zarozumiale wloszki

Temat przeniesiony do archwium.
Hej..Czesto jezdze do wLoch i zauwazylam ze wloszki sa zazdrosne o nas polki... I odnosza sie do nas niby milo...ALe jakos tak nienaturalnie.. I na kazdym kroku chca pokazac ze sa niewiadomo kim !!
kto by sie nimi przejmowal,mnie to one smiesza,walcza o swojego pana i wladce na pazury a on i tak robi co chce.fakt trzeba przyznac sa falszywe,nieprzyjemne,nosza glowy do gory itp.,itd.(nie genaralizujac oczywiscie),ale to z czystej zazdrosci bo my POLECZKI to dopiero jestesmy laseczki.Potrafia zajsc za skore,ooooojjjjjjj potafia,
Czesc dziewczyny! Hmm, ciezko sie z wami nie zgodzic kiedy na kazdym kroku patrza na nas z gory, a tak wlasciwie to nie mamy im czego zazdroscic. Zycie na pokaz, bo przeciez to co sie liczy to liczba strojow w szafie, 20 nowa para butow (koniecznie najnowszy i najbardziej swiecacy model) nowy samochod (ktory zreszta maz kupil) i co weekendowe potancowki. Aha i rodzinka, z ktora wlasciwie przychodzi do "mamy" tylko dlatego, ze obiadek poda bo "dzieci" (miedzy 30tka a 40tka) jeszcze nie dorosly do doroslego zycia :-D No coz: no coments.
wiecie co dziewczyny na poczatku to one mnie doprowadzaly do furii,to ich zachowanie,ale z czasem nabralam do nich dystansu, chociaz musze przyznac ze spotkalam zyczliwe wloszki ale to namiastka i chyba do konca nigdy im nie zaufam bo nie stety mierze je miara ich rodaczek pustych babeczek(oczywiscie bez obrazy dla nich)
a propos Twioch slow swieta prawda -one maja zycie i jeszcze tyle narzekaja.
Hey Blanka! Wlasciwie to nie zazdroszcze im, bo to co maja to niewiele. Wykreowaly swoj wlasny swiat, w ktorym znajdziesz troche swiecidelek i z pewnoscia jakiegos "amico" (bo rodzina to jedno a zabawa to drugie), a prawda jest taka, ze sa same! I najczesciej puste, nic soba nie reprezentuja, zadnych wartosci. Wystarczy popatrzec w telewizji, wszystkie prawie nagie, bo i coz wiecej moga zaproponowac ? ;)
CZesc!!! Alez oczywiscie wszystko co napisalas to swieta prawda !!!!
chodzilo mi ocos innego-gdy widze nasze rodaczki zapracowane , ciagle maja roboty po lokcie a wloszki to zazdroszcze im tylko tego leniuchowania.No i jeszcze jeden fakt to my Polki im uslugujemy a nie one nam,nasz iloraz inteligencji zdecydowanie je przewysza,ale to one nas ponizaja i traktuja jak wyzutkow(nie generalizujac).polka potrafi pokazac swoja klase i nie przez cycki.

