kategoria: Nauka języka włoskiego / forum: Nauka języka
**BIBI**
14 gru 2007
Witam.
Chciałabym zakupić słownik włosko-polski, ale nie wiem jakie wydawnictwa, jakie słowniki są najlepsze. Zależy mi na tym by słownik był naprawdę dobry. Czy możecie mi jakieś polecić?
Pozdrawiam.
Jest jeszcze jeden na rynku, Wielki SÅ‚ownik WÅ‚osko-Polski ( Wiedza Powszechna ), ale on niestety jest tylko do literki "S" i jakoÅ› ciÄ…g dalszy nie wychodzi ( do tej pory sÄ… jego trzy tomy, brakuje czwartego ).
To_ja
14 gru 2007
I jeszcze uwaga: ja pisałam o włosko-polskim. Obie moje propozycje nie mają strony polsko-włoskiej. Propozycja poprzedniczki ma ( dwa tomy plus dwa ).
azuka24
14 gru 2007
tak ale ten jak chcesz sobie kupic do s to i tak kosztuje majatek ,w tym jest nawet spory zakres slowek,pozdrawiam
azuka24
14 gru 2007
tak dla scislosci,to ta wypowiedz dotyczy tego drugiego slownika o ktorym pisalas,pozdrawiam
To_ja
14 gru 2007
>tak dla scislosci,to ta wypowiedz dotyczy tego drugiego slownika o
>ktorym pisalas,pozdrawiam
Wiem. A ten, który Ty podałaś też mam. To jedyny, chyba, tak rozbudowany w drugą stronę ( polsko-włoską ) jaki można dostać na rynku.
azuka24
14 gru 2007
Raczej tak,nie znalazlam innego tak obszernego,jedyny defekt to to ze nie ma wymowy,a to by sie przydalo czasem,pozdrawiam
margolll
14 gru 2007
mam prośbę do kogoś dysponującego mozliwościa przesłania na maila piosenek claudio baglioni qesti picoli grandi amori, buon viagio della vita oraz tizziano ferro no lo so spiegare, prosze bardzo [email]
Azuka 24 pewnie juz nieraz słyszałaśto, ale mimo wszytko powtórzę, jesteś nieoceniona, dziękuję bardzo, ti ingrazio, sei bravissima, un abrracio
azuka24
14 gru 2007
a tu jest ta la solitidunie,tylko musis ja sobie znalesc,pozdrawiam