czesc w przyszlym roku zdaje mature z wloaskiego i niestety ciezko jest mi dostac typowa kasiazke ktora przygotuje mnie do matury, szczegolnie zlaezy mi na jakis testach czyli jakies mini maturki z innych jezykow jest tego pelno a z wloskiego powiedziano mi ze nie ma wogole!czy to prawda?pomozcie mi bardzo mi na tym zalezy!moze ktos by chcial sprzedac ksiazki? albo jak znacie dobrych autorow lub wydawnictwo to piszcie bede bardzo wdzieczna!
Ciao :* ja tez wlasnie zamierzam pisac mature z wloskiego ucze sie sama i tez mam problem ze znalezieniem ksiazki ktora pomogla by mi w przygotowaniach :( tylko ze ja zdaje mature w tym roku :( wiec mam nieco gorzej :( ale ucze sie ze zwyklych ksiazek i programow komputerowych ktore mozna znalesc w kazdym jezykowym sklepie . pomagam tez sobie tlumaczac wloskie piosenki i mysle ze dzieki temu uda sie jakos przygotowac :) moze zrob to samo :) buziaczki i pozdrawiam :*
cuciola
11 lis 2007
Pamietam ze jak 3 lata temu zdawalam mature to zamawialam specjalna ksiazke.
Pamietam tylko ze miala bordowa okladke.
Poza tym moja nauczycielka kserowala mi rozne testy a matura poszla wzorcowo na maximum punktow :)
cuciola
11 lis 2007
Pamietam ze jak 3 lata temu zdawalam mature to zamawialam specjalna ksiazke.
Pamietam tylko ze miala bordowa okladke.
Poza tym moja nauczycielka kserowala mi rozne testy a matura poszla wzorcowo na maximum punktow :)