bez obrazy dla kazdej Polki, opiekujacej sie ,gospodyni w domu wloskim.
hahah, zgadzam sie z wami robią z siebie wielkie panie, u mnie jest taki przypadek ze poznałam włocha, wszystko jest cudownie, tylko to ze on ma dziewczyne włoszke. I zgadzam sie z tym że sa zazdrosne, ale ich faceci i tak robia co chca ( czy ktos się ze mną zgadza pod tym wzgledem ):)
ja sie zgadzam !!!!!!!!!!!!!! walcza ,walcza ,a ich facio i tak swoje i tak swoje
zgadzam sie w 100% z tym o wloszkach..i to nie zadna przesada.zreszta moj chlopak..zanim bylismy jeszcze para sam powiedzial mi ze nie znosi wloskich kobiet wlasnie dlatego..bo sa falszywe.mowi ze tu sie do ciebie usmiechaja a za chwile obrabiaja ci d...i to prawda..tyle ze ja na przywitanie podczas mojej pierwszej wizyty we wloszech to nawet usmiechu nie dostalam tylko pogardliwy wzrok
ja znam pare fajnych wloszek... a reszta to szkoda gadac...a tak w ogole..to jak ktos kreci z wlochem co mam juz dziewczyne wloszke to nie jest tez fajne moje drogie..ja mam wolnego wlocha... i nie musze sie chwalic ze zdradza swoja dziewczyne ze mna..bo to ta na boku jest nic nie warta zabawka
Come si dice.Tutto il mondo e' paese!Cio' che dite,come e' qua' in ITALIA,anche in POLONIA succede.Anche la mia amica polacca avendo il ragazzo tradiva il suo lui,e anche i polacchi sono molto gelosi,soprattutto degli italiani.
Rozumiem po polsku! @;-))))))hihihihihihi!
ja sie odnioslam poprostu do jednego z wczesniejszych komentarzy...
zapiekanka przetłumacz i powiedz po polsku co myslisz o tym ze włosi zdradzaja swoje dziewczyny, jak traktują te które sa ich kochankami , ja mam taki przykład i do końcca nie wiem co mysleć.
czy ktoś mogłby sie wypowiedziec na ten temat hello jestescie kochani tutaj?????????
ta ktora jest tą trzecia jest w najgorszej sytuacji. Bo to ona jest wykorzystywana. Zal mi z reszta obu pan, tej wlasciwej dziewczyny, ktorą robi w balona, ale jeszcze bardziej tej, ktora daje sie swiadomie wstawic w cien. Zawsze to wlasnie ona bedzie tą , ktora sie bedzie musiala do wszystkiego dostosowac. Oficjalna dziewczyna podobnie , jak "zona" , ma swoje prawa. To ona sie z nim oficjalnie pokazuje, to z nia spedza wiekszosc czasu, moze rządac, o wiele wiecej. A ta trzecia to czycha tylko, aby zając jej miejsce..mysli sobie, ze naiwna jest jego dziewczyna, a tak naprawde naiwna jest sama ona, bo jesli facet chcialby byc wlasnie z nia, to zakonczylby zwiazek ze swoja dziewczyna, a ta musi byc dla niego najwyrazniej wazna, skoro tego dotychczas nie zrobil. Radze nie oczekiwac za wiele bedac w sytuacji "tej trzeciej"...bojest sie tylko od zapelnienia nudy faceta, ktory najczesciej skorzysta, gdy trafi mu sie naiwna dziewczynka , ktora da sie zwodzic...dla zaoszczedzenia sobie takiego cierpienia radzilabym postawic go przed wyborem, miec troche godnosci i znalezc faceta, ktory cie doceni i bedzie chcial byc tylko z toba, znalezc faceta ktorym nie trzeba bedzie sie z nikim dzielic, i grac roli drugoplanowej!!!
Pewnie pamietasz ja pracuje w pociagu,ja znam duzo kolegow z prace aby oni zdradzaja swoje zony,tu do WLOCH tak duza dziewczyna tez zdradzaja swoja partnery.Ogolnie ja nie lubie tym.Ja lubie KOCHAC a nie zdradzac!
Ja znam kilka kolezanka z polski ze zdradza swoja chlopakim.Jak tu dziewczyny sa bardzo zazdrosne z polski,tam u was polakow sa bardzo zazdrosni u nas wlosi.
Ja mialem normalne przyjazna xuz moja przyjaciolka tam w POZNANIU.Kiedy ona miala chlopaka(nie znam ten facet),on zaraz wyslal mi SmSy ktory nie chcial ze swoja dziewczyna miala jak kolega z wloch.Niestety teraz juz niejestesmy przyjacio
mi.
Potem mowie OGNI MONDO E PAESE!Nie mowimy tylko tu we WLOSZECH ale tam do POLSKI jest taki.
BUZIAKI @;-DDDDDhihihihihi!
Przepraszam ale teraz jestem bardzo smeczony a potem nie pisze dobrze polskiego.
PA
Mimo zmęczenia radzisz sobie nieźle z polskim :) Brawo & podziwiam Twój zapał do nauki naszego trudnego języka :) Saluti :)))
Ja wam mogę powiedzieć że patrząc na ich życie zaczynam naprawdę doceniać swoje wlasne.Ale myślę też ze niektóre nasze rodaczki wcale nie są lepsze
to trzeba mieć zacięcie co nie ?
Czesc!
Wiesz teraz jestem bardzo zmeczony a potem to niejest moj najlepszego polskiego.Studjowalem sie 7lata temu na 2mesiecy a teraz na mesiac ucze sie jeszcze raz ale bardzo rozumiem.
HOLLY21 mam racje nie!OG I MONDO E PAESE!Nie tylko we WLOSZECH!
Jak nazywasz?
Dzieki za gratulacje!CMOK! @;-))))))hihihihihi!
A my Polki co robimy?Chyba teżtrochę z zazdrości je tak obgadujemy, no ale chyba każdy naród taki jest, że szuka u innych wad.Spójrzmy lepiej na te nasze belki w oczach, a dajmy sobie już z nimi spokój, bo czy one są tego warte,żeby aż tyle slów im poświęcać?;)
Czesc MAGDUSIU!
Wiesz ostatnie raz ta kolezanka z poznania mowila mnie ze miala chlopaka ale miala 2ch kochanki i on nich znal o tym.Pewnie tam u was tez zdradzaja ale tu do WLOCH wiecej.
Co porabiasz MAGDUSKA?CIAO @;-DDDDDhihihihihihi!
zapiekanka..ale sie na ciebie rzucili ihihihih
ciao ciao!!!

To co piszecie o wloszkach, to Prawda, ale oczywiscie jak w kazdym kraju, sa wyjatki....., chyba na takie trafilam;-) , bo znam naprawde fajne wloszki, z ktorymi juz dosc dlugo sie przyjaznimy..., Ogolnie Wlosi sa zadrosni, ale Polki o wlochow tez:D :D XD
a ja o mojego nie jestem :P
ja mu sie cos nie podoba to niech zjezdza na drzewo.
nigdy nikomu i niczego nie zazdroszcze i wcale nie uwazam ze to jakas wielka wada.sama tez nie cierpie zazdrosci..to objaw braku zaufania
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia