Maka krupczatka

Temat przeniesiony do archwium.
Kochani pomozcie. Chce zrobic ciasto i potrzebuje maki krupczatki (chodzi o make by zrobic z niej kruszonke). Nie mam zielonego pojecia czy taka maka wystepuje we Wloszech, pod jaka nazwa itd. Jesli jest to prosze o nazwe a jesli nie, to czy zna ktos jakis odpowiednik by zrobic kruszonke? :) Dziekuje!
A cos wiecej bo niewiele rozumiem z tego zlepka :)
semola di grano duro rimacinata
dzieki eugenio :)
To nie to samo. Krupczatka jest ze zwyklej maki pszennej, semola rimacinta z pszenicy twardej.
Napisalam tam: podejrzewam, ze krupczatka to "granito". Niestety musialabym ja zakupic w necie, aby zobaczyc czy to to samo. Z opisu wyglada na krupczatke. W sklepah raczej nie do kupienia. Byc moze w mlynach, jesli masz taki w poblizu.
Potrzebna mi byla informacja jaki jest odpowiednik krupczatki we wloszech i znalazlam FARINA DI MANITOBA( np.Divella)- super nadaje sie do ciasta francuskiego. Zycze udanych wypiekow.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa