wloska prasa i telewizja

Temat przeniesiony do archwium.
chcialabym sie dowiedziec co myslicie o wloskiej prasie i telewizji , bo mi sie chce plakac jat to widze ! jeste straszna , odkad tu mieszkam (3lata) bardzo docenilam nasza polska tv i prase , nie do porownania !
calkowicie sie z toba zgadzam co do telewizji,ja co prawda jestem tu od pol roku ale juz zdazylam sie zorientowac ze nie ma na czym oka zawiesic wiec juz zaprzestalam ogladania wloskiej tv.nie ma naprawde nic bo sa w wiekszosci programy rozrywkowe gdzie slysze tylko jak sie smieja albo teleturnieje beznadziejne no albo ewentualnie mecze...ja tez docenilam nasza polska tv bo u nas przynajmniej jest jakas roznorodnosc jest w czym wybierac bo sa roznego rodzaju programy a tu kompletne dno.boleje nad tym ze nie mozna ogladac polskiej telewizji polskiej na internecie no ale jeszcze troche trzeba poczekac.dobrze ze chociaz jest internet....
Sprawdz www.itvp.pl - ostatnio widzialam reklame w TV, ze nadaja przez internet. Osobiscie jeszcze nie sprawdzalam, bo mam polskie programy. A telewizja wloska faktycznie jest beznadziejna!!!!!!!
calkowicie sie z wami zgadzam, ze wloska telewizja jest beznadziejna.hehe nie trzeba nawet tutaj mieszkac, zeby sie o tym przekonac.wystarczy kilka dni i wszystko jasne jakie maja programy!!!
faktycznie mnostwo programach glupkowatych, rozrywkowych...a najbardziej co mnie rowala to Te kobiety, pol nagie, jakby mogly to pewnie by nago wystepowaly!!!zauwazyliscie, ze wkazdym programie tzn teleturnieju itd sa jakies kobiety pol nagie, z biustem hoho ...nie wiem juz nawet czy prawdziwy hehe!!!
jak dla mnie okropnosc(nie pisze tego dlatego, ze moze jestem zadrosna, uwazam po prostu, ze jest jakis umiar-ale jak widac we wloszech tego nie znaja)Gdzie by tam u nas takie kobiety wzieli. jak sa to przynajmniej ubrane, i tak powinno byc!!!od tych kobiet w telewizji wlochom sie poprzewracala i pewnie sami marza o takich idealnych kobietach dla siebie.ah szkoda gadac!!!
nasza telewizja moze jest zbyt seria i za duzo w niej polityki ale i tak jet o wiele lepsza i przynajmnije mozna sie czegos dowiedziec!!!
pokazujemy nawet wiadomosci zagraniczne tzn wiem, ze i tutaj pokazuja cos nie coz bo napomkniecie o jakims wydarzeniu za granica zajmuje im 30 sek a potem cisza i juz sienie wraca do tego!!!u nas jest inaczej i moglabym dac jeszcze wicej przykladow ale po co.kto widzial ich telewizje sam wie najlepiej!!!
z tymi wyrozbieranymi babami to prawda.wystarczy dobrze wygladac i jestes na antenie.ja jescze wszystkiego nie rozumie ale moj chlopak probje mi tlumazyc....choc wlasciwie nie ma czego bo nic sensownego tam nie ma.mediaset mnie dopija.najlepsze jest to ze na ulicy takie
wloszki trudno spotkac.faceci we wloskiej telewizji z drugiej strony to male kurduple z lysina a przeciez na ulicach lepsi spaceruja.ehhh Polscy faceci poogladaja sobie chwile wloska tv i pozniej mowia ze wloszki takie piekne buahahahahaha (znam takie przypadki)
macie racje ,nawet kobitki okolo 50 nie przejmuja sie i lataja pol- nagie , ale najlepsza jest prasa!! w 3 roznych gazetach (kolorowych -plotkarskich) ta sama osoba ma 3 rozne daty urodzenia -oczywiscie wszystkie zanizone!! a czy zdazylo wam sie kiedys porownac polskie i wloskie cosmpolitan !! to po prostu 2 rozne gazety !! ja na szczescie mam polska telewizje i tej wloskiej juz prawie nie ogladam , no chyba ze trafi sie jakis fajny film . ale kino wloskie nie jest najgorsze.ostatnio bylam na manuale d'amore , fajny ,poleca, usmialam sie
ja wczoraj doszlam do wniosku ze facet ktory prowadzi milionerow cholernie przypomina mi tomaszewskiego....tego bramkarza.
ale to z ta brukowa praca jest tak smao w Wlk.Bryt. Na wlasne oczy widzialam zdjecie tej samej dziewczyny w suknie slubnej w 2 roznych tabloidach wg jednego wyszla za maz za mlodszego do siebie chlopaka wg 2giej za starszego mocno goscia :):) i takie ladnie spreparowane fotki :):)
a ogladaliscie love bugs we wloskiej wersji ? nasza kasia i tomek jest 1000 razy lepsze , tym bardziej ze we wloszech 3razy zmieniali juz aktorow . ja mam cyfrowy polsat i jestem happy ! ogladam sobie polska telewizje kiedy mi sie podoba , problem ze moj chlopak nie mowi po polsku i niestety czasami musze sie zmuszac i ogladac cos razem z nim, wlaczm wtedy sottotitoli i udaje ze ucze sie wloskiego : ))
"Cycki zostawiłaś w domu?" - obrażają kobiety w telewizji

Coraz większe kontrowersje budzi stosunek Włochów do płci pięknej i do kobiecego ciała. Warta komentarzy jest i włoska telewizja, która ma dość specyficzny charakter, niespotykany poza granicami Włoch.
http://polonia.wp.pl/country,3,title,Cycki-zostawilas-w-domu-obrazaja-kobiety-w-telewizji,wid,11596485,wiadomosc.html
Kobiety nie tyle sie przyzwyczajaja co bardzoe chetnie z tego systemu korzystaja. Podobno na castingi rozneglizowane mamy / nie mogace juz liczyc na prace w tv / przyprowadzaja swoje corki bardzo chetnie i tlumnie.
A ja juz nie mam stanowczego zdania o wloskiej tv bo jej nie ogladam...
Natomiast co do glownego wydania polskiego dziennika tv mam zastrzezenia - fakty przedstawione sa niemal zawsze zespojone z komentarzem.
Mamy szczescie, ze w naszych czasach jest tv sat z normalna telewizja jak np. BBC, TVP Kultura oraz filmy na dvd, ktore przywoze albo zamawiam sobie w Polsce oraz na www.amazon.co.uk.
Pozdrowka
Wlasnie dlatego za najlepszy dziennik tv zostal uznany SKYTG24. Zadnych smieci, gossipow itp.
do glownego wydania polskiego dziennika tv mam zastrzezenia'.....a prownywalas do glownego wydania wloskiego dziennika tv?..jesli mozna go tak nazwac..to dopiero jest szajs..szczeka opada..na pocztku ciut podobny do naszego,troche polityki..kto kogo zabil i gdzie,a potem sie zaczyna 'lecca culo'komus znanemu..i nie obywa sie bez wyjatkowo plotkarskiej koncowki by pokazac' kto z kim sie ostanio przespal czy pobzykal'..zawsze sa jakies plotki o gwiazdach film. ,znanych twarzach...pewnie po to by zakonczyc ów 'dziennik'jakas mila ladna twarza..jednakze owa koncowka 'wloskiego dziennika' trąci na sam koniec 'Pudelkiem'..heheheheh
Nie porownuje z wloskimi, bo jak pisalam, nie ogladam ich (czasem cos ogladam, jak jest jakis kataklizm tylko we Wloszech).
Aby wyniesc jakiekolwiek wrazenia nie jest konieczne dokonywanie porownan.
W tym przypadku moge jednak porownac - z dziennikami BBC, ktore od lat reprezentuja dobry standard telewizyjnej informacji.
W zeszlym roku spedzilam w Polsce kilka miesiecy. Do tego czasu bylm przekonana, ze wloska tv jest wypelniona po brzegi a nawet bardziej / polityka. Okazalo sie, ze w Polsce jest podobnie, jesli nie gorzej.
ja kiedys widzialam jak dwie blizniaczki na sky czytaly z kartki pogode! byly momenty ze sie mylily;) che carino

www.fantazja.blog.onet.pl
Wloska tv ogladam oczywiscie we Wloszech, najczesciej przez satelite. W ciagu ostatnich kilku dni widze czesciej nzi zwykle plansze informujaca, ze program jest zakodowany / nie mozna go ogladac poza Wlochami /. We Wloszech jest dostepny naziemnie, naziemnie cyfrowo, a satelitarnie tylko przez dekoder tivusat. Niezbyt mi sie to podoba. Jakosc przekazu naziemnego jest o wiele gorsza, a cyfrowy naziemny mediasetu jeszcze do mnie nie dotarl.
Tu mozna klikac rozne kanaly wloskiej tv:
http://www.coolstreaming.us/blog/diretta-tv/
http://www.kciuk.pl/Pilka-nozna-i-nagie-biusty-jak-nie-kochac-wloskiej-telewizji-a16302
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka