Prezent

Temat przeniesiony do archwium.
Jaki prezent mozna kupić włoskiej parze na ślub? Co sie zazwyczaj kupuje? Z czego mogli byc zadowoleni. Nie wiem jak to jest z prezentami na śluby włoskie.
Ostatnio panuje moda na listy weselne, wiec wystarczy pojsc do sklepu wybranego przez pare mloda i wplacic kwote na dany prezent. Jesli nie zrobili takiej listy, to coz... zalezy od stosunkow z para. Jesli to bliscy przyjaciele, to wiele osob daje po prostu pieniadze, a jesli dalsze, to i nikomu niepotrzebne srebrne durnostojki sie zdarzaja.;-)
ja sie tez podlacze :D mam 2 sluby w czerwcu na celowniku... co prawda jeden pomysl juz mam, ale moze cos mi jeszcze w oko wpadnie
Una bambola gonfiabile ed un vibratore :*
Se lo ricorderebbero per sempre ;-)
troche gorzej jak ten sklep z lista di nozze jest na drugim koncu buta :P jak w moim przypadku... pieniadze wydaja mi sie jednak troche nieeleganckie
SECONDO TE FRESCO SPOSO HA BISOGNO DI UNA BAMBOLA GONFIABILE?
To nie jest aż taka bliska rodzina. Niestety nie ma żadnej listy. A pieniądze nie wchodzą w grę. To musi być jakaś konkretna rzecz. Nie mam pojęcia co kupić nie byłem jeszcze na włoskim ślubie i sie nie orientuje. Macie jakieś propozycje?
bella domanda?:)
no wlasnie z tym jest problem ze jesli np. para nie zrobi takiej lity to podem dostaje po 4 zelazka, 3 miksery,i inne tego typu rzeczy. Moze poprostu zapytac ich ,ale skoro mowisz ze to nie tacy najblizsi znajomi, to nie powiedza pewnie..hmm
Jeśli jest to dziana włoska rodzina, co w takim wypatku powinno sie kupić żeby nie wyjść no na wiecie kogo. Najlepiej coś drogiego u nich a nie aż tak strasznie u nas hehhe
Ja zawsze kupuję prezent 'pod osobę'. Tzn. zastanawiam się co daną osobe interesuje, albo co by się jej przydało, albo o czym mówiła mi ostatnio(tak tak, wyłapuję z rozmowy) i wtedy kupuję to coś. Nigdy nie pytaj obcych ludzi.
Wiem oco ci chodzi i w 100% sie z toba zgadzam tylko jak mówiłem jest to dalsza rodzina i prawie ich nie znam. Wiem że są troche dziani i dla tego pytam co by tu kupić
Też wiem o co Ci chodzi :) W takim razie proponuję prezent 'uniwersalny' a mianowicie (wiem, że brzmi nieciekawie!) szkło. Polskie szkło. Typu piękny wazon. W domu dzianej rodziny 'fara una bella figura' :) I żeby tam wyglądało na drogie a w Polsce na przystępną cenę proponuję KROSNO, które widuję nawet we Włoszech w drogich sklepach z Articoli Casalinghi (naprawdę w tych droższych wersjach). Coś klasycznego, ale szczególnego. Mają niektóre wazony że dech zapierają. Myślę, że takie coś się zawsze przyda. Może nie na codzień, ale jak jest potrzeba, to jest jak znalazł.

Tu jest strona firmowa: www.krosno.com.pl

BTW kocham piękne wazony! :)
Uważam, że ten jest piękny, i jedyny w swoim rodzaju. Tylko może 'za mało' kosztuje.. :)
http://www.swiatszkla.pl/product524/product_info.html
wazon sliczny...uwielbiam wazony...
ps.no przeciez nie da prezentu z rachunkiem, wiec nikt nie bedzie wiedzial ile kosztuje:-)
tutaj dobre 75euro moglby kosztowac,wiec prezent ok.(a ile kosztuje w zlotowkach ,to co komu do tego:-))
przegladam wlasnie katalog i naprawde wszystko jest piekne....nic,tylko "wkladac do koszyka":-)
No wlasnie, a widzialam tam na stronce szklanki z tej samej kolekcji, razem to juz bedzie wiecej:-)

PS. Kasia Twoja muzyka byla juz na 98% tak wiec mysle ze dzis wieczorem jakos ci przesle.
Oj cieszę że się podoba, bardzo się wczułam w ten prezent :)
A ten wazon to chyba sama sobie sprawię :D

Co racja to racja, tylko pomyślałam, że może wyglądac na tani, ale chyba raczej nie. Jest naprawdę jedyny w swoim rodzaju, poza tym jest też większy! i kosztuje więcej! ok 100zł :-D
Oj dziewczyny, do szklanek jest też dzbanek! Toż to cudo!
http://www.swiatszkla.pl/category32/product546/product_info.html
sa tez salaterkiiiii....cudowne!!!!
no i sa tez salaterki :-)

http://www.swiatszkla.pl/category43/product409/product_info.html
hihihihihi :) odbije nam na punkcie tego szkła
ja jestem w dziale kieliszki :)
a mnie mozecie sprawic jakies cudo z dymnego lub barwionego szkła.
juz wiem gdzie robic prezenty(nie koniecznie slubne)-eleganckie,niedrogie...no ale wysylka jest tylko na terenie Polski:-(
Hmmm... jak już kupię sobie samochód :D:D:D raz do roku będzie można się przejechać do Polski po te przesyłki :D na nieszczęście mojego chłopaka :D:D ja już kolekcjonuje naczynia do mojego domu(którego??) i on się ze mnie nabija :)
Prezenty ślubne znajdziesz też na FabrykaFrom.pl oraz www.ozdobywitrażowe.pl
witrazowe nie witrażowe
>Secondo te UN fresco sposo ha bisogno di una bambola gonfiabile?

Ottimo rimedio contro il 'mal di testa' ;-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia