śmietan-fix - czym zastąpić?

Temat przeniesiony do archwium.
Kochani, chcę upiec kopiec kreta. We wszystkich przepisach jest mowa o "śmietan-fixach". Czym można je zastąpić? Jakim dostępnym produktem? A może Hopla jest na tyle dobra, ze nie trzeba śmietan fixów? Będę wdzieczna za pomoc kuchareczek:)
Uzyj panna di montare 30%. Ja tak robie i wychodzi swietny. Zamiast bananow, jak jest w przepisie na opakowaniu, daje brzoskwinie w syropie. Duzo lepsze!
Ciasto pieke sama, zwykla babke piaskowa z dodatkiem kakao a do ubitej smietany starta czekolade.
ja jak mam dostawe Fix-ow z polski to uzywam fixy a jak nie mam to kupuje 'panna da montare' taka rozowa z Eurospin'ie. sprawdzona na prawde polecam. jest duzo tansza niz Hopla czy inne.
Dzięki dziewczyny!
Doczytałam się na włoskich forach, że paneangeli też produkuje "pannafix", tyle ze ponoć ciężko dostać.
Ja postąpię zgodnie z Waszymi wskazówkami i nie będę kombinowała, dam panna da montare i basta :)
Dzięki!