Wady i zalety włochów

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |
jak sadzicie jakie są icha zalety, wady itd. No i co maja LEPSZEGO a co gorszego od nas. To może ja zacznę SZKOLNICTWO nie ucza sie takich pierdół jak my np. z majcy, chemi, fizyki. oczywiście maja te przedmioty, ale są bardziej opRTE na prostszych tematach i praktyczniejszych. a włoszki CHE BELLE!!! chociaz czy włoszki są gorsze od polek, sam mam dziewczyne włoszkę.
Co do urody Włoszek i Polek to uważam, że większość Włochow pociągają jaśniejsze dziewczyny, ,,ze wschodu,, ponoć jesteśmy idealne do założenia rodziny:), podobają się im nasze zwyczaje i obyczaje chyba też:), z kolei dla Polaków Włoszki sa gorącymi kobietami z południa, to taka gzotyka, są też zadbane i co mi się w nich podoba to jak się ubierają:). Z facetami jeśli mam przyrównać Polakow do Włochow to Włosi bardziej o siebie dbają i są większymi flirciarzami:)Zawsze też urzekał mnie widok włoskiej familii siedzącej przy stole i jedzącej spaghetti, tylko mniej już mi się podobalo, ze mąż zazwyczaj ,,kochał,, nie tylko swoją żonę...
no wiesz włosi juz tacy są weź chociaz Casaonove. A że kochał nie tylko swoją żone czy to o czymś świadczy.
Tak to prawda. Nawet włosi mieszkający w Warszawie są tacy sami:w domu żona, którą
włoch 'bardzo kocha', a gdzieś na mieście kochanka.
No nie wiem czy to tylko włosi tacy są,znam bardzo wielu mężczyzn w Polsce (łącznie z moim byłym mężem)których żony mają rogi i nawet im to przez myśl nie przechodzi ja na szczęście nie należałam do naiwnych więc już nie jesteśmy małżeństwem.Moim zdaniem jest to pewien typ mężczyzn,który znajdziemy w każdym kraju. Włosi napewno mają lepszy bajer,bardzo dużo mówią o miłości,chociaż nie zawsze są zakochani albo może tak szybko się odkochują?Mówią dużo komplementów bo wiedzą że kobieta je lubi, ale gdy kochają są bardzo przywiązani. Napewno są niepunktualni i często rzucają słowa na wiatr. Włoszki wcale nie są gorsze od nas są poprostu trochę inne, no napewno łatwiej znaleźc ładną polkę niż ładną włoszkę, no ale my np.nie mamy takich piękności jak Sofia Loren, Monica Belucci czy Ferilli
martino, a ktoz to byl zona Casanovy?? ;D
>napewno łatwiej znaleźc ładną polkę niż ładną włoszkę

hmmm, z grzecznosci nie bede sie spieral :D
Asia, zgadzam sie z Toba, ze w kazdym kraju jest pewien typ mezczyzn, ktory nie znaja znaczenia slowa "wiernosc", jednak we Wloszech jest ich zdecydowanie wiecej;)
było już na tym forum troche tematów na temat czy lepsze są Włoszki czy Polki itp.. ja myśle że Włoszki mają swoje wady i zalety no i Polki tak samo. W końcu jesteśmy najprawdopodobniej ludźmi :p nie wiem czy ten temat jest dobry bo o takie wady i zalety można wymieniać całe życie i i tak do niczego to nie prowadzi ;p
22toxic prawdopodobnie jest to związane z tym że dla znacznej grupy włochów na 1 miejscu jest sport a na 2 seks, a u polaków seks jest ważny ale nie aż tak bardzo czasem są ważniejsi kumple i dobra zabawa, a pozatym myślę że nasi rodacy są bardziej przebiegli jak chcą swojej kobiecie doprawić rogi, a włosi robią tzw.pokazówki bo chcą się pochwalić przed kumplami.
A mi sie jednak wydaje, ze Wlosi nie postrzegaja zdrady jako cos zlego. Zazwyczaj jest tak, ze facet decyduje sie na zdrade, kiedy cos nie tak dzieje sie w malzentwie. Wloch natomiast moze miec wspaniala zone, kochac ja, byc zadowolonym z seksu, a i tak po pewnym czasie ja zdradzi, bo nawet najbardziej seksowna piekna zona po pewnym czasie stanie sie dla faceta czyms powszednim. Oczywiscie zdradzanie nie przeszkadza mu w byciu kochajacym wspanialym mezem.
>>podoba mi sie jak sie wloszki ubieraja
to była metafora o tym Casanovie, tzw. stereotyp włoski :)
U Wlochow na 1 miejscu jest viaggiare, na 2 miejscu jest mangiare, a na 3 miejscu jest amore
Tym sie wlasnie brzydze. Nie maja dostatecznie duzo kasy, aby wynajac sobie mieszkania i zyc na wlasna reke,wola siedziec u mamusi, ale kasa na podroze jakos jest.
do 22toxic
"wola siedziec u mamusi, ale kasa na podroze jakos jest"
widzisz nienajlepsze jest wyciaganie takich ogolnych wnioskow.
np.moj chlopak to sie juz nie moze doczekac jak sie wyprowadzi od mamy, bo ma juz dosyc mieszkania z rodzicami.
teraz wynajmuje mieszkanie w innym miescie gdzie studiuje i sam zarabia na swoje utrzymanie takl aby zaplacic za szkole i podrozowac...do mnie:):):)
a co do jego wad to jest strasznym spoznialskim i tego wrecz nie nawidze u niego!!!
ale nadrabia swoja samodzielnoscia!!!!!!
Moj maz tez wyprowadzil sie bardzo wczenie z domu i nie jest jakims tam mamim synkiem a wrecz przeciwnie.PRZESTANCIE WRESZCIE UOGOLNIA!!!!Nie dobrze mi sie robi jak widze te wpisy a wlosi ta sa tacy...... a wlosi to robia to........ itp.BASTA!!!!!!!
anna26 zgadzam sie z toba w zupelnosci!!!!
ja tez mam juz dosyc tego UOGOLNIANIA!!!!!!!!!!!!!
A wloch to tylko zdradza, mysli tylko o sexie, tylko mamusia imamusia, tylko sie bawi, imprezuje, flirtuje, musi byc ciagle trandy...i moglabym tak wymieniac w nieskonczonosc!!!!!
Zakładając to forum chciałem dowiedziec się co myślicie o włochach. Oczywiście nikgo nie możemy zamknąć w jeden stereotyp np. wszyscy włosi są zywiołowy, bo każda narodowośc ma swój stereotyp, np. anglicy - flegmastyczni ludzie. Więc ten folder ma za zadanie opisać charakterystyczne cechy tej narodowości. a nie ujęcie wszystkich w jednym stereotypie. Oczywiście zakładając że anna26 i Mala izka wiedzą co to stereotyp.
Mala Izka, a mnie wkurza, ze naiwne dziewczynki ciagle pisza o jakichs stereotypach. Juz mi niedobrze sie robi od tego slowa. Ty myslisz, ze nikt z nas nigdy nie byl we Wloszech i nie mial do czynienia z Wlochami??? To jakas tajemnica, ze Wlosi bardzo pozno sie usamodzielniaja i 30 letni Wloch mieszkajacy u mamusi to nic szokujacego w tym kraju? Jesli trafilas na wyjatek potwierdzajacy regule to super, ale przestan pisac o stereotypach za kazdym razem, kiedy ktos wypowiada sie o Wlochach i tobie ta wypowiedz sie nie podoba.
To dla Mala Izka bo wiesz ktos tu powiedzial ze nie wiemy co to stereotyp.ha ha ha :)))))Stereotyp (z gr. stereos = 'stężały, twardy', typos = 'wzorzec, odcisk') - konstrukcja myœlowa, zawierajšca komponent poznawczy (zwykle uproszczony), emocjonalny i behawioralny zawierajšca pewnš wiedzę na temat innych ludzi czy grup społecznych. Stereotyp przyjęty możę być przez przez jednostkę w wyniku własnych obserwacji, przejmowania poglšdów innych osób, wzorców przekazywanych przez społeczeństwo, może być także wynikiem procesów emocjonalnych (np. przeniesienia agresji). Stereotypy mogš być negatywne, neutralne lub pozytywne, chociaż najczęœciej spotykamy się z wyobrażeniami negatywnymi.

Mówi się takżę o stereotypach narodowych, czyli naszych wyobrażeniach dotyczšcych innych narodów.
Ja również coś dodam od siebie. Co myśle o narodowości włoskiej? Myślę że ludzie są wszędzie tacy sami,może mniej złośliwi a bardziej radośni...
Ja także byłam we włoszech.Wychodząc na ich ulice widziałam ludzi zadowolonych, uśmiechniętych,pełnych wigoru. Moim zdaniem włosi mniej dbają o ubiór niż my,polacy. Włoszki zakładają dżinsy,bluze,adidasy,i wychodzą na ulice,natomiast polki i ukrainki(bo ich tam przecież także pełno) pindrują się przed lustrem godzinami zanim wyjdą włosi? Myśle że tak jak polacy oglądają się za innymi babkami,JEDYNIE SĄ BARDZIEJ ŚMIALI ŻE CO RUSZ WYKRZYKUJĄ "CIAO BELLA!" .
Ja bym powiedzialam ze jest odwrotnie. W zyciu nie widzialam tylu metroseksualnych facetow ilu spotkalam we Wloszech. Fajnie jak facet potrafi sie ladnie ubrac, ale nie moglabym sie spotykac z facetem, ktory przywiazuje taka wielka uwage do stroju. Wloszki natomiast bardzo sie stroily, szczegolnie wieczorami. Co do ich okrzykow, to dla mnie to bylo prostackie i bardzo zle sie czulam, kiedy musialam przejsc obok grupki facetow. Jeden kraj, a tak odmienne opinie:)
W ciagu 5 latek zycia we Wloszech zdazylam sie napatrzec na przerozne typy poczynajac od tych tzw metroseksualnych z zelem na wlosach, przylegajacych spodniach i tych co probuja wyrwac wszystko co sie rusza a konczac na normalnych facetach dbajacych o siebie ale bez przesady, tych co sa porzadni, mili koledzy i z ktorymi moge pogadac jako normalna kolezanka bez doszukiwania sie jakis ukrytych intencji. Szczerze mowiac nie potrafie w jednym zdaniu zakmnac calego narodu wloskiego: kazdy jest inny. Nawet w obrebie jednej rodziny: moja tesciowa osoba prezyzyjna, punktualna, dla ktorej wszystko musi byc zawsze dopiete na ostatni guzik i moj maz: osoba lekko spoznialska, balaganiarz, dla ktorego nigdy sie nie pali:)) Mnie jakos do tej pory udalo sie trafic na raczej porzadne osoby.
Jesli chodzi o Wloszki to jakos do tejpory nie moge powiedziec na nich zlego slowa. Spotkalam se z fajnymi dziewczynami, owszem ubierajacymi sie elegancko ale bez przesady. Dorobilam sie ju pare dobrych kolezanek, u ktorych nawt goscilam w domu, uczylysmy sie razem, troche plotkowalysmy, jak na razie te wloszkiktore do tej pory napotkalam ja zrobily n mnie dobre wrazenie.
Mysle ze stereotypy ze Wloch jest taki a Wloszka taka to wynik tego ze trafilo sie wlasnie w takie a nie inne srodowisko. Zalozmy np ze cuddzoziemiec przyjezdza do Polski. moze natknac sie na grupe Polakow co beda pic, przeklinac, zle sie zachowywac etc... co sprawi ze przez to doswiadczenie moze sobie wyrobic negatywna opinie, ale tak samo moze trafic na fajnych i porzadnych ludzi i wtedy jego zdanie na temat Polski i Polakow bedzie juz zupelnie inne. Kwestia po prosu na kogo sie trafi
pozdrawiam
umbryjko a w jakim mieżcie mieszkasz we włoszech? a co do tego co piszecie... tez poznałam włocha ktorry tak mnie ``kochał``,że musiał[oznać każdą polke która przyjechała do palermo i i co mu się udało to zrobił z nią. prawda jest taka,że ludzie są wszędzie i bardzo szybko się o jego zdradzie się dowiedziałam. teraz znowu jestem z włochem niedaleko milano i to już prawie 2 lata wydaje się całkiem inny, taki ``swój chłop`` mam nadzieje,że tym razem będzie wszystko ok. żychę wszystkim polskim dziewczynom aby trafiły tak jak ja na bravo ragazzo a nie tak jak w moim pierwszym związku na ragazzo bastardo. buziaczki
umbria - stad sie wziela umbryjka
Scusa, ma tu come ti vesti?
E' uno di tanti esempi che si crede attraente. Ma sesso con un italiano lo farai solo dopo esserti sposata?
Si, perche' le polacche sono piu' aperte (gambe) ... percui e' piu' facile trovarle prima
Bella Italia, belle italiane. Tutto cio' che e' italiano e' bello. Polacchi a Bologna: poveri sfigati
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |