wybor slownika

Temat przeniesiony do archwium.
hej, jestem jedna z poczatkujacych jesli chodzi o nauke wloskiego i mam pytanie do tych co juz sa bardziej obeznani;)
poradzcie mi jaki slownik kupic na poczatek. zaznaczam, iz nie chce wydawac od razu duzej kwoty, zobaczymy jak moja nauka sie potoczy... jak pozytywnie, to pozniej zainwestuje wiecej...;)
znalazlam na przyklad:
Kaznowski, 35tys, wyd Ex Libris za ok12zl
30 tys, wyd. Langenscheidt za ok 19zl
Kaznowski, Szczepanik, 100 tys, ex libris za... 23zl
dziwi mnie bardzo ta ogromna roznica co do ilosci slow przy tak zblizonym poziomie cenowym... ilosc za jakosc - w tym ostatnim przypadku - czy tez super oferta???
co wybrac???
ja ci radze kupic slownik za 23 zl-nie jest to majatek a zasob slow czy tak czy inaczej c sie kiedys moze przydac.Slownik jak wiesz kupuje sie na cale zycie.£0 tys hasel to dosc ubogie slownictwo wiec po niewielkiej ilosci czasu bedziesz zmuszona wydac nastepne pieniazki......a niechby nawet zle poszlo -moze kiedys przyda sie twoim dzieciom.
pa
proponuję kupić jakiś za około 30 zł.taki podręczny żeby był jak pojedziesz do Włoch i nei bedziesz wiedziala jak są ziemniaki.. ja mam mały niebieski wydawnictwa harald g i 33 tysiecy haseł.daje radę.najlepsze jest to ze ma gumowa okładkę! naprawdę.mneij sie niszczy.
jezeli masz staly dostep do netu to polecam darmowy slownik on-line. wielki,wspanialy.kazdy ksiazkowy przy nim kuca! http://www.wordreference.com/it/index.htm

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia