Włochy - skojarzenia

Temat przeniesiony do archwium.
z czym Wam się kojarzą Włochy?? Jakie macie ich wyobrażenie?? Co uważacie za
najbardziej reprezentatywne dla tego kraju?? Moze jakies spojrzenie
ironiczne?? PISZCIE!!
Potrzebuje na gwałt zwroty
mam na imie
nazywam się
mieszkam w
pochodze z
mam 21 lat
dziekuję za odp.
ciao...wybaczcie ze napisze strasznie ogolnikowo, ale musze juz zmykac...: jedzenie-moim zdaniem najlepsza kuchnia na świecie....kultura.:..piękne zabytki.i krajobrazy...winko np. "frascati" pycha ;-)....muzyka -najlepsza melodia dla mojego ucha....moda....samochody...No i wloscy faceci ;-)...A tak wogole to lubie Wlochów za to że umieją się cieszyć życiem, są spontaniczni i glośni heheheh...wiadomo mają wady i zalety...jak każdy zresztą...
Może kiedyś zwiększe objętość tej wypowiedzi, ale teraz na mnie czas;-)))
zmykam...
saluti!!!!
Mi chiamo
Il mio cognome e'
Abito a
sono di
ho 21 anni
mi chiamo - nazywam się
il mio nome e' - mam na imię
abito a (+miasto) - mieszkam w
abito in (+ państwo)
vengo da - pochodzę z
ho 21 anni
Mnie się kojarzy lato, upalne...plaża taka sobie :) piasek mokry, ciemny, wcale nie gorący :P w sklepach: brak słodyczy(czekolad, batonów itd) za towszędzie dużo wody mineralnej. Co do ludzi: niewiele dzieci, dużo młodych facetów, najczęściej na motocyklach...opaleni, ciemnowłosi i ciemnoocy...w czarnych lub białych obcisłych bluzkach i spodniach też albo w tych kolorach albo w dosyć opiętych dżinsach...również w dzwonach! :))) Co jeszcze mi się kojarzy? krem z wysokim filtrem :P Biały statek, na którym puszczona była głośna włoska muzyka, jak wróciłam z tych wakacji to ciągle miałam w pamięci " la bomba" - king africa :) niedawno dopiero ku uciesze ją zdobyłam :) Dla uściślenia - nie wiem jak jest ogólnie we Włoszech, mnie się tak kojarzą, ale byłam tylko 10 dni, głównie okolice Rimini, chwilowo w Rzymie, San Marino, Wenecji. Wenecja się kojarzy z zielonkawą wodą, oczywiście gondolami i masą kramików w których sprzedaje się pamiątki - najczęściej są to maski weneckie w różnych formach, wzorach i kolorach. Te kramiki idą wzdłuż schodów...fajnie jest , taka ciasnota ma urok :) No i trzeba przyznać , że sklepy tam są (zarówno w Wenecji jak i Rimini) ekskluzywne :) To tyle ode mnie , polecammm...ps: jak ktoś nie był w Mirabilandi-parku rozrywki w Ravennie(k/ Rimini ) to konieeecznieee !!! Ahh, po tych wspomnieniach aż mam ochote znowu tam pojechać ... szkoda, że to kosztuje :) Kończe i pozdrawiam .
a k/Neapolu jest Edelandia-rowniez park rozrywki, super jedzrze tam co rok.:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka