książka do nauki słówek

Temat przeniesiony do archwium.
chciałabym sie dowiedzieć czy zna ktoś z was jakąś książke do nauki słówek z ćwiczeniami? jakieś testy czy cos w tym stylu, żeby słówka były ułożone tematycznie.książka typu english vocabulary in use. niestety nie moge znaleźć nic takiego w żadnej księgarni językowej w mojej okolicy.chodzi mi o tytuł i wydawnictwo
książka na poziomie śrenio zaawansowanym
Szukałam takiej ksiązki juz od dawna i nic podobnego nie znalazłam (do English in use)
ten język włoski jest dyskryminowany albo... mało popularny i nie robią takich książek. hmm
Polecam jedynie Fiszki do nauki słownictwa:)
albo po prostu slownik tematyczny, np wydawnictwa BUCHMANN, kosztuje 10 zl!
mam słownik tematyczny "aktywny słownik" ponsa ale to nie jest to. Wolałabym jakieś praktyczne użycie tych słówek.Tak mi łatwiej "wchodzą" do głowy.
jeżeli mogę coś polecić to "Vocabolari visuale".
fiszki są dobre do nauki słówek
Fiszki są dobre, chociaż ja się uczyłem zawsze tak, że miałem podręcznik z czytankami i w każdej kolejnej były jakieś nowe słówka, które wraz z polskimi znaczeniami wypisane były na marginesie albo pod tekstem. Potem były ćwiczenia z zastosowaniem tych nowych słów. Oczywiście chodzi tu o naukę pierwszych 2[tel]słów, bo rozbudowywanie słownictwa, to albo rozmowa w danym języku a gdy się nie ma okazji, to chyba tylko właśnie fiszki pozostają...
masz może tytuły takich książek ?
Jeśli mogę coś zaproponować to moglibyście jeśli ktoś ma skaner zamieszczać te książki na otwartych mailach.
Np. "Mówimy po włosku" WP i książka do nauki włoskiego Zawadzkiej.
A wiesz Martino że to chyba karalne?
Książka do nauki włoskiego Zawadzkiej to nie jej słynna gramatyka oczywiście. Chodzi mi o "Język włoski dla Polaków" tom II Dialogi i ćwiczenia.
Może to nie to samo co książka, ale do nauki słówek jest dobry program "Włoski Słownictwo" EDGARD, kosztuje chyba 60zł. Jeśli o takie coś ci chodziło.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia