ROZWóD Z WłOCHEM-pomóżcie mi!

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 62
A jaka pożyteczna:
i co lenus zabronisz mi sie wconac? widze, ze ty tez masz taka tendencje :P

ne ne ne ne ne :P
WCONAC na pewno Ci nie zabronie dziecko:-)
wzruszylam sie, ze nawet ktos o naszej rodzinie wolkow nakrecil film :\ placze, pozwolcie, ze zostane przez chwili w sama..
chwile sama
no wconac, wconac
a kto wie czy on szkodliwy czy nieszkodliwy? ja bym pewna tego taka nie byla
Diavolino to klon infa, jak babcie kocham.
Juz chyba piaty raz pisze jaki to infus zajaczek:))
Ale le czasam nie wiadomo kto zajac a kto wilk:(((
A tak naprawde to ja tylko sprawdzam czy nie mam bana, tym postem:)))
Madziu,a co ,nabroilas,ze mieliby cie zbanowac?:)
Diavolino to nie Inf....100%
oj madzia to lobuz ;)
:)))
Poprostu czasami trzeba komus nosa utrzec:)
Ale cyt, nic juz nie mowie bo niechce siac zlej krwi.
Buziaki Wam i tej/temu malemu pod sercem:)))
Nie chce.
Dlaczego wiem ze to sie osobno pisze a pisze razem:)))
Nie podoba mi sie jak widze jak ktos zywi sie emocjami i nieszczesciem innych.
Zeruje jak hiena i intrygi sieje.
Zal, mi poprostu zal dziewczym co trafily na drani. I jesli widze ze one tu pisza to mam na tyle wyczucia zeby pocieszyc lub podbudowac...A NIE GLUPIO SIE MADRZYC i udawac psychologa, prawnika i hu.... wie czym jest jeszcze ten info:)))

To na tyle babki:)
Widze ze troche upierdliwa jestem:)))
uzyskujac rozwod w Polsce, rozwod we Wloszech byl szybszy / bez sensu bylo utrzymywac malzenstwo, ktore za granica juz nie istnialo /. Nie wiem czy to jeszcze aktualne" Potwierdzam to istnieje! Korzystajcie z tego prawa!Do boju dziewczyny,sady polskie beda wam przychylne..ale radze szukac porad/podkreslam porad a nie reprezentowania w sadzie/ u adwokatow znajacych realia prawa wloskiego
gaio - ten post wydaje mi sie juz "nieaktualny" (???)

to tylko Oleszka go wskrzesila wpisujac sie tu ni w 5 ni w 10 i chwalac sie, ze udalo sie jej donosicielstwo
hajduk1234 bo na forum hiszpańskim wszyscy myślą ze goia to ja .D
moze trzeba sie przeniesc faktycznie na inne forum, czlowiek pisze sobie takie pitu, pitu nieszkodliwe i tez jest usuwane, ciekawe gdzie admin wtedy bedzie kosil ta mamone z reklam jak sie wyniesiemy ? :P
BOJKOT INFA !!!!
hajduk1234 dziecko drogie wypadało by na innych forach sprawdzić co robiła druga strona. A tu dla ciebie mam linki:
http://www.elpais.com/articulo/internacional/Berlusconi/busca/impunidad/legal/Italia/elpepiint/2[tel]elpepiint_6/Tes
http://www.lefigaro.fr/international/2008/06/18/[tel]ARTFIG00004-proces-historiquede-la-camorra-a-naples.php
http://www.taz.de/1/politik/europa/artikel/1/berlusconi-entlastet-gerichte/
dziwne - wcielo moj wpis na ktory INF mi odpowiedzial - dziwne

wiec powtarzam:
ja juz daje sobe spokoj z INF-em

odwiedzilam forum francuskie i hiszpanskie gdzie INF rowniez specjalizuje sie w "kopiuj i wklej" - nikt tam nie zadaje sobie trudu aby mu odpisac
hajduk1234 administrator wie najlepiej bo sam usuwał pokaz chamstwa w wykonaniu gaio.D
buhahahaha..
'administrator wie najlepiej bo sam usuwał..'usuwal, usuwal ale to Infa usuwal i go nie ma ..Bo to jego wlasnie usunieto!..grasuje teraz co i rusz pod innym nickami..i tez admin usuwa..Ze tez ziemia nosi taką 'podróbke malostkowego czlowieczka'..jak go nie chce drzwiami to on oknem...byleby skrobnąc i przekleić..'koksiarz' normalnie..!
hajduk i wolek zbozowy..mozliwe ze macie racje co do tego przeklejania wpisow...przez Infantylnego..znowu dzis jeden pojawil poczym Infantylny pod nowym nickiem PRAWO2 wkleił /ulubiony sposób dzialania Infantylnego/ sążnizsta wklejke..ktora juz tyle razy tu byla na forum /o Fund.Alim/ 6 x ,ze slepy by nie zauwazył, ze chce zaistniec i wkrecić sie ..co dziwne temat dotyczy znowu Sardyni..pomalu przestane w to wierzyc..ze Polki sa tak ograniczone/i to dziwnym zbiegiem okolicznosci stale Polki z Sardyni eeee,cos tu sie klei???/, ze nie sa w stanie zajrzec do wyszukiwarki i zorientowac sie ze to wszystko juz tu bylo opisane.I ze od tych spraw to nie jest forum a adwokat.Tu generalnie mozna znalezć jakąs podpowiedz i cieple slowo..ale jak sie ma internet to mozna wiele spraw samemu zalatwic,znalezc..Na milosc boska..po co to wszystko..by kogos 'wkręcic'..by samemu sie wkręcic????Bo przciez do innych wpisow to on nie da reay wkleic o Funduszu Alim. bo pasowalo jak piesc do nosa he he..jak fajnie pojezdzic na ulubionym koniku co ??? he he
Przedmiot: Pomoc prawna dla polakow we wloszech.

Jestem obywatelka panstwa polskiego. Ukonczylam studia prawnicze na Wydziale Prawa i Administracji na Uniwersytecje Marii Curie – Sklodowskiej w Lublinie i zostalam wpisana we Wloszech na liste aplikantow adwokackich uprawnionych do wykonywania zawodu adwokata. przez Okregowa Rade Adwokacka w Wenecji.
Od 2 lat odbywam aplikacje prawnicza przy Kancelarii Adwokackiej Adw. Giovanni Bonifacio z Izby Adwokackiej w Wenecji.
Kancelaria oferuje swoje usługi zarówno dla klientów indywidualnych jak i dla firm. Do typowych spraw sądowych prowadzonych przez Kancelarię należą: sprawy o rozwód i separację, spadkowe, windykację wierzytelności, karne, administracyjne, o podział majątku, o alimenty, o odszkodowanie, o władzę rodzicielską oraz z zakresu prawa pracy. Kancelaria świadczy również usługi z zakresu prawa miedzynarodowego jak na przyklad tragedia samolotu.
Poza jezykiem polskim wladam biegle jezykiem wloskim i z pelna wspolpraca z szefem kancelarii wymienionym powyzej, jestem gotowa do wszelkij opieki prawnej dla obywateli polskich zamieszkalych we wloszech i chcacych byc reprezentowanymi przez prawnika w zakresie prawa cywilnego, prawa pracy, prawa karnego, prawa administracyjnego lub tez prawa miedzynarodowego.

Prosze o kontakt za posrednictwem poczty elektronicznej: [email]

Mgr Dr.ssa Agnieszka Kusiak
Piazza Cortina nr.49/2
Cap. 30038 Spinea – Venezia
Presso Avv. Giovanni Bonifacio – patrocinato alla Cassazione

Oggetto: Assistenza Legale in Italia

Sono cittadina polacca e mi sono laureata in giurisprudenza presso l’Università Maria Curie Sklodowska in Lublin (Polonia) e sono iscritta in Italia nel Registro dei Praticanti Avvocati con patrocinio presso l’Ordine degli Avvocati di Venezia.
Da circa 2 anni svolgo la pratica forense presso lo Studio Legale dell’Avvocato Giovanni Bonifacio del Foro di Venezia e sono abilitata all’esercizio del patrocinio.
Lo studio presso il quale svolgo la pratica forense tratta principalmente cause inerenti al diritto civile, nel campo assicurativo/infortunistico, diritto penale, il diritto amministrativo, ed infine il diritto internazionale come ad esempio disastro aereo.
Oltre alla lingua polacca parlo correttamente l’italiano ed in piena collaborazione con il titolare dello studio legale di cui sopra, mi rendo disponibile per una qualsivoglia assistenza legale a favore di cittadini polacchi residenti in Italia e bisognosi di essere rappresentati da un legale per cause inerenti al diritto civile, diritto penale per cause risarcitorie nel campo assicurativo/infortunistico stradale e di diritto al lavoro.

Per eventuali ulteriori chiarimenti si prega di voler far riferimento al seguente indirizzo di posta elettronica: [email]

Mgr Dr.ssa Agnieszka Kusiak
Piazza Cortina nr.49/2
Cap. 30038 Spinea – Venezia
Presso Avv. Giovanni Bonifacio – patrocinato alla Cassazione
Czy mam rozumieć że będziesz nam pomagała i odpowiadała na pytania forumowiczów,czy to tylko reklama?
:):):)
Albo mgr albo dr.ssa :)

Proponuję w wersji polskiej mgr a we włoskiej dr.ssa :)
Witaj, ekstasy
I jak ci poszło?
Kto może ubiegać się we Włoszech o bezpłatną pomoc prawną

We Włoszech bezpłatna pomoc prawna przysługuje obywatelom państwa obcego, pod warunkiem że przebywają w tym państwie legalnie. O tym, czy zostanie ona przyznana, decyduje wysokość dochodu wnioskodawcy.

Wymiar sprawiedliwości

We Włoszech bezpłatna pomoc prawna przysługuje obywatelom państwa obcego, pod warunkiem że przebywają w tym państwie legalnie.

Bezpłatna pomoc prawna we Włoszech przysługuje jedynie osobom, które w sporze są stroną pozwaną, niezależnie od ich narodowości. Może się o nią ubiegać każdy, kto nie posiada wystarczających środków finansowych na pokrycie kosztów sądowych.
Kiedy przysługuje

Pomoc prawna może zostać udzielona we wszystkich postępowaniach w sprawach cywilnych oraz w postępowaniach nieprocesowych, z jednym wyjątkiem. Otóż o pomoc nie można się starać, jeżeli sprawa toczona jest w celu przeprowadzenia cesji wierzytelności. W pozostałych przypadkach przysługuje ona jedynie pozwanym, pod warunkiem że nie są oni zdolni do poniesienia kosztów prowadzenia sporu. O tym, czy mamy prawo do bezpłatnej pomocy, decyduje nasz dochód podlegający opodatkowaniu.

Próg dochodu, którego nie może przekroczyć starający się o pomoc, określa minister sprawiedliwości. Zmiany w tym zakresie następują co dwa lata. Jeżeli wnioskujący zamieszkuje wspólnie z małżonkiem lub innymi członkami rodziny, ich dochody także są brane pod uwagę. Istnieje jednak wyjątek od tej zasady. Jeżeli powództwo zostało wytoczone w sprawie, w której interesy wnioskodawcy stoją w sprzeczności z interesami innych członków rodziny, pod uwagę brany jest jedynie dochód osobisty starającego się o pomoc.
Gdzie złożyć wniosek

Obecnie nie istnieje wzór formularza wniosku o udzielenie pomocy prawnej. Z tego powodu prawo bardzo dokładnie określa, jakie informacje powinien zawierać wniosek. Przede wszystkim przepisy wymagają, aby autentyczność podpisu wnioskodawcy była potwierdzona przez adwokata. Warunek ten musi jednak być spełniony, jeżeli podpis został złożony w obecności urzędnika sądowego.

Wniosek musi być złożony na papierze gładkim. Prawo bardzo dokładnie wskazuje, jakie informacje należy przedstawić. Przede wszystkim wniosek musi zawierać prośbę o przyznanie pomocy prawnej i wskazanie postępowania, jeżeli zostało wszczęte. Musi zawierać dane osobowe wnioskodawcy oraz członków jego rodziny wraz z wskazaniem ich numerów identyfikacji podatkowej. Należy także dołączyć oświadczenie wnioskodawcy, że wysokość jego dochodu uprawnia go do otrzymania pomocy prawnej.

Wniosek o pomoc prawną trzeba złożyć lub wysłać listem poleconym do rady adwokackiej w miejscu siedziby właściwego sądu, przed którym toczy się postępowanie. Jeżeli spór jeszcze nie został wszczęty, właściwa będzie rada adwokacka, która znajduje się w okręgu sądu właściwego do rozpoznania sprawy.

Ważne!
Rada adwokacka przyznaje pomoc prawną w terminie dziesięciu dni, jeżeli ma pewność, że dochód wnioskodawcy nie przekracza ustalonego progu oraz że jego żądania są odpowiednio uzasadnione
Źródło: GP
drums,kici kici :D
szukam szukam
musze sie poruszc tak zeby on nie mnial zilelonego pojecia co sie dzieje. bo inaczj...sama wiesz.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 62

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka