jak kupic ksiązke po włosku

Temat przeniesiony do archwium.
Czy macie jakiś pomysł w jaki sposób mogę kipic "olivie i Filipa" Bidwella po włosku?

Może macie jakieś strony ksiegarń włoskich albo cos takiego.. bo ja pomysłu nie mam...
Wydaje mi się, że można ją kupić tylko we włoskiej księgarni internetowej, jeśli nie zniechęci Cię koszt przesyłki. Jakieś książki można znaleźć w krakowskim Italicusie, ale oferta jest bardzo marniutka, w Empiku nie zamówisz niczego, co nie figuruje na empik.com (tzn. książek w języku włoskim jak na lekarstwo), najtaniej chyba wyjdzie kupno biletu lotniczego :-).
Marcyś, mógłbyś zapoczątkować swój mały prywatny biznes, przywożąc z Włoch książki i płyty na indywidualne zamówienie, oczywiście doliczając do tego swoją marżę. Na mnie byś zarobił, może na innych też ? :-)) W tej chwili żartuję, ale może się nad tym zastanowisz...?
Zamiast korzystac z uslug marcysia wejdz na e-bay.it i tam mozesz tanio zakupic rozne plyty ecc.
umbryjko, wciąż niestety pozostaje kwestia kosztów przesyłki...Książki są, niestety, ciężkie odrobinę, a ja kupuję po kilka naraz. Poza tym lubię mieć nowe, pachnące farbą drukarską. Ale spróbuję, dziękuję za radę.
Nie ma sprawy. Podsunelam ten pomysl bo moj maz non stop cos zakupuje z e-bay.it i sobie bardzo chwali.
U mnie jest jeszcze problem z pocztą, nierozwiązywalny od wieków. Nie dochodzi mniej więcej co trzecia przesyłka. Sytuacja jest do tego stopnia uciążliwa, że jeśli jestem zmuszona coś kupić przez internet - płacę dodatkowo za przesyłkę kurierską, bo tylko wtedy mam pewność, że towar do mnie dotrze w stanie nienaruszonym i w terminie przewidywalnym. Ale ten włoski e-bay kuszący jest...:-).
Z tego co mi pokazywal teraz moj slubny to jesli chodzi o sposob dotarcia towaru to sa rozne, nie tylko poczta zwykla. wszystko zreszta jest opisane w towarze. w niektorych przypadkach mozna sie tez dogadac ze sprzedajacym. aha, e-bay dziala jak gielda: kto da wiecej, chyba, ze jest wyszczegolnione, ze wystarczy kliknac: kup teraz. to wtedy tylko sie kupuje.
no oczywiscie:) Ale ja mam interesy tylko we Wroclawiu:( Jesli jestes Wroclawianka chetnie przyniose Ci cos!
moje uslugi sa duzo lepsze! :D
Zaraz stworze nowy temat: zalatwiam wloskie ksiazki na zamowienie, Wroclaw i okolice:P
Dziękuję pięknie, umbryjko. Jak będę już naprawdę zdesperowana, to pewnie i na e-bayu kupię. Marcyś, jestem Warszawianką (wnioskując z miejsca zamieszkania, serce w Krakowie zostało). Niestety, niestety ! Ale jeśli kiedykolwiek będziesz "importował" z Włoch literaturę, muzykę albo filmy, już możesz mnie wciągnąć na listę stałych odbiorców.
come dice la pubblicità della vodafone qui in Italia, "no problem", mozesz na mnie liczyc:) Kiedys bede sie musial wybrac do Warszawy, a co! :)
http://www.italicus.com.pl/

"Italicus to dystrybutor wydawnictw włoskich. Oferujemy Państwu podręczniki i inne materiały dydaktyczne, pomoce multimedialne oraz literaturę w języku włoskim. Realizujemy zarówno zamówienia indywidualne jak i hurtowe. Obecnie w naszej bazie znajduje się ponad 1600 pozycji."
Ofertę Italicusa znam dobrze, bo przeglądam ją raz w tygodniu. Mają mnóstwo podręczników, to prawda, ale z literaturą współczesną jest tragicznie. Przejrzyj, a zobaczysz. Niemal wszystko, co nadawałoby się do czytania ma status "niedostępne" (poza może książkami Tamaro, po których lekturze ja miewam myśli samobójcze).
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka