Samodzielna nauka - podręcznik

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
czy ktoś może podać mi nazwę podręcznika, z którego mogłabym samodzielnie uczyć się włoskiego? Chodzi mi o taki, gdzie jest również wytłumaczona gramatyka, ale gdzie są też ćwiczenia. Od 1,5 roku uczę się tego języka w szkole, ale ciężko się
dogadać z nauczycielem, który realizuje totalne minimum. Idealnie byłoby, gdyby podręcznik posiadał też klucz. Aha, i mimo, że uczę się od 1,5 roku wolałaby zacząc od podstaw ;-) W szkole uczymy się z Bravissimo.
Daniela Zawadzka, "Język włoski dla Polaków" (Trzy tomy). Polecam!
a to jest taki starszy podręcznik tak?
Znajdziesz go np na Allegro. Składa się z trzech tomów. "Dialogi i ćwiczenia" oraz "Komentarz gramatyczny i klucz do ćwiczeń" + kaseta. PWN 1991.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=176254296
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Przejdę się jeszcze do pobliskiego antykwariatu i zobaczę, jak tam ksiązki przedstawiają się cenowo ;-)
Czy napewno podręczniki Zawadzkiej są dobre do samodzielnej nauki? Nigdy nie mialam zetknięcia z włoskim, nawet przez minutę. Mimo to bardzo chciałabym się nauczyć tego języka ale sama- w domu. Mam spora motywację tylko właśnie zastanawia mnie wybór podręcznika... Zawadzka nadaje się dla osób kompletnie zielonych? Które nie wiedzą nawet jak jest po włosku tak i nie?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia