włoskie filmy....

Temat przeniesiony do archwium.
witajcie ..
ostatnio wziełam się za sciaganie włoskich filmów z netu..tak zeby sobie podszkolic język itp...oglądałam 3 metri sopria il cielo..i ho voglia di te...szczerze mówiąc ksiązką duuuzo lepsza...ale mam pytanko...moze znacie jakies ciekawe włoskie filmy? bede wdzieczna za pomoc...pozdrawiam Kasia ;-)
Ściągnij sobie coś z Benignim ;)np. "La vita e bella","Il Mostro", "Non ci resta che piangere" ecc.Z nowszych sympatyczny jest film, który niedawno szedł w kinach "Una moglie bellissima".
ja tez wlasnie to robie, sciagnelam juz mase filmow, rowniez nowosci te ktore chcialam obejrzec lub te, ktore juz widzialam, ale nie tylko wloskie, sciagam tez np.amerykanskie, ale po wlosku, bo oni maja wszystko dubbingowane
ja polecilabym
tutta la vita davanti
Jak dla mnie to
In nome del popolo italiano
Np. "La finestra di fronte". Czesto mozna obejrzec ciekawy film na Rai 1 / np. kilka dni temu "Il figlio della luna" /.
hej, mnie się strasznie podobał film "Manuale D'amore". Oczywiście oglądałam go z tłumaczeniem, bo z językiem kiepsko. Widziałam go 3 razy i mogę jeszcze raz albo dwa :-D. Polecam, naprawdę uroczy.
P.S. Teraz szperając widzę, że jest druga część z Monicą Bellucci.
Posso aggiungere anche : "I complessi : Guglielmo il dentone" , "Notte prima degli esami (2006)" , "La sconosciuta" di Tornatore , "Ladri di biciclette" e "Umberto D" - tutti e due di Vittorio De Sica.
Ultimamente guardo i film di Ferzan Ozpetek ("La finestra di fronte" per esempio ). Che pensate di questo regista e dei suoi film ?
no i oczywiście Pokój syna :) "La stanza del figlio". i "Malena"

polecam też IL CINEMA PARADISO :)
BENIGNI TO PODSTAWA JESLI CHODZI O WLOSKIE KINO. POLECAM WSZYSTKIE WSZYSTKIE FILMY Z JEGO UDZIALEM :)
mi piace tantissimo "Notte prima degli esami"
Czy ktoś z forumowiczów mieszkających we Włoszech widział już może "Colpo d'occhio" z Riccardo Scamarcio ?
Druga część "Manuale d'amore" jest równie dobra, jak pierwsza :-). Polecam.
Co prawda wolałem pierwszą ale też druga jest fajna :)
Polacam bardzooo " L'amore non va in vacanza" na koniec sie polakalam z radosci;) ale nie powiem wiecej,sama zobacz:) kolejny to " come tu mi vuoi", " 27 volte in bianco" .
z czego sciagacie? Bo ja niekiedy po sciagnieciu fimu okazuje sie ze to calkiem cos innego:/ ale tak mie sie zdarza raz za czas. Korzystam z eMule.
" L'amore non va in vacanza" nie jest wloski.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego