"Rete1" P. E. Balboni- mam prosbe ...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam;)
Mam wielką prośbe czy ktos kto ma ten podręcznik, mogłby napisac jakie zagadnienia ( słownictwo i gramatyka) obejmuje średnio polowa tej ksiązki?
Musze zdac z tego egzamin a ksiązki nie posiadam,
bede bardzo wdzieczna za pomoc
pozdr.
Odmiana czasowników regularnych i nieregularnych w czasie teraźniejszym.Liczba mnoga + wyjątki.Rodzajnik określony i nieokreślony.Zaimek wskazujący,zaimek osobowy,zaimek dzierżawczy, zastosowanie przyimków a, con, da, di, in, per, su.
Jeśli chodzi o słownictwo to podam Ci tematy poszczególnych unitów:in viaggio, all'aeroporto, il lavoro, la famiglia, la casa, la vita quotidiana(chodzi tutaj o czynności wykonywane w ciągu dnia+godziny), il cibo, al ristorante, in negozio, i soldi-w tym momencie jest mniej więcej połowa materiału tej książki.Jeśli będziesz chciała dowiedzieć się czegoś więcej daj znać.
dzieki dzieki! to mi starczy;)
pozdrawiam
Beata
hej;)
miałabym jeszcze taką prośbe jakbys mogła napisac mi co tam konkretnie jest jesli chodzi o słownictwo, np. w "il viaggio"- to pewnie dialog w biurze podrozy? albo w hotelu? i czy cos jeszcze? i np. w rozdziale " i soldi" bo nie wiem zbytnio o co chodzi:/, i np. " il lavoro" to pewnie wszystkie zawody? " l casa" to pewnie wszystkie sprzęty domowe itp., tak do 10 Unitu gdzies...
JESZCZE RAZ BARDZO DZIEKUJE!
I POZDRAWIAM
chętnie bym pomogła , ale nie mam zbyt wiele czasu aby opisywać każdy rozdział, moge wyrywkowo coś zeskanowac i wysłać na poczte,daj znac jeśli jesteś zainteresowana, pozdrawiam
Poszukaj trochę na tej stronie
http://www.rete.co.it
jesli bys mogła to na : [email]
chodziłoby mi o zeskanowanie spisu tych Unitow ktore sa chyba na poczatku ksiazki,
WIELKIE DZIEKI!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia