giorno festivo/giorno feriale

Temat przeniesiony do archwium.
Muszę znaleźć na rozkładzie jazdy autobusów z lotniska Ciampino do Rzymu/stacji kolejowej w Ciampino jakieś połączenie, dość późno z resztą, bo około godziny 23. Czy sobota na włoskich rozkładach jest oznaczana jako giorno festivo czy giorno feriale?
Odpowie mi ktoś?
jako feriale, we Wloszech sobota jest dniem roboczym
Czy ktoś mógłby mi pomóc w znalezieniu autobusu COTRAL z lotniska CIAMPINO do Rzymu. Na lotnisku będę około 22.40 w sobotę.
Nie mogę połapać się w tym rozkładzie, będąc kiedyś w Rzymie nigdy nie korzystałam z autobusów, a nie chciałabym się pomylić dlatego będę wdzięczna za pomoc.

http://www.cotralspa.it/PDF_Orari_Comune/Ciampino.pdf

Znalazłam też autobus TERRAVISION, ale odjeżdża on dopiero o 23.40, to trochę późno, więc może COTRAL będzie jechał wcześniej?
Znalazłam jeszcze 'shuttle buses' o 23.15
bedziesz o 22.15 i spokojnie zdazysz na ten autobus-ja w ostatnia sobote tez lecialam do ciampino i 22.15 juz odbieralam bagaz. saluti!
Czyli jechałaś tym o 23.15 'shuttle buses'?
Dojeżdża on tylko do Termini i w związku z tym mam pytanie - do której godziny kursuje metro w soboty?
Ja muszę dojechać z Dworca Termini w okolice San Giovanni
nie, ja na szczeście nie musiałam tłuc się busami-znajomi wyjechali po mnie. Z tego co pamiętam to metro w soboty kursuje do 0.30-ale nie jestem pewna, wiec jesli jest ktos kto wie na 100% mam nadz. ze mnie poprawi:)
Z termini przesiadasz sie w linea A do San Giovanni (ale to pewnie juz wiesz). Powodzenia!!
Kasiorek, to mialas szczescie, bo ja jak lecialam z Wroclawia, wyladowalam na Ciapino dokladnie o 23.30 i o jakas minute czy dwie spoznilam sie na ten ostatni autobus Cotral.Musialam wziac Societa' Trasporti Italiani za 4 euro ktory wyjezdzal z Ciampino na Termini o 23.15.
A metro w nocy z soboty na niedziele chodzi do 1.30.
wyladowalam o 22.30 a nie o 23.30, oczywiscie. :)
Mogę poprosić o przyjazd po mnie kogoś z hostelu gdzie będę wynajmowała pokój, ale to znacznie większe koszta;(
Za autobus do Termini o 23.15 zapłacę tylko 4E + metro.
Obawiałam się, że metro nie będzie otwarte tak późno, ale sprawdzałam na rozkładzie więc jakoś dojadę.

1. Jeśli chodzi o ten autobus o 23.15 to jaką trasą on jedzie? Czy zatrzymuje się tylko przy stacji Termini, czy może też przy stacji metra ANAGNINA?
Tak byłoby mi lepiej i trochę szybciej.

2. Jeśli chodzi o dojazd do stacji kolejowej Ciampino to jakim autobusem mogę tam dojechać? COTRAL z 22.40 zatrzymuje się tam? Gdzie kupuje się bilet na ten autobus?
Spiaggia, skąd z lotniska odjeżdża ten autobus o 23.15? Czy mniej więcej z tych samych stanowisk co autobusy COTRAL?
Na lotnisko z miejskiej jezdzi atral na anagnine,ale ostatni jest o 22:15.Kosztuje 1.20 euro.Tu masz rozklad

http://www.atral-lazio.com/index2.php?linea=2

wszystkie autobusy maja stanowiska razem blisko budynku,w jednym szeregu.
Pozdrawiam
A terravision czy sitbusshuttle jezdza tylko na termini.
o pomylilam piszac godzine nie 22:15 tylko 22:35,pozdrawiam
azuka24 gdzie ty sie przez tyle miesiecy podziewalas? :-)
;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie