Mnie się kojarzy lato, upalne...plaża taka sobie :) piasek mokry, ciemny, wcale nie gorący :P w sklepach: brak słodyczy(czekolad, batonów itd) za towszędzie dużo wody mineralnej. Co do ludzi: niewiele dzieci, dużo młodych facetów, najczęściej na motocyklach...opaleni, ciemnowłosi i ciemnoocy...w czarnych lub białych obcisłych bluzkach i spodniach też albo w tych kolorach albo w dosyć opiętych dżinsach...również w dzwonach! :))) Co jeszcze mi się kojarzy? krem z wysokim filtrem :P Biały statek, na którym puszczona była głośna włoska muzyka, jak wróciłam z tych wakacji to ciągle miałam w pamięci " la bomba" - king africa :) niedawno dopiero ku uciesze ją zdobyłam :) Dla uściślenia - nie wiem jak jest ogólnie we Włoszech, mnie się tak kojarzą, ale byłam tylko 10 dni, głównie okolice Rimini, chwilowo w Rzymie, San Marino, Wenecji. Wenecja się kojarzy z zielonkawą wodą, oczywiście gondolami i masą kramików w których sprzedaje się pamiątki - najczęściej są to maski weneckie w różnych formach, wzorach i kolorach. Te kramiki idą wzdłuż schodów...fajnie jest , taka ciasnota ma urok :) No i trzeba przyznać , że sklepy tam są (zarówno w Wenecji jak i Rimini) ekskluzywne :) To tyle ode mnie , polecammm...ps: jak ktoś nie był w Mirabilandi-parku rozrywki w Ravennie(k/ Rimini ) to konieeecznieee !!! Ahh, po tych wspomnieniach aż mam ochote znowu tam pojechać ... szkoda, że to kosztuje :) Kończe i pozdrawiam .