8 miesięcy/matura

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :)
chciałabym wiedzieć, czy jest szansa na nauczenie się włoskiego w ciagu 8 miesięcy w stopniu pozwalającym napisac maturę podstawowoą z tego języka?
dośc dobrze idą mi języki, nie wiem jednak czy w ogóle jest taka szansa, w jakim czasie uczyliscie się włoskiego, z jaką intensywnością?
bardzo prosze o jakiekolwiek informacje, pozdrawiam :)
Hmm... ja uczyłam się intensywnie włoskiego przez 8 miesięcy i poszło mi to całkiem dobrze. Tylko, że ja się tam kiedyś urodziłam i mieszkałam przez 6 lat, to było to dla mnie łatwiejsze. Musiałabyś dużo czasu na to poświęcić, zapisać się na jakiś kurs językowy i dodatkowo oglądać włoską TV (by rozumieć coś ze słuchu powoli), np. słuchać i tłumaczyć włoskie piosenki, czytać strony internetowe po włosku lub książki i rozmawiać np. przez Skype lub Msn z Włochami. Tak intensywny 8-miesięczny kurs powinien dać duże rezultaty, ja po 8 miesiącach byłam już na poziome zaawansowanym, znałam większość czasów (presente,passato prossimo,imperfetto, futuro semplice,anteriore, condizionale presente/passato, congiuntivo ;))
trzeba chcieć i mieć ogromną motywację!
Pozdrawiam ;)
grazie :)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia