Beppe Severgnini - La Bella Figura *po polsku*?

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos moze wie, czy ksiazka pt. La bella figura autora Beppe Severgnini jest dostepna w jezyku polskim?
chcialabym to przeczytac, ale niestety na tyle jezyka nie znam;((
obawiam sie, ze nie ma zadnych ksiazek Severgniniego w jezyku polskim... a szkoda... poza tym nikt go tu nie zna..
zreszta jak z masa wspanialych wloskich autorow.
Moze za kilka lat cos sie pojawi...
pozdrawiam serdecznie
pojawi sie moze jeszcze w tym roku (lub najdalej w przyszlym) "La testa degli italiani"...w koncu czemu inne kraje maja swoje wersje a w Polsce nikt (oprocz pasjonatow) nie zna nazwiska Severgnini? nawet jest wersja rosyjska czy finlandzka! a cos mi sie wydaje, że jednak wieksza ilość Włochow, poki co, przyjezdza do nas... Zachecam wszystkich którzy rozumieja, do przeczytania "La testa degli italiani" w wersji oryginalnej a tych, którzy maja jeszcze problemy z włoskim prosze o cierpliwosc :) ciaoo
to moja ulubiona ksiazka,kupilam rok temu i jak mam ochote pochichotac to ja kartkuje i czytam,normalne podsmichujki sobie robie z Wlochow,zreszta Beppe S. sam zaczal,to nie miejcie do mnie pretensji
to moja ulubiona ksiazka,kupilam rok temu i jak mam ochote pochichotac to ja kartkuje i czytam,normalne podsmichujki sobie robie z Wlochow,zreszta Beppe S. sam zaczal,to nie miejcie do mnie pretensji
Nie wiem czy to fakt ale mozliwe, ze jest ta ksiazka w kraju pod tytulem CO WLOSI MAJA W GLOWIE.Juz sam polski tytul mowi za siebie...ze mozna sie bedzie posmiac.
http://gregpio.blox.pl/2006/09/O-Wloszech-z-NYT.html
?
rzeczywiscie, ksiazka swietna, ja sie niezle usmialam:D i choc raz poczulam, ze mam sprzymierzenca(thx Beppe:)) a teraz od roku jest w obiegu wsrod moich znajomych i chyba jej juz nie odzyskam...:(
ksiazka kosztuje 6 eu w ksiegarni
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia