Czy dobry mam plan samodzielnej nauki włoskiego?

Temat przeniesiony do archwium.
Od 2 tygodni uczę się samodzielnie włoskiego.
Korzystam z książki Kreisberg i De Fanti "Mówimy po włosku" i kaset do tej książki. Lada dzień powinnam mieć program TELL ME MORE. Poza tym mam też 3 tomy Zawadzkiej.
"Mówimy po włosku" jest podręcznikiem wręcz fantastycznym, aż chce się z niego uczyć :-) Fajne dialogi, gramatyka bardzo przystępnie wytłumaczona, dużo ćwiczeń. Nauka z tej książki to po prostu przyjemność.
Opanowałam już 4 lekcje, na początku obawiałam się, że przy nauce następnych lekcji nie będę pamiętać wszystkiego z poprzednich i tak trochę jest. I dlatego postanowiłam, że po każdych 5 lekcjach będę powtarzać przerobiony materiał. Myślicie, że to dobry pomysł?
Słownictwo będę mogła sprawdzić jak skończę cały podręcznik gdyż jest słownik na końcu książki ze wszystkimi słówkami użytymi w lekcjach.
A potem postanowiłam, że przerobię Zawadzką gdyż wydaje mi się, że to też ciekawy i dobry podręcznik.
Co wy na to?
Myślicie, że to dobry plan nauki dla początkujących?
hej:)ja tez zaczelam sama sie uczyc:)pierwsza ksiazka heheh moze nie za powazna ale latwa i przyjemna-"wloski w 30 dni" i uwierz mi,ze wchodzi idealnie!a teraz chodze na kurs-wloski jest chyba najlatwiejszym jezykiem,szczegolnie jesli zna sie jakis inny (w moim przypadku angielski).chodzi o tozeby nie zniechecic sie alerobic to dla przyjemnosci:)powodzenia
hej dziewczyny:-)
widze ze działamy podobnie, popieram tezę ze jak sie zna inny jezyk to łatwiej wchodzi ja tez rozmawiam w pracy po angielsku a włoskiego ucze sie sama co prawda skończyłam 2 lata temu kurs średnio zaawansowany ale że nie używałam go to teraz czuje że jest słabiutko, postanowiłam to wszystko odświeżyć i też uczę się w domku, myśle że może mi się uda wyjechać w wakacje do Perugi żebym szybcie to wszystko sobie przypomniałam. Macie może jakieś dośwaidczenia lub moze słyszałyście jak wyglądają takie kursy (chodzi mi o to czy moze słyszałyście czy ktoś tam był i ma jakies spostrzerzenia??)
pzd AgaGa
No to fajnie dziewczyny, że macie taki entuzjazm do nauki do pieknego języka jak ja ale zastanawiam się czy ten nasz entuzjazm oby nie jest przedwczesny ;-) Mi też słówka łatwo wchodzą do głowy, gramatyka też nie najtrudniejsza ale obawiam się, że schody mogą się już wkrótce zacząć. Ja mam tak, że opanuję np. 2 lekcje a potem na 4 lekcji nie pamiętam już wszystkiego z pierwszej, dlatego też postanowiłam robić sobie sama powtórki z materiału już przerobionego. Z jakich podręczników się uczycie? Zależałoby mi też na opinii jakiejś kompetentnej osoby czy mój plan a mianowicie najpierw przerobienie Kreisberg i De Fanti a potem Zawadzką jest dobry? Ja uważam, że tak ale może ktoś ma jakieś uwagi? A i jeszcze jedno - chyba najgorsze w tej mojej samodzielnej nauce jest to, że nie rozmawiam z nikim po włosku, a tak naprawdę to rozmawiam czasem sama z sobą :-)
Wspomniałas wcześniej o programie Tell me more. Tak się składa, że mam ten program, ale nie zdążyłam jeszcze do niego zajżeć. CZy ktoś z niego korzystał i może mi napisać czy to dobra forma uczenia się? Z góry wielkie dzięki.
a skąd można ten program zdobyć????
Z Empiku na przykład (ok. 400 zł) bądź ktoś Ci może sprzedać.
czesc. emka. właśnie wpadłam na twój post. napisałaś ze zaczynasz naukę od "mówimy po włosku". prosze cie o osobisty kontakt mailowy na adres [email] . chciałabym zamienic z tobą kilka słowek na temat kaset do tego podrecznika. acha. moje gg to 4096105, pisz zawsze jakby co bo czasem jestem niewidoczna. pozdro
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa