dzis zdalam egzamin i dostalam prawko jazdy

Temat przeniesiony do archwium.
Podziele sie z wami ta super wiadomoscia. Dzis zdalam egzamin i jestem posiadaczka patente di guida czyli prawka jazdy.
Buziaki dla wszystkich aga
gratulacje!!
complimenti!
uff, dobrze ze Umbra bo juz zaczelam sie bac o swoje bezpieczenstwo na drodze ...:)))) Moje gratulacje !
Gratuluje!! ;) Widze, ze lekcje meza sie jednak przydaly.
Brava!!!
napisz mi więcej jak się zdaje we Włoszech,ile to kosztuje i wszystkie wiadomości na ten temat.Z góry dzięki.
Opowiem jak to wyglada u mnie: kurs teoretyczny kosztowal 200 euro. przy zapisywaniu sie musialam dodatkowo wplacic 29 euro do dipartimento trasporti terresti i marca da bollo, ktora wtedy mnie kosztowala 10,33, teraz wynosi juz kolo 14 euro. Potem przechodzilam wizyte medyczne (20 euro koszt-sprawdzanie wzroku). Potem wydano mi tzw foglio rosa czyli autoryzacja do kursu i cwiczen praktycznych, o waznosci 6 miesiecy. to oznacz ze w tym czasie powinnam wyrobic sobie prawo jazdy. Na wszystkie egzaminy byly lacznie trzy podejscia. Zdajac teorie za pierwszym podejsciem mialam wiec dwa podejscia na egzaminu z jazdy. Gdybym zostala oblana na drugim podejsciu musialabym odnowic znow foglio rosa i mialabym znow dwa podejscia na egzamin z jazdy, po kolejnych dwoch porazkach trzeba zaczynac wszystko od poczatku czyli od zdawania tez teoriii.
Nie okreslono mi limitow po jakim czasie mam zdawac teorie i praktyke. Mnie nauka teorii zajela gdzies okolo miesiaca. Polegala na robieniu jak najwiekszej ilosci testow. Po zdanej teorii rozpoczelam jazde autem. Egzamin polegal na zrobieniu manewroe i jezdzie po miescie. Podczas egzaminu towarzyszyl mi z przodu istruktor jako swiadek i z tylu egzaminator. Egzamin trwal okolo 30 minut.
Koszt egzaminu z teorii 50 euro, z praktyki tez 50 euro.
By przystapic do kursu prawa jazdy trzeba miec permesso lub carta di soggiorno i dodatkowo wyrobic sobie w comunie carta d'identita
w razie niejasnosci pisz na [gg] aga
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę