to bardzo skoplikowane..to nie tak..zlego diabel nie wezmie..a szczegolnie niei wItali zgadzam sie w pelni z wpisem forowicza mascalzone i pako z postu
http://www.wloski.ang.pl/forum/solo-italiano/215728#post1354489..wszyscy starzy wyjdacze powinni znikanc ze sceny politycznej..wypada wiec czekac 2 genracje az wymra..Komunisci w Polsce nie mają takiego poparcia wsrod spoleczenstwa polskiego jak komunisci/ich partia /w Itali ,tu sa albo komunisci albo faszysci..demokratow nie ma..sa za to ci co udająsamozwanczo demokratow/prawica/ to sa dla mnie juz postdemokraci..zwroc uwage ,ze komunisci nie chca nowych wyborow bo chca sobie odbebnic 5 latek w parlamencie by dostac za te 5 lat wysokie emerytury..mysla wylacznie o sobie o swoich tylkach...Kim jest Bersani? ja wiem, ze jeszcze wieksze bunga robil niz pan B.i to duzo wczesniej stary satyr.Polityka to smierdzaca rzecz...Potenza..wladza, seks..tym sie upajają..no i mysla o swoich sowitych emeryturach na przyszlosc ,tego sobie nie dadza wydrzec.Kasa, kasa.. to tylko widza na wprost swego nosa .Berlusconi wdarl sie do swiata polityki poprzez Craxiego Sarkozy poprzez Chiraca..kazdy odchodzacy staral sie namaszczac nastepce by ten chronil jego interesy.. niezawsze czyste ...to tak wlasnie funkcjonuje..i tu widac zero demokracji..spoleczenstwo nie ma nic do gadania