Próbna matura OKE 2009

Temat przeniesiony do archwium.
Pisał ktoś probną maturę z OKE w tym roku?
Jeśli tak to napiszcie jak wam poszła :)
Pozdrawiam
ja pisałam, i wg mnie była łatwa...mam 74% ;-D
oby tak było też z właściwą!!!
A skąd w ogóle jesteś ? I gdzie na studia się wybierasz? :)
ja pisałam podstawę, na razie wiem tylko, że w zamkniętych miałam jeden błąd, a otwarte jeszcze się sprawdzają;) Ogólnie to myslę, że ta próba była za łatwa i niemożliwe jest, żeby w maju było aż tak łatwo... A szkoda;)
Ja miałam 80% z podstawy... i nie wiem czy to wystarczyłoby na uś na filologie włoską... wątpię... kur** :D
planuję italianistykę w toruniu albo poznaniu ale na tym 1 bardziej mi zależy... ;-)
Mam pytanko odnośnie tej próbnej matury, bo nigdzie w necie nie mogę jej znaleźć, wie ktoś na której stronce jest??
np. tutaj: http://www.perspektywy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1067&Itemid=142
A ja miałam 90% z rozszerzenia, wystarczy na italianistyke?
ja pisalam i mialam 94% z rozserzonej:D
gdzie idziesz na studia piccina?
hoho jeszcze wieksiejszy rzeznik hah! a wciąż się zastanawiam... Wiem, że chce dwa kierunki z czego jeden to wlasnie italianistyka Tylko nie wiem jak mi z polskim pojdzie, tym bardziej ze podstawowy zdaje, a na prawie kazda filologie jest jezyk obcy + polski yH:D a Ty?
a długo się już uczycie włoskiego że takie wyniki z matury rozszerzonej macie? Ja studiuję italianistykę (1 rok) i też zdaję maturę z włoskiego bo chciałabym się jeszcze na iberystykę dostać :)
jeszcze nie wiem dokladnie co zrobic.
albo iltaianistyka na UJ (zalezy tez jak mi polski pojdzie, rowniez zdaje na poziomie podstawowym, ale na probnej mi poszedl tragicznie:P) hehehe
albo wyjezdzam na studia do wloch. ( ta opcja jest bardziej prawdopodobna)
ja chyba od 3 lat. ale zeby nauczyc sie jezyk trzeba go praktykowac, caly czas.
czesto bywalam we wloszech, a do tego dzien w dzien na msn rozmawiam:D

ps. proponuje zapisac sie na jakis czat. i rozmawiac z ludzmi z wloch. pomoze wam to:)
Hey... Mam pytanie co do Italianistyki na UJ, nie jest dla mnie zrozumiałe do końca to co napisali. Bo podali listę przedmiotów, z których ma być rekrutacja i napisali, że odbędzie się z 2 wybranych (czyli tam jest np. język włoski, angielski, francuski, polski, łaciński).
Rozumiem, że można sobie wybrać te przedmioty czy musi być koniecznie j. polski brany pod uwagę?
Nie wybieram się tam, ale muszę gdzieś złożyć papiery dla pewności...

Alessandraaaa wybierasz się na studia do Włoch? A gdzie dokładnie i na jaki kierunej, bo ja też mam takie plany :)
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia