szukam Was miedzy Brescia a Bergamo a Milano

Temat przeniesiony do archwium.
Jesli jest jakas polska dusza mieszkajaca miedzy Brescia a Bergamo a Milano to prosze niech da znac, ot po prostu by sie spotkac na kawe, na lody ,na kino czy teatr, spedzic inaczej wolny czas, porozmawiac ludzkim (czyt.:polskim jezykiem), zartuje, j. wloski pomimo wszystko nie jest zly; mieszkam w Castelli Calepio ale w sumie dystans 1[tel]km nie ma dla mnie znaczenia po to by uprzyjemnic sobie zycie w polskim towarzystwie, ktorego tutaj mi brak, pozdrawiam Piotr.
jeszcze nikt sie nie odezwal czyzby naprawde tutaj nikogo nie bylo w tej mojej okolicy ??????????????
a moze by tak zmienic miejsce zamieszkania ????????
Cierpliwości! Zaczekaj troche! Kto wie? Moze bedziesz sie musial opedzac z nadmiaru towarzystwa.
jestem cierpliwy, wiec poczekam , jak kazdy RAK,
Witaj
ludzie sa ale jak dluzej mieszkaja we Wloszech to przewaznie sa tak zalatani ze brakuje im czasu tak jak mi np.
pozdrowiam
elami
hej Piotr, nie trac nadziei, moze jednak ktos sie odezwie:-)
szkoda, ze miszkamy o jakies 230 km od siebie, bo z przyjemnoscia pogawedzilabym przy piwie w "ludzkim" jezyku;-)
ale gdybys kiedys pojawil sie w okolicach Genui, to daj znac.pozdrawiam:)
Czesc Piotr!
ja mieszkam jeszcze dalej niz Trishya, ale jak bedziesz w okolicach Cagliari, to daj znac. ja z wielka checia poszlabym na piwko:)
Mela, zazdroszcze ci;)
chociaz w moich okolicach morze tez jest fascynujace, to do konca zycia nie zapomne widokow pomiedzy Cagliari a S.Margherita di Pula, ach...:) pzdr:)
Trishya, ja tez uwielbiam te plaze. a jak widze Tuerredde, to zawsze mi sie nogi uginaja:)
czesz nocny Piotrze :)) ja sie wyspalam,ale ty jak widze juz od rana na stronce ;) dziekuje za tlumaczenie,a czy to takie osobiste....? Mysle ze przekonam sie pozniej.. Ja nie mieszkam sama,mam dwoch wspollokatorow,od trzech tygodni w U.K. oni polacy,jak ja,ale... mowia jednak troche innym jezykiem.. Takze nie potrzeba pustych scian zeby czuc samotnosc.. Dlaczego wyjechales?
moglbym chyba napisac jakis 200-stu stronicowy poemat na ow temat, a ja juz myslalem, ze jestes gdzies blisko a ty w U.K., teraz jestem ciut zajety, napisze pozniej, gdzies za godzine
Witam ja mam na imie Urszula-Iwona i niekiedy bywam w Bergamo.Mam tam mieszkanie i przyjezdzam co dwa miesiace na trzy tygodnie sluzbowo bede tam od nastepnego czwartku do 7 listopada.
Czesc Piotrek, ja mieszkam w Monzie, 15km od Mediolanu,nie wiem dookladnie ile km jest miedzy nami ale chyba niezbyt duzo:)No to co idziemy na ta kawe?pozdrawiam
czesc ja mieszkam w creazzo i czesto tez bywam w vicenzy bo tam aktualnie pracujechociaz teraz probuje zmienic ta prace bo troszke mam problemow z poznym powrotem do domu nie wiem ile to jest kilometrow miedzy vicenza a creazzo ale kiedys mozemy sie spotkac pozdrawiam
mala pomylka wiem ile jest od creazzo do vicenzy ale nie wiem ile do twojej miejscowosci
Monza, la, non sono mai stato , ma comunque un bel pezzo di strada, anche se viaggiare è sempre un'avventura eccitante e nuova , ma preferirei come prima, cioè: le vicinanze di Bergamo, Grumello del Monte, Sarnico, Lovere, Iseo, Rovato, Brescia,Chiari, insomma la provincia bresciana e quella bergamasca non è male.Fatevi allora vivi se siete qua presenti indipendentemente dalle convinzioni politiche, religiose,l'eta meglio se vicina alla mia- cioè alla seconda gioventu, femmine o gioccatori di scachi, per un caffe o birra e sbrigatevi perche il tempo stringe (sto scherzando), ma le serate si allungano vertiginosamente e per me nato nel più lungo giorno del anno è dura (scherzo).
Saluti a tutti(e).Piotr.
Odgrzeję nieco ten temat... Mieszkam w Bresci, więc niech ktoś żywy się odezwie...
Witam.Czy ciezko jest se znalezieniem mieszk. w Bergamo
Witam.Możliwe że tu juz nie zaglądasz, ale jesli tak-to jak wygląda sprawa wynajecia pokoju w bergamo.Szukam czegos na 6 tyg.Pozdrawiam
Hej !!!
JA mieszkam w Brescia i nie znam tu nikogo,fajnie by bylo sie z kims spotkac.... [email]
pozdrawiam Camila
odnawiam
a gdzie, w którym miasteczku zamieszkuje włoskie państewko? z tej strony Azzano spod Lotniska w Bergamo - orio al serio :))
Vestone ,,sparawdzalam na mapie Azzano to 2 h z tad ;-) troszke daleko
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa