jakie uczyć się języka??

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich!!
Chciałabym sie zwrocic do Was o pomoc!! ktorego jezyka z tych trzech: włoski, franuski i hiszpanski, polecacie sie uczyc. Nie wiem ktory wybrac, najchetniej bym zaczela wszytskie razem, ale wiadomo, ze to nie wyjdzie. Dlatego prosze o pomoc!!
Hej
T dosc ciezkie pytanie bo nie da sie tak po prostu w sposb jednoznaczny na nie odpowiedziec, wypowiadam sie tutaj bo mialem doswiadczenia zarowno z hiszpanskim jak i wloskim; i pomiedzy tymi dwoma polecalbym wloski przede wszystim z uwagi na jego brzmienie, reguralnosc gramatyczna i latwosc w komunikowaniu sie z wlochami.
W hiszpanskim genrealnie istnieja "stare czasy" ktore we wloszech choc nie w calych wyszly juz z powszechnego uzycia wiec na tym gruncie bedzie ci latwiej:). Kolejna kwestia sa czasowniki i tu wloski jak chodzi o prostote i czas przyswojenia zdecydowanie "prowadzi" no i pozniej wymowa dla nas polakow wloska jest o wiele latwiejsza; glowne roznice zawieraja sie w akcencie, z z hiszpanska roznie bywa....

Decyzja rzecz jasna nalezy do ciebie, pamietaj ze to co ci sie podoba bedziesz robic chetniej i z usmiechem na ustach:), no a jesli podobaja ci sie wszystkie trzy... to juz musisz sama wybrac:)

PS: Hiszpanski to bardzo powszechny jezyk mozesz sie nim poslugiwac w hiszpani, Ameryce poludniowej i Brazyli podczas kiedy wloskim tylko we wloszech.

To by bylo na tyle, zycze zeby twoja decyzja byla trafna..

Pozdrawiam
Dzieki za rade. Slyszlam, ze podobno jak sie zna francuski to latwiej idzie z nauka wloskiego i hiszpansiego, jaka w tym prawda to nie wiem, dlatego pytam.
MASZ RACJE! JAK ZNASZ FRANCUSKI TO ŁATWO BEDZIE SIE NAUCZYC TYCH JEZYKOW< ja znam francuski i hiszpanski wchodzi bardzo latwo!
pozdrawiam i powodzenia
W Brazylii mówią po portugalsku

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa