Witam serdecznie.
Mam kilka pytań na temat kultury klubiowej panującej w Italii. Wiem, że jest tam cała masa ciekawych klubów i dyskotek, mnóstwo wesołych ludzi i imprezowiczów. Wiem też że (dla mnie niestety) w większości z nich gra się raczej mało ambitne disco. Proszę o Wasze opinie, jeśli bywacie na imprezach, proszę o charakterystykę muzyki i poziomu profesjonalizmu DJów (lub jego ewentualnego braku).
Bardzo zależy mi na tych opiniach - już wyjaśniam dlaczego:
Jestem DJ'em profesjonalnie zajmującym się klubową sceną w Polsce od 8 lat. Osiągnąłem tu już bardzo wiele, niestety mentalność polaków i poziom polskich imprez powoduje że mam dość ciągłej walki z tutejszymi problemami i nonsensami typowymi dla Polski. Jak dodam do tego wstręt do naszego sposobu rządzenia i klimat, którego nie znoszę to już chyba wiecie że poważnie myślę o rozszerzeniu swojej działalności na ciepłą część europy (tym bardziej że jestem zagorzałym podróżnikiem, zwiedziłem już trochę świata - turystycznie, podrużując swoim samochodem) ale głownie interesują mnie Włochy lub ewentuyalnie Hiszpania. (ewentualnie, bo Włochy mi się bardziej podobają)
Proszę poradźcie coś, może znacie adresy, stronki, kontakty do fajnych klubów, może wiecie gdzie się gra dobrą muzykę klubową a także miejsca gdzie nawet nie warto zaglądać. (bez względu na region)
Dodam że jestem przygotowany od strony promocji i marketingu na takie rzeczy (posiadam własne foldery i ulotki, promo CD, fullkolorowe plakaty w nakładzie kilku tysięcy sztuk, oferty w języku angielskim). Posiadam też własny sprzęt w razie potrzeby mogę zabrać do włoch, choć tam raczej to nie będzie konieczne - poziom cywilizacyjny jest nieco wyższy niż w polsce i podobno tam w klażdym klubie gra się z vinyli, więc profesjonalna konsola powinna być na wyposażeniu każdego klubu.
Zajmujęsię dwoma najważniejszymi w muzyce klubowej gatunkami - House i Trance w bardzo szerokim spektrum muzycznym - generalnie bardzo ciepła, wesoła i energiczna muzyka w naprawdę profesjonalnym wydaniu.
Jeśli możecie mi pomóc - prosze o każdą najmniejszą nawet radę.
Na początku będę chciał załatwiać sobie imprezy jednorazowe (DJ-sety, tzw special guest) ale z czasem dobrze by było znaleźć stałą pracę w klubie jeśli zdecyduję zostać w italli na dłużej. Jadę swoim samochodem razem z dziewczyną, ona na imprezach jest moim fotografem, też potrafi wiele w życiu zrobić, mamy nadziejęoboje znaleźć dla sioebie pracę i sposób na życie w tym pięknym ciepłym kraju. Zobaczymy ;)
Dodam, że zajmuję się też raklamą, marketingiem w świecie klubów, produkcją dźwięku i grafiki reklamowej. Moje słoneczko też szajmuje się grafiką i fotografią, turystyką i kilkoma innymi ambitnymi rzeczami, z wykształcenia jest ekonomistką ale akurat to jej w ogóle nie kręci :)
Niby p[otrafimy wiele, moglibyśmy nie narzekać w polsce, ale naprawdę mamy totalnie dość tego bałaganu w tym kraju. W dodatku zarabiamy ledwo ledwo na codzienne życie, bo tak apraca wymaga strasznych nakładów finansowych na utrzymanie jej - bez sensu, zamknięte koło. Nigdzie nie jest super, wszędzie trzeba pracować, ale są miejsca w których można robić tyle samo za normalną gratyfikację i żyć w troszkę przyjemniejszym i bezstresowym klimacie, więc czemu nie spróbować?
Mam rację? :)
przepraszam za tak dłuuugi text, pewnie mało kogo zainteresowałem, ale wracając do tematu 0- jeśli chcecie COKOLWIEK mi na ten temat napisać - będę wdzięczny!
Szybko realizuję swoje pomysły wraz z moim słoneczkiem, więc pewnie już wiosną wyjedziemy do Włoch rzucając tu wszystko. Niech się dzieje co chce.... Chyba nie zginiemy tam w italii ;)
pozdrawiam Was wszystkich gorąco!