Langenscheidt

Temat przeniesiony do archwium.
Co sądzicie o tej książce? http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,317860.html
Chodzi mi o to, czy jest dobra do powtórzenia różnych słów/zwrotów np. do egzaminów. Jeśli ktoś ją ma, proszę o opinie.
Może polecacie jakąś inną tego typu. Zastanawiałem się też nad "Nowym repetytorium...", ale z tego co czytam to jest tam chyba za mało słówek...
Może jednak ktoś wie?
a wie.
sprytny zestaw slow 4000 najbardziej uzywanych, kazde z przykladem uzycia. a wszystko to pogrupowane tematycznie.
opinia poczatkujacego(bo taki jestem)- bardzo fajnie sie to czyta i przerabia.
ba, zamowilem inna ksiazke, do gramatyki tylko dlatego ze jest z tego wydawnictwa.
Zawsze miałam zaufanie do tego wydawnictwa i wszelkie ich pozycje wydawnicze uważałam za dobre, ale ostatnio kupiłam sobie słownik polsko-włoski włosko-polski ze słownnikiem tematycznym i znajduje tam coraz więcej błędów. Mimo, że dopiero zaczęłam naukę tego języka nawet ja je zauważam. Np. zdanie "Chiudi la finestra" zostało przetłumaczone jako "Zamknij drzwi". I jest jeszcze kilka podobnych ;-). Więc radziłabym uważać.
dokladnie tak.w slownikach Langenscheidt (takze w przypadku innych jezykow)jest duzo bledow.Pons chyba jest najlepszy.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka