no przeciez nie dam i makaronu?:), przeciez to maja we Włoszech. co Wy na to?
[konto usunięte]
08 lip 2006
Nakarm ich jakimiś potrawami polskimi,niech się uczą smaków.Rosołek z lanymi kluseczkami,zalewajka,kluski z makiem lub z serem.Może bigos im podpasuje? Zależy ile osób będziesz gościć,dorośli,dzieci,czy mają dietę?Kurczak zawsze na topie pod każdą postacią.
agatkaf
08 lip 2006
niech sie ucza albo utucza ;))
ja bym postawila na roznego rodzaju pierogi (przynajmniej masz pewnosc ze sie ich nie przeraza, a mozna w nich przemycic nasze polskie smaki), krokieciki i nalesniczki
poza tym potrawy z grzybow i salatki warzywno-owocowe, bo zazwyczaj jedza je malo urozmaicone!
agatkaf
08 lip 2006
pewnie w sierpniu bedzie goraco wiec ten bigos nie wydaje mi sie dobrym pomyslem...ale zupy owszem...mozesz tez sprobowac z jakims chlodnikiem!
[konto usunięte]
08 lip 2006
Młode ziemniaki z koperkiem i mleczkiem lub kefirem,młoda kapustka,placki ziemniaczane,wiem że może sprawdzić się:pieczarkowa,fasolowa,grochowa.Na deser biszkopt z owocami,sernik,drożdżowe.Jeju,ale się smacznie zrobiło na noc.
agatkaf
08 lip 2006
pieczarkowa i ogorkowa mniammmmmm!
palmieri
08 lip 2006
ja zrobilam kiedys dla wlochow pierogi z serem na słodko, polane słodką smietanką, bardzo im smakowalo, dla mnie zostały 3:)chociaz na pocztku byli zdziwieni ze na obiad mozna jesc na słodko, ale potem nie mieli juz pytan
[konto usunięte]
08 lip 2006
ja dziś na obiad miałam kluchy ziemniaczane z serem i mleko a na jutro zupę koperkową i roladki ze schabu(nadziewane serem,ogórkiem i wędzonką).Może biała kiełbasa im zasmakuje,naleśniki na wszystkie możliwe sposoby,racuchy?Za dużo na noc jedzenia,idę spać bo inaczej opróżnię lodówkę,ślina mi cieknie jak u psa Pawłowa.
Kaja.I jaką podjęłaś decyzję w sprawie żarełka dla włoskich gości?
[konto usunięte]
09 lip 2006
Wow!dzięki!chyba zrobię im ziemniaczki z jakimś mięsem, moze też krokiety- dobry pomysł!no...na deser myślałam o lodach, ale bede ich miec 5 dni, wiec ciasto z biszkoptem i owocami to super pomysł!
[konto usunięte]
09 lip 2006
zupy to sie boje podawac...mam czas do początku sierpnia, jeszcze raz wszystko przemyśle..ale rzeczywiście- makaronu chyba nie dostaną, niech sie ciesza,że mogą zjesc kiszonego ogórka (bo w kraju uważają,że jest zepsuty!)
mini12
09 lip 2006
biszkopt moze byc zadnych owocow w galaretce a ja od lat robie karpatke wielkie powodzenie ma zmienilam troszeczke przepis :/zaczynam od spodu/ciasto banany krem ciasto truskawki bita smietana ciasto i zalewam czekolada -najlepiej zrobic dzien wczesniej .polecam wszystkim niebo w -- lody polskie nie!!!!!!!!!!
[konto usunięte]
09 lip 2006
ok, zastanowie sie....ale lody nie?chyba by tego nie przeżyli w takie upały!
mini12
10 lip 2006
wlosi powini ciebie zaprosic na lody maja najsmaczniejsze na swiecie . jablecznik lub szarlotka tez szal dla wlochow i szbciej zrobisz a karpatke zrob dla siebie i chlopaka (meza). tak pisze ijutro chyba ja zrobie pa do uslyszenia