Wizerunek Polakow we Wloszech

Temat przeniesiony do archwium.
UWAGA!!
Potrzebuje pomocy.
Ale nie denerwowac sie prosze, to nic strasznego.
Mam napisac prace magisterska, ktorej glownym watkiem bedzie wizerunek Polakow we Wloszech. Jakiekolwiek materialy, linki, scany artykulow, tytuly ksiazek (po polsku, wlosku lub angielsku), ktore moga pomoc w pisaniu beda bardzo mile widziane. Moga to byc artkuly naukowe, publicystyczne (np artykuly z L'Espresso na temat obozow pracy - cala ta afera wakacyjne), foldery wloskich biur podrozy oferujace wycieczki do Polski.
Generalnie interesuje mnie wszystko co w chocby najmniejszym stopniu nawiaze do Polakow i Wlochow.
Wszystkie propozycje i podpowiedzi bardzo mi pomoga.

Z gory dzieki wszystkim!

W zamian moge podzielic sie moimi zasobami muzyki wloskiej.

Moj e-mail: [email]
Kontakt takze na [gg] .

CZEKAM.

Asia (Maxine20)
mhmm, wbrew twojemu zapewnieniu, jest pewien element "strasznosci" w twoim poscie...:-/
czy cos mi umknelo, czy tez praca magisterska z zalozenia ma byc samodzielna praca studenta i potwierdzeniem jego kompetencji naukowych i w nastepstwie prawa do posiadania tytulu magistra? praca samodzielna obejmuje, moim skromnym zdaniem, rowniez (a moze przede wszystkim) zbieranie materialow.
wszystkie informacje, o ktore prosisz, mozesz znalezc sama w internecie, ktory, chyba kazdy to potwierdzi, jest kopalnia wiedzy...
a jesli juz nie masz ochoty dedykowac swojegu czasu na szukanie materialow, to istnieja firmy konsultingowe, ktore moga ci pomoc, oczywiscie odplatnie..ich adresy takze znajdziesz w necie.

i dla twojej informacji, nie zdenerwowal mnie twoj post a jedynie zniesmaczyl..:-/
Bardzo to niemile... Jak dla mnie praca magisterska to glownie praca odtworcza, ktora nie ma wiekszego sensu. Racje mozesz miec z tym szukaniem materialow, ale skoro juz napisalam takiego posta to widocznie mam ku temu powody, prawda? Moze na przyklad nie mam czasu na sleczenie po nocach w sieci? Moze biblioteki sa zamkniete kiedy ja juz skoncze prace? Moze licze na to, ze ktos kto posiada jakies informacje ktore moglyby mi pomoc, z dobrej woli mi je przesle, lub chociaz podpowie gdzie mozna szukac albo z kim sie kontaktowac.

Nie prosilam o takie komentarze jak Twoj, a jedynie o drobna pomoc w zbieraniu zrodel. Sa tutaj na forum naprawde duzo trywialniejsze posty. Niektore zupelnie bezsensowne, a jakos nie sa w ten sposob komentowane. Predzej ignorowane.

Nie chcesz pomoc? Nie musisz, nikt nie zmusza. Ale akurat znalazlo sie kilka osob, ktore juz zdolaly mi pomoc niewielkim nakladem sil. Bo akurat cos mialy i postanowily sie podzielic.

I im serdecznie dziekuje po raz wtory.
jesli ktos nie ma ochoty pomoc to po co sie silic na prawienie kazan.nie widze tu prosby o napisanie pracy tylko o pomoc w szukaniu materialow.a to jeszcze gotowiec nie jest:-/

moje skromne zdanie...
Mnie tez zawsze dziwia ludzie, ktorzy nie zamierzaja pomoc, ale sila sie na tak dluga wypowiedz. Dziewczyna nikogo nie zmusza do pomocy, wiec mozna po prostu nie odpowiadac.
Perrosalchicha, Mudda... Dzieki :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia