zebym chociaz raz jechala do Polski samochodem ;-)
Podroz samochodem trwa plus minus 24 godziny.Tak?A samolotem,nawet nie wiem skad bys chciala i dokad bys chciala(wliczam tez podroz na najblizsze lotnisko we Wloszech i z lotniska w Polsce do Kudowa Zdroj),napewno nie zajmie 24 godzin.A moze sie myle?
Wg google maps do Kudowy Zdroj z Trento (wzielam przykladowa miejscowosc z polnocy Wloch)

879 km, 8 ore 43 min E50

...czy mniej zajmie samolotem ...z Trento do Kudowej Zdroj?! Wliczajac oczekiwania na lotnisku i transfer na lotnisko, ewentualne korki ...czy wyjazdy wczeniej, gdyby takowe mialy byc ...wcale nie jestem pewna co wyjdzie krocej. ...ale nie mowie, ze jest krocej.

Ja wole zawsze wybierac jak najkrotsza podroz i latam w sumie sporo samolotami ...ale gdybym miala samochod i mialabym jechac z Trento do Kudowej Zdroj ...jechalabym samochodem ;-)
edytowany przez marysia2: 25 paź 2011
Marysia zgadzam sie z Toba, 2 godzinki samolotem to mowimy tylko o samej podrozy jak juz jestesmy w samolocie i dolatujemy na lotnisko w Polsce.
Ale np. ja jezeli chce leciec do Krakowa z Bergamo i zakladajac,ze nie mam samochodu i musze dotrzec na lotnisko, to najpierw musze jechac 30min do Varese, potem pociagiem 1h do Mediolanu, tam ze stacji Garibaldi metrem na Centralna, a potem do Bergamo autobusem minimum godzina. Na lotnisku powinnam byc przynajmniej godzine wczesniej, potem 2h lotu, w Krakowie 1h autobusem do centrum plus potem do mojej miejscowosci kolejne 1,5h
RAZEM juz mam 8,5h nie wliczajac oczkiewania na pociag, autbos,metro etc.
A i ja np. mimo,ze moze faktycznie szybciej to jakos zawsze wole jechac samochodem, bo po 1wsze nie czuje sie zbyt dobrze w samolocie, a po drugie nienawidze wlasnie tego czekania, dojazdow z bagazami itd, a w samochod wsiadam i jade, a po drodze jeszcze moge cos zobaczyc.
No i biorac pod uwage,ze autorka postu szuka czegos na piatek to bilety wcale nie sa takie tanie
...i nie wliczajac ewentualnych korkow... Kiedys o malo uciekl mi samolot z Bergamo ...a nie uciekl ...tylko dlatego, ze byl opozniony... Zalozylam zapas na korki ...ale sie przeliczylam:-/
edytowany przez marysia2: 25 paź 2011
macie rację, samolotem niby 2 godzinki,a jak sie doliczy to wychodzi kilka razy więcej i do tego ten stres, że się człowiek spóźni itd.
ja zdecydowałam kilka dni temu, że jednak wracam do Polski, chociaż już miałam pracę załatwioną w mediolanie i wszystko, ale jednak tęsknota za krajem wygrała.
Bilet w przystępnej cenie znalazłam dopiero na 7 listopada i właśnie na samolot ale tylko za 30 euro inaczej bym wracała pewnie autobusem
A ja i tak jestem za samolotem!Samochodem wybralam sie we wrzesniu,nie dosc,ze dlugo,nie wygodnie,to i wynioslo strasznie drogo(benzyna,oplaty za autostrady...)Bilety byly o wiele tansze.To byl pierwszy i ostatni raz!A wam dziewczyny,zycze szerokiej drogi przy najblizszej podrozy;)
we wtorki i srody bilety lotnicze sa tansze.tzn dni wylotu w owe dni :D
Taa, tańsze. Z jakiej linii lotniczej i na jakich warunkach? Tego już nie podałaś...

Ja samochodem jechałam dwa razy i nigdy więcej! ;) Z tych samych powodów co Wy, dziewczyny :)
tez to zauwazylam;)
rozalka ...a skad dokad jechalas samochodem. ...bo ja mowie, ze mozliwe, ze jest szybciej samochodem ...ale z Rzymu do Gdyni ...to nawet nie mysle jechac samochodem ;-) ...a z Trento do Kudowej wybieralabym chba zawsze samochod. ...podroz z Wloch do Polski to nie takie jednoznaczne ...bo i Polska i Wlochy sa dosc rozciagniete ;-)
Ja tez z Trento moze i bym do Kudowej pojechala samochodem,ale autorka postu chyba nie podala skad chce wyjechac,to sa tylko wasze zalozenia,ze z Trento.Ja mialam do pokonania trase 2000km.W przyszlosci,pomimo tego,ze od lotniska w Warszawie mam jeszcze do pokonania spory kawalek do domu,bo ponad 250km,zawsze wybiore samolot.I nawet nie wiem jakie mialy byc to linie lotnicze,gorsze,czy lepsze,dla mnie nie robia zadnej roznicy,2 godziny mozna wytrzymac w kazdym samolocie.Nie jestem wybredna!
ale autorka tez nie napisala, ze to nie jest Trento ;-)

...ja tez bym nie wybrala samochodu na podroz 2000km. Ja nie mam nic do samolotow ...w piatek juz 17 raz bede leciec samolotem ...tylko w tym roku ;-)

Marysia2 ja nie mialam na mysli Ciebie,GosiaBG wspomniala tu o warunkach tanich linii lotniczych.Ja nie mam im nic do zarzucenia,za taka cene jakie maja bilety...naprawde nic.A do LOTu mam,zeszli na psy.Lecialam Lotem 2 razy do Stanow i 2 razy z powrotem.W 2007r (pierwszy raz) mozna bylo zabrac ze soba 2 walizki bodajze po 23kg i bagaz podreczny,w cene biletu byly wliczone 2 posilki,serwowali tez alkohol,za ktory tez sie nie placilo,z kolei za drugim razem,to bylo w 2010,mozna juz bylo zabrac jedna walizke(tez chyba 23kg)dokladnie nie pamietam,bagaz podreczny,porcje posilkow byly zmniejszone,a za alkohol trzeba bylo juz placic.I taki to nasz polski LOT!
no to co do samolotow, mam wreszcie bilet do Polski na 4 listopada, z bergamo do katowic (ja z okolic krakowwa), lot mam o 8.40 i nie ma mnie kto podrzucic na lotnisko bo to dzien roboczy, wiec musze na lotnisko pojechac wieczorem w czwartek, w domu bede pewnie kolo 18 w piatek wiec plus minus 24 h:) wiem,ze mam wyjatkowego pecha, ale dlatego zwykle wole samochod:)
do tego domu to ty chyba przez Warszawe bedziesz jechala,to sie zgodze,ze bedziesz na 18 :D
w katowicach bede na 11, pewnie kolo 12 bedzie autobus do krk, 2h to jest 14 potem kolo 15 autobus do domu i kolejne min 2h to jest najwczesniej 17:)
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę