Pogadanki na gg ;-)

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao
jesli ktos chce pogadac po włosku na gg podaje nr-998872, bo z bazy tej strony jakos nie moge sie doczekac ;-).
Hej:) Zawsze Ty możesz do kogoś napisać ;) A jeśli chcesz, by ktoś napisał z bazy, bądź zawsze na widocznym.
moje [gg] chcę się nauczyc włoskiego, jeśli możesz mi pomóc będę wdzięczna, dzięki rozmowom można dużo, grazie
zarejestruj sie na skype, w profilu ustaw jezyk wloski, skype me i heja :) zaraz odezwie Ci sie z milion wlochow, swietny sposob na podszkolenie podstawowego slownictwa :)
Czyli jak do nauki włoskiego, Italiano jest potrzebny?
no jasne ! :) un italiano vero ;)
Pierwsze słyszę ;)
jesli ma rozmawiac z polakiem po wlosku to dlaczego by nie miala pogadac z wlochem po wlosku ? jeli ma juz jakas base leksykalna i gramatyczna to uwazam ze skype pomoze jej przecwiczyc i utrwalic zdobyte juz wczesniej wiadomosci :)
Moze byc ciekawe te "podstawy jezyka" -zwlaszcza gdy nauczycielem ma byc rasowy wloch ;)))
*moga
Lepsze to, niż uczyć się francuskiego z kluczem francuskim.
Cholera, nawet to głębokie wyszło, no, no.:))
Hahahaha -znow dales mi powod do radosci ;)
przynajmniej 'liźnie' jezyka potocznego, troche kolokwializmow, to tez sie przydaje, szczegolnie jesli pozniej sie wyjezdza do Wloch :)
Jest to jedna z najgłupszych i najmniej wydajnych metod nauki języka , jaki i utrwalania. 95% słów zapomina się zaraz po rozmowie ;)
Efekty tej metody widać na tym forum. D
ale jak to mowia 'lepszy rydz niz nic' a pozatym jesli wpada Ci nowe slowo to je zapisujesz i od czasu do czasu wracasz do tego i uwierz mi, jest to bardzo efektywne, ja widze po sobie ile nowych slow sobie przyswoilam, oczywiscie nie mozna oczekiwac ze wloch bedzie nam pisal italiano standard ale jesli znasz podstawy to zauwazysz blad i nie bedziesz sie go uczyl
Życzę powodzenia w nauce. Pozdrawiam
Cześć Inf, potrzebuję pomocy eksperta. Otóż noszę się z zamiarem opracowania obywatelskiego wniosku, który byłby przedstawiony do laski marszałkowskiej a dotyczyłby całkowitego zakazu kontaktów Polek z Włochami. Zakazane byłyby wszelkiego rodzaju kontakty za pośrednictwem komunikatorów internetowych a Centralne Biuro Śledcze zajęłoby się inwigilacją smsów kierowanych z Polski do Italii - każda wiadomość tekstowa mająca charakter kontaktu damsko męskiego byłaby przechwytywana, telefon podlegałby natychmiastowej konfiskacie a autorka smsa, po wcześniejszym ogoleniu głowy i przywiązaniu na widoku publicznym do pręgierza, miałaby wypalone na czole piętno.

Oczywiście wszystkie małżeństwa mieszane zostałyby anulowane a ewentualne potomstwo przejęte przez ośrodki wychowawcze.

To jak Inf, pomożecie?
Można by ewentualnie dodać przymusową sterylizację, hmmm, jak uważasz?
ehehehe, dobre:)
Temat przeniesiony do archwium.