Bogate i biednie regiony Włoch

Temat przeniesiony do archwium.
Co myślicie o Liguri? Imperia, Sanremo? Ogólnie o Wybrzeżu Liguryjskim? Toskani, Lacjum...
Mnie w Sanremo nie jest zle, nad morzem blisko na narty.. Mozna w weekend skoczyc do Alassio albo gdzies do Francji. Jest port, latem mozna znalesc latwo prace sezonowa.

Ale twoje pytanie troche nie za bardzo okrelone.. mieszkac, przyjechac na wakacje? W Toskanie jest super... Motorem po Toskani naprawde extra.
Ja mieszkam na Wybrzezu Liguryjskim. Ale powtorze za moja poprzedniczka, o co pytasz dokladnie?
on szuka pracy,pisal w innym poscie-jesli masz prace prywatna to zapllaca Ci wiecej na polnocy.Jesli jestes nauczycielem w panstwowej szkole,to lepiej mieszkac na poludniu bo chleb i mieszkanie o polowe mniej kosztuje-a kupujesz go codziennie.W wiekszym miescie moze latwiej o prace ale ceny mieszkan szalone
Zgadza sie, szukam pracy w zawodzie kucharz, kelner. Pytam o koszty życia itp. No i jak jest w zime z tą pogodą? Bo niby pólnoc Włoch czyli chłodniej, a wszyscy mówią, że Liguria to region wyjątko ciepły. Byłam raz w Imperi, ale to było w wakacje. Roślinnoś i krajobraz jest super: dzrewka cytrusowe, na górach i górkach pełno gajów oliwnych no i oczywiście winogrona i nektarynki :)
ja mieszkam w Toscani dokladnie florencja...w tym momencie bardzo ciezko dostac prace,ceny rosna,...ale nie jest zle..
Teraz w Imperii jest tak:
http://www.ilmeteo.it/meteo/cerca?citta=imperia
Co miałaś namyśli pisząc "nie jest źle"?
Oj tak, elisa75 ma racje, nie jest latwo we folrencji o prace-mowie z doswiadczenia.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